سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمترین عوارض اخذ شده ازیک کالا مربوط به سیگار است

عبدالرحمان رستمیان درخصوص عدم موفقیت وزارت بهداشت دراخذ مالیات از سیگار، گفت: قوانینی از سال های گذشته مبنی بر افزایش سالانه مالیات از سیگار وجود دارد که متاسفانه این قانون تاکنون اجرا نشده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرحمان رستمیان، درخصوص عدم موفقیت وزارت بهداشت دراخذ  مالیات از سیگار، گفت: قوانینی از سال های گذشته مبنی بر افزایش سالانه مالیات از سیگار وجود دارد که متاسفانه این قانون تاکنون اجرا نشده است.

نماینده مردم دامغان درمجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه سالانه مالیات و عوارض ازسیگار باید 10 درصد افزایش پیدا کند، افزود: متاسفانه درحال حاضر کمترین عوارض اخذ شده ازیک کالا مربوط به سیگار است و تا اردیبهشت سال جاری تنها 166 میلیارد تومان عوارض از سیگار اخذ شده است؛ بنابراین باید به این نکته اشاره کرد که هیچ دولتی تا کنون در اخذ مالیات ازسیگار موفق عمل نکرده است.

 

پیشنهاد افزایش مالیات بر سیگار در لایحه بودجه سال94 مطرح شد

وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد و صنعت باید دراین زمینه پاسخگو باشد، تصریح کرد: البته وزارت بهداشت و درمان باید با توسل به برخی استراتژی ها و سیاست ها سرانه مصرف سیگاردر کشوررا کاهش دهد، اما ذکر این نکته ازاهمیت بسزایی برخوردار است که عوارض و مالیات کالاهای آسیب رسان باید افزایش پیدا کرده و سرمایه حاصل ازآن دربخش های درمانی و بهداشتی هزینه شود؛ البته کمیسیون بهداشت مجلس سال گذشته درلایحه بودجه سال 94 پیشنهاد افزایش مالیات بر سیگار را مطرح کرد؛ اما کمیسیون تلفیق این موضوع را رد کرد.

این نماینده مردم درمجلس نهم با تاکید بر پیگیری وزارت بهداشت در جهت افزایش مالیات برسیگار، گفت: به طور حتم اگر 25 درصد مالیات ازسیگاراخذ شود، نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان سالانه سرمایه وارد خزانه کشور می شود که می توان ازاین مبلغ در بخش های دیگر استفاده کرد، هرچند که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا حداقل 70 درصد مالیات از سیگار دریافت می کنند.

 

سیگار باید فقط در اماکن مجوزدار عرضه شود

رستمیان با انتقاد ازعرضه سیگار در امکان عمومی و فاقد مجوز، افزود: به طورقطع عرضه سیگار باید در اماکنی که ازسوی وزارت صنایع دارای مجوزهستند عرضه شود، البته قانون عرضه سیگار توسط مکان های دارای مجوز درسال 85 توسط مجلس امضاء شد، اما متاسفانه وزارت صنایع و معادن تا کنون اقدام به انجام این مصوبه نکرده است؛ بنابراین مصرف بی رویه و بی  ضابطه قلیان و سیگار درحال حاضر آسیب های بسیاری برای جامعه داشته است.

سالانه 30 درصد سیگار به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود

وی با انتقاد ازعدم فرهنگ سازی در جهت کاهش مصرف سیگار، گفت: متاسفانه هیچ اقدام قابل قبولی ازسوی مسئولان در حوزه کاهش مصرف دخانیات صورت نگرفته و درحال حاضر سالانه 30 درصد سیگار به صورت قاچاق وارد کشور می شود، بنابراین نبود استاندارد دربرخی ازانواع سیگار نیز یکی دیگر از مشکلات جامعه است؛ ازاین رو امیدوارهستیم که درسال جاری وزارت صنایع پیشنهاد کمیسیون بهداشت مبنی بر افزایش مالیات ازسیگاررا مورد تائید قرار دهد.

افزایش مالیات سیگار به 25 درصد

نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه درحال حاضر 11 درصد مالیات ازسیگار دریافت می شود، افزود: سال گذشته پیشنهاد شد که این میزان به 25 درصد افزایش پیدا کند که کمیسیون تلفیق مورد تائید قرار نداد، البته مجلس این پیشنهاد را در بودجه سال 95 نیزمطرح می کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان با اشاره به 6 استراتژی این وزارتخانه در حوزه سیگار، گفت:  یکی ازراه های کاهش مصرف سیگار افزایش قیمت آن است، اما ما هرچه تلاش کردیم که مالیات بر سیگار را افزایش دهیم به بهانه افزایش قاچاق موفق نشدیم.


منبع:خانه ملت
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/

برچسب ها: سیگار ، مالیات ، عوارض
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.