سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیرجند؛

ساخت دستگاه تعیین کیفیت خوراک دام با یک‌چهارم قیمت جهانی

یک مخترع طبسی توانست پس از 2 سال کار پژوهشی دستگاه تعیین کیفیت فیزیکی خوراک دام و طیور که تولید آن تنها در انحصار چند کشور پیشرفته‌ی دنیاست را با یک‌چهارم قیمت جهانی بسازد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین محمدیان متولد سال 1369 در عشق‌آباد شهرستان طبس استان خراسان‌جنوبی و دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه بیرجند است. او رشته دام و طیور با گرایش تغذیه که زیرمجموعه علوم کشاورزی است را انتخاب کرده است.

محمدیان دانشجوی بسیجی است که اختراعی انجام داده و دستگاهی ساخته است که فقط چند کشور محدود پیشرفته آن را دارند.

حسین محمدیان مخترع بسیجی با بیان ‌این‌که در زمان انتخاب رشته، کتابی به دستم رسید با عنوان سنگ‌فرش هر خیابان از طلاست نوشته‌ی رییس شرکت دوو که بعد از خواندن آن، فکر کار دولتی را کنار گذاشتم و فقط دنبال رشته مورد علاقه‌ام رفتم، گفت: کارم را با دست خالی شروع کردم و حتی پول شام دانشگاه را نگه می‌داشتم تا بتوانم با آن برای کار، خرید داشته باشم.

وی افزود: اکنون، کارگاه کوچک تولید خوراک دام و طیور و سالن کوچک مرغ‌داری دارم و همچنین در زمینه شترمرغ، مشاوره ارائه می‌دهم.

این مخترع بسیجی اظهار کرد: با کمک خداوند و با تلاش شبانه‌روزی به مرحله سوددهی رسیده‌ایم که حامی و سرمایه‌گذارانی به سوی ما آمده‌اند و خواستار سرمایه‌گذاری در کار هستند.

محمدیان خاطرنشان کرد: از سال اول کارشناسی در سال 1388، تعداد 2 گوسفند خریداری کردم و پس از آن، حامی پیدا شد و 2 شتر خریدم که همه به سوددهی رسید و با تمام پولی که از فروش شترها به دست آوردم، 5 شتر خریدم.

وی با بیان اینکه کارهای علمی زیادی انجام دادم و مقالات زیادی در خصوص شتر نوشتم گفت: 5 میلیون تومان قرض گرفتم و کارگاه تولید خوراک دام و طیور را راه‌اندازی کردم.

این دانشجوی بسیجی اضافه کرد: در ابتدا تولید 100 کیلویی داشتم و حتی آسیاب نداشتم که با سنگ می‌کوبیدم و با دست، الک می‌کردم اما اکنون که به سوددهی رسیده است، سرمایه‌گذاری بالای 600 میلیون تومان نیز داریم و 2 نفر نیز در این مجموعه کار می‌کنند.

محمدیان با بیان اینکه تاکنون کمکی از سوی دولت نشده و به دلیل سودهای بالا، وام‌های بزرگ نگرفته‌ام افزود: اعضای خانواده به من اعتماد کردند و برای من از صندوق داخل شهر با کارمزد 2 درصد وام گرفتند و اطمینان خاطر دادند که خودشان آن را پرداخت خواهند کرد اما اکنون خودم می‌توانم بازپرداخت آن را انجام دهم.

وی تصریح کرد: تلاش کردم تا سربار جامعه نباشم و بتوانم شغلی ایجاد کنم که با زحمت‌ها و بیدارخوابی‌هایی که تاکنون کشیده‌ام، مطمئنا آینده بهتر می‌شود و با خرید دستگاه‌های پیشرفته، فروش بیشتر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای شروع کار مرغ‌داری در ابتدا 5 مرغ مریض از مرغ‌داری گرفتم و چون توانستم خوبشان کنم، اطرافیان به من اعتماد کردند و با توجه به شناختی که از بنده داشتند، سرمایه احداث مرغ‌داری را در اختیارم گذاشتند که اکنون به 2 هزار مرغ رسیده است.

محمدیان تصریح کرد: برای ورود به کار، بررسی‌های زیادی انجام دادم و اوضاع را رصد کردم و حتی برخی می‌گفتند در تولید خوراک دام و طیور، شکست می‌خوری و جو نا امیدی حاکم بود اما متوجه شدم، با وجود اینکه گاوداری و مرغ‌داری در طبس کم است اما مصرف خوراک دام و طیور زیاد است و از شهرهای دیگر وارد می‌کنند.

وی افزود: اکنون، 17 نوع خوراک برای انواع دام و طیور در سنین مختلف تولید می‌کنیم و استقبال زیادی توسط مردم شد.

مخترع بسیجی اظهار کرد: باتوجه به فعالیت چندین ساله در خصوص شتر؛ برای اولین‌بار در کشور، خوراک مخصوص شتر را تولید می‌کنیم.

