به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبدا؛ دکتر محمد اسماعیل مطلق با بیان اینکه در سال 93، حدود 720 هزار ازدواج در کشور صورت گرفت و به عبارت دیگر حدود یک میلیون و 440 هزار نفر در کلاس های آموزشی پیش از ازدواج، شرکت کردند، گفت: اگر موردی مشاهده شده که بدون شرکت در کلاس ها، معرفی نامه زوجین ممهور شده، آن مرکز را به ما معرفی کنند تا رویکرد قانونی در قبال آن صورت گیرد.
وی تصریح کرد: آموزش هایی که هم اکنون برای زوجین در پیش از ازدواج ارائه می شود در یک کتاب ارائه می شود که شامل 4 بخش است، فصل اول این کتاب، مربوط به مبانی مذهبی ازدواج است که به طور کامل از بیانات و پیام های مقام معظم رهبری استفاده شده است.
دکتر مطلق افزود: بخش دیگری از آموزش های پیش از ازدواج که هم در کتاب و هم در فیلم به زوجین ارائه می شود، مربوط به مسائل روانی، عاطفی و اجتماعی بین زوجین است که به آنها چگونگی ارتباط صحیح را می آموزد تا کمترین مشکلات بین آنها به وجود آید.
وی بخش دیگری از آموزش های پیش از ازدواج را مربوط به روابط زناشویی پس از ازدواج بین زوجین دانست و گفت: این قسمت از آموزش، در کلاس و توسط مربی و متناسب با آن در کتاب نیز ارائه می شود.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: بخش دیگری از آموزش ها در خصوص سلامت باروری و فرزندآوری است که با توجه به سیاست های کلی جمعیت و سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تدوین شده و در آن مباحثی چون پیشگیری از ناباروری، اهمیت فرزندآوری، آمادگی برای بارداری و مراقبت های پیش از بارداری و همچنین مباحث مربوط به بیماری ایدز و انتقال آن از طریق رفتارهای پرخطر جنسی به زوجین ارائه می شود.
دکتر مطلق خاطر نشان کرد: علاوه بر مباحث مطرح شده در کلاس های آموزشی پیش از ازدواج و به منظور اینکه نکات مهم در کلاس ها فراموش نشود، محتوا های آموزشی مفیدی مانند کتاب که قیمت آن بسیار ارزان است را در اختیار زوجین قرار داده ایم همچنین پس از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری نیز محتواهای آموزشی مانند یک عنوان کتاب، فیلم در خصوص مسائل زناشویی دارای مجوز از وزارت ارشاد و دستیابی از طریق فضای مجازی در اختیار آنها قرار گرفت.
وی افزود: ممکن است یک زوج یکی از این محتوا ها و ممکن است دیگری تمام آنها را انتخاب کند اما بیش از 85 درصد از زوجین، حداقل یکی از این محتوا ها را درخواست کرده اند بنابراین آموزش های ما به زوجین پس از ابلاغ سیاست های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری غنی تر از گذشته شده است.
دکتر مطلق در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اگر در یک واحد بهداشتی مشاهده کردیم که افراد بدون شرکت در کلاس های آموزشی پیش از ازدواج، معرفی نامه مهمور دریافت می کنند به هیچ عنوان نمی توانیم آن را برای کل کشور تعمیم دهیم، افزود: کمبود نیروی انسانی چالش بزرگ ما به ویژه در بخش مردان بوده اما این مشکلات در سالیان اخیر بسیار کاهش یافته اما این کلاس های آموزشی به هیچ عنوان تعطیل نشده است.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: ممکن است افراد بسیار کمی بدون شرکت در کلاس ها معرفی نامه مهمور دریافت کنند اما این زوجین به خودشان ضرر بسیار بزرگی می رسانند و نباید تصور کنند که اگر یک ساعت و نیم در کلاس حضور نداشتند برنده شده اند و قطعا بازنده بسیاری از مسائل شده اند و فردی که معرفی نامه آنها را مهمور می کند به انها خیانت می کند.
دکتر مطلق تصریح کرد : در این زمینه همه مردم ناظر ما باشند و در صورت مشاهده این تخلف، آن را سریعا به ما اطلاع دهند . ما هم ابتدا به مسوول مرکز متخلف تذکر می دهیم و در صورت عدم رعایت تذکر، اقدامات قانونی را انجام می دهیم.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بیش از شش ماه است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی، کارگروهی تخت عنوان" ترویج ازدواج و کاهش طلاق" فعالیت های خود را آغاز کرده و در آن دستگاه های متعددی نظیر وزارت علوم، بهداشت، رفاه ، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و دیگر دستگاههای ذیربط عضویت دارند.
وی در پایان یادآور شد: وزارت بهداشت تنها متولی ترویج ازدواج و کاهش طلاق در جامعه نیست بلکه این وزارتخانه در حوزه سلامت ازدواج انجام وظیفه می کند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/