سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«خانه متروک» یک دایره‌المعارف تصویری از جنگ جهانی است

كارگردان مستند «خانه متروک» كه امسال در جشنواره فیلم حقیقت حضور دارد، گفت: این فیلم درباره وقایع پراكنده در جنگ جهانی اول در ایران است.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ مهدی فارسی، كارگردان مستند «خانه متروک» كه امسال در جشنواره فیلم حقیقت حضور دارد، درباره این اثر گفت: این فیلم درباره وقایع پراكنده در جنگ جهانی اول در ایران است. طرح اولیه این فیلم قرار بود درباره قحطی ایران كه 100 سال پیش رخ داده، باشد اما در تحقیقات به این رسیدیم كه به جای پرداخت مستقیم به قحطی، به تاریخ قبل از آن و علل وقوع آن بپردازیم.

فارسی افزود: قحطی جنگ جهانی مربوط به دوره آخر است و در این مستند ضمن بررسی مسائل مختلف در جنگ جهانی، چگونگی واكنش حاكمیت، نقش روس ها و انگلیس ها و روحانیت نشان داده می شود.

این كارگردان یادآور شد: برای ما خیلی سخت بود كه پراكندگی ماجرا را از شروع جنگ جهانی تا پایان جمع آوری كرده و نشان دهیم و مقاومت های مردم در شمال و تبریز را به وجود آوریم.

فارسی درباره انگیزه اش از ساخت این مستند گفت: نقدی به نسل ما وارد است و آن اینكه نسبت درستی با عقبه خود برقرار نكردیم و نه كتاب می خوانیم و نه تاریخ می خوانیم و در طولانی مدت یک آسیب محسوب می شود و باعث از بین رفتن تعلقات ما می شود.

وی افزود: در جنگ جهانی شیخ محمد خیابانی و رئیس علی دلواری جزو قهرمان های ما هستند و شاید نسل ما حوصله خواندن این تاریخ را نداشته باشند اما ما توانستیم مقدار زیادی از داستان های كوچک را جمع آوری كنیم و داستان های فراموش شده را یک بار دیگر بازگو كنیم. ما به تدریج به این نتیجه رسیدیم كه اگر مردم همدلی نداشته باشند، این وقایع تكرار می شوند و این نگاه های جناحی برای مردم مشكل ایجاد می كند.

فارسی خاطرنشان كرد: تلاش كردیم در این فیلم بگوییم قدرت های خارجی به دنبال منافع خودشان بودند و همین حالا هم اگر به خودباوری نرسیم و شرایط خود را تغییر ندهیم، محكوم به تكرار تاریخ هستیم.

این كارگردان درباره پروسه ساخت این فیلم گفت: اردیبهشت 93 كارمان را شروع كردیم و قرار بود تا آذر 93 تمام شود اما این اتفاق نیفتاد و در نیمه های آبان تازه تحقیقات تمام شد و این وقت مفیدی برای ما بود؛ چرا كه یک دایره المعارف تصویری از جنگ جهانی به وجود آمد. ما از وقایع همدان و كشتار ارومیه مجموعه عكس تهیه كردیم و در این فرایند مجموعه عكس های بی نام شناسنامه دار شدند.

وی درباره لوكیشن های كار گفت: ما برای ساخت این مستند به 12 شهر از جنوب تا شمال كه كانون‌های بحران بودند و گاه به جاهایی كه برای فضاهای قدیمی مناسب بودند، سفر كردیم. همچنین تصویربردارهای ما بیشتر محلی بودند كه خودشان به آن منطقه آشنایی كامل داشتند.

فارسی در پایان گفت: از نتیجه كار راضی ام و خیلی از وقایع پراكنده در كانون توجه ما واقع شدند و امیدوارم این فیلم ها جریان‌ساز ساخت فیلم برای فیلم‌سازان شود.

سایر عوامل این فیلم عبارت اند از: محسن یزدی (تهیه كننده)، مهرداد جلوخانی (صداگذار) و سیروس سعدوندیان (سرپرست تحقیق).



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.