به گزارش خبرنگار
سایر حوزه های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان بدن انسان برای بقا و رشد کردن و همچنین ترمیم بافت های خودش به موادی نیاز دارد که این مواد از طریق دهان و دستگاه گوارش به آن می رسد. .این عمل را در اصطلاح آکادمیک ، تغذیه می نامند. عمل تغذیه چهار نقش اساسی در بدن ایفا می کند که عبارتند از :فراهم کردن نیاز بافت ها را برای رشد ، تامین مواد لازم برای ترمیم و جایگزین کردن بافت تازه به جای بافت های فرسوده ، فراهم کردن نیروی لازم برای فعالیت های ذهنی و جسمی و همچنین ایجاد تعادل فیزیولوزی دستگاه های مختلف بدن را تامین می کند.
نقش تغذیه در ورزش اهمیت تغذیه در بین ورزش کاران بیشتر از سایر افراد است و این مهم در رشته های مختلف ورزشی با توجه به میزان و نوع فعالیت و همچنین فعل و انفعالاتی که در هر رشته ورزشی است ، متغیر و خاص خواهد بود. به عبارت دیگرغذا سوخت بدن را تامین میکند و تغذیه صحیح و اصولی نیز در پیشرفت و افزایش کارایی بدن مفید و موثر خواهد بود.
بهتر است که ورزشکاران ،در سطوح مختلف حرفه ای و غیر حرفه ای و با هر هدف ورزشی با مشورت و راهنمایی کارشناسان تغذیه بر اساس از برنامه غذایی صحیح پیروی کنند تا به اهداف ورزشی خود (مسابقه ، تناسب اندام، لاغری ، بدنسازی و سلامتی ) هر چه سریعتر برسند. اما تعدادی از نکات تغذیه ای هست که تمامی ورزشکاران در هر رشته و با هر هدفی باید به آن توجه و البته رعایت کنند.
توصیه های مهم تغذیه ای برای ورزشکاران 1- غذاهای روزانه را حداقل در پنج وعده ميل نمائيد.
2- غذا را خيلي داغ و يا خيلی سرد ميل نکنيد.
3- غذا را خوب بجويد تا هضم آن را در معده آسان شود.
4- از خوردن قسمتهای سوخته غذا پرهيز نمائيد.
5- از خوردن چربی ، غذاهاي خيلی چرب ، پر روغن و همچنين از خوردن کره زياد اجتناب نمائيد.
6- از غذاهای سرخ شده و به طور کلی سرخ کردنی پرهيز نمائيد.
7- در خوردن شيرينی جات و مواد قندی افراط ننمائید.
8- سعی کنید حداقل در سه وعده از وعده های روزانه شما مواد پروتئينی گنجانده شود.
9- دقت کنید تا کربوهیدرات ها به ميزان کافی در رژيم غذايی گنجانده شود.
10- حجم موادغذايی هر وعده را کنترل نمائيد .
11- بدن بطور روزانه نياز به انواع ويتامين ها دارد و لذا بايد از مواد حاوی ويتامين به ميزان کافی استفاده نمود.
12- در طول روز ، هفته و ماه بايد از رژيمهای متنوع و کامل در قالب غذاهایی که بیشتر باب ميلتان است، استفاده کنید.
13- مواد غذايی را برای وعده های روزانه در محيط مناسب نگهداری نمائيد.
14- به میزان کافی آب بنوشید .( میزان کافی آب را براساس رنگ ادرار که باید بی رنگ باشد، بسنجید)
15- باوجودیکه تغذیه در قبل و بعد از تمرین بسیار مهم است، اما باید بدانید که با فاصله کوتاه قبل و يا بلافاصله بعد از تمرين وعده های اصلی غذا را نخورید.
16- با پرخوری و افراط در استفاده از مواد مختلف غذایی خود را دچار سوء تغذيه ننمائيد.
17- از مواد غذايی ومکملهای با کيفيت استفاده نمائيد.
18- انجام آزمايش ،تست بدنی و همچنين چکاب کلی ميتواند کمک خوبی جهت تنظيم رژيم غذايی باشد.
19- مشخص نمودن وضعيت بدن و اندازه گيری مستمر چربی شما را در برنامه ريزی غذايی کمک مي کند .
20- هيچگاه برنامه غذايی مطلق و ثابتی را دنبال ننمائيد ، سعی کنيد رژيم غذايی را متناسب با فعاليت روزانه تنظيم کنيد.
21- نوشيدن آب در طول روز به ميزان کافی از نکات مهم تغذيه است .
22- رعايت فاصله زمانی قبل و بعد از تمرين ، مهمترين نکته در تغذيه است.
23- فاصله زمانی هر وعده غذا با وعده بعدی متناسب با نوع غذا تعيين می شود و بطور متوسط هر 5/2 الی یک ساعت است.
24- در رژيم غذايي بهتر است قبل از تمرين ، بيشتر از مواد کربوهيدرات استفاده نمائيد.
25- غذا را با لذت وآرامش ميل نمائيد تا هضم آن راحت باشد.
26- با ميل با پرخوری سر ميز غذا مقابله نمائيد.
27- تقريبا 2 هفته پس از شروع رژيم غذايی بدن شروع به سوزاندن چربيهای اضافی خواهد نمود.
28- رژيم غذايی خود را با دقت ، صبر و استقامت دنبال نمائيد.
29- رعايت نکردن حتی يک وعده ميتواند بسياری از زحمات شما را تلف نمائيد.
30- چنانچه ميتوانيد روزانه کمی گريپ فروت و گوجه فرنگی بصورت جدا استفاده نمائيد.
(طیبه خزاعلی)
*برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. انتهای پیام/