محمدیان در خصوص اختراعش گفت: دستگاه تعیین کیفیت فیزیکی خوراک دام و طیور (تعیین‌کننده شاخص Pdi) با نام بازاری HT10 را با کمک بسیج علمی و پژوهشی تولید کردیم.

وی افزود: خوراک دام و طیور را درون این دستگاه قرار می‌دهیم و میزان کیفیت آن را اعلام می‌کند.

مخترع بسیجی با بیان ‌اینکه ساخت این دستگاه، ایده پایان‌نامه‌ام بود اظهار کرد: فقط چند کشور محدود و پیشرفته، این دستگاه را دارند که ما نمونه‌هایی از خوراک دام و طیور را با هزینه‌های بالا به کره‌جنوبی فرستادیم و پس از مدتی آن‌ها جواب را برای ما ایمیل کردند.

محمدیان اضافه کرد: پس از ساخت دستگاه، همان خوراک دام و طیور را داخل دستگاه قرار دادیم و آن را با جوابی که از کره‌جنوبی آمده بود، مقایسه کردیم که جواب‌ها یکسان بود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی نقشه این دستگاه را بررسی کردم، متوجه شدم می‌توانم آن را بسازم و با ابتکاراتی که بسیج علمی در آن داشت، در اول ماه محرم سال‌جاری پس از 2 سال تلاش شبانه‌روزی جواب داد.

مخترع بسیجی با بیان اینکه قیمت این دستگاه یک چهارم قیمت جهانی است یادآور شد: در بسیاری از اوقات پشیمان می‌شدم اما دوستان بسیج تماس می‌گرفتند و به من روحیه می‌دادند و کار را ادامه می‌‌دادم.

محمدیان با بیان اینکه مشاور این دستگاه دکتر فتحی مدیر امور پژوهشی دانشگاه بیرجند و دکتر مجتهدی عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند هستند تصریح کرد: اگر کمک بسیج نبود، این دستگاه ساخته نمی‌شد و همیشه با من برخورد عالی داشتند.

وی گفت: بهتر است شبیه کارگاه‌های بسیج علمی در مرکز استان، در دیگر شهرستان‌های استان نیز وجود داشته باشد تا بسیجیان بتوانند با استفاده از امکانات، ابتکار و اختراعی داشته باشند.

مخترع بسیجی تأکید کرد: علاوه بر اینکه اولویت اصلی سپاه نظامی است، باید بیشتر به سمت علمی حرکت کنند.

محمدیان با بیان اینکه ای کاش فرمایشات مقام معظم رهبری فصل‌الخطاب باشد و همه آن را اجرایی کنند گفت: مسوولان باید فرمایشات مقام معظم رهبری را سرلوحه کارشان قرار دهند. وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر اهمیت دادن به کشاورزی افزود: باید به کشاورزی و تولید داخل توجه ویژه‌ای شود.

این دانشجوی بسیجی گفت: به‌عنوان پژوهشگر می‌گویم متأسفانه امروز دامداران ضعیف پایمال می‌شوند و حتی در بخش عشق‌آباد طبس، با وجود اینکه ظرفیت تولید بیشتر وجود دارد اما کسی شیر تولیدی مردم را جمع‌آوری نمی‌کند و به همین دلیل، تولید کاهش می‌یابد.

محمدیان با بیان اینکه مسوولان باید توجه بیشتری به کشاورزی داشته باشند افزود: جا دارد بسیج سازندگی در این زمینه بیشتر کار کند.

وی اظهار کرد: شتر، حیوانی مقام است و نسبت به سایر دام‌ها با کمترین میزان خوراک، بیشترین تولید را دارد که لازم است برای پرورش شتر تسهیلاتی داده شود.

این دانشجوی بسیجی در توصیه به جوانان گفت: من با دست خالی شروع کردم و در طول این مدت نگرانی‌های زیادی داشتم و هم‌اکنون نیز دارم اما پشیمان نیستم و می‌خواهم کارم را گسترش دهم.

محمدیان با بیان اینکه بسیاری از جوانان، نا امید هستند و یا دنبال کارهای آماده و کارمندی هستند گفت: جوانان صرفا دنبال مدرک نباشند بلکه سواد کار را یاد بگیرند و دنبال تولید کار باشند.

وی یادآور شد: به یکی از اساتیدمان از نبود کار گله کردیم که در جواب گفت اگر سواد کار را داشته باشید، روی زمین نمی‌مانید و من همیشه مدیون آن استاد هستم.

این مخترع بسیجی گفت: دولت باید از کشاورزان و دامداران مخصوصا گاوداران ضعیف حمایت کند تا زندگی آن‌ها بهتر شود.

محمدیان تأکید کرد: انسان باید به گونه‌ای زندگی کند که در پایان عمر، حسرت کارهای نکرده را نداشته باشد.

وی تصریح کرد: اگر کمک پدر و مادرم و همراهی همسرم نبود هیچ‌کدام از این کارها را نمی‌توانستم انجام دهم چون دانشجو بودم و خودم نمی توانستم دنبال کارها بروم.

 برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای خبر/ی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.