سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جای خالی بیماران نخاعی در طرح تحول سلامت

در طرح تحول سلامت برنامه‌ای برای درمان بیماران نخاعی انجام نگرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ضرابی مدیر مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران در نشست خبری به مناسبت هفته معلولین ضایعه نخاعی ایران بیان کرد : در طرح تحول سلامت برنامه‌ای برای درمان بیماران نخاعی انجام نگرفته است، در حالی که این بیماران در کشور نیازمند حمایت‌های فراوانی جهت ادامه زندگی هستند.

وی با اشاره به موضوع مسکن بیماران ضایعات نخاعی عنوان کرد: در تهیه مسکن به استاندارد برای معلولین در کشور توجه نشده است و در دولت قبل مسکن مهر ویژه معلولین ساخته شد که به دلیل قرار گرفتن این مسکن‌ها در حاشیه شهر مناسب معلولان نیست.

ضرابی با تأکید بر اینکه مسکن برای معلول باید امنیت اجتماعی به همراه داشته باشد، اظهار کرد: از لحاظ اقتصادی نیز مسکن مهر برای معلولین ارزشی ندارد چرا که مسکن مهر در حاشیه شهر سبب شده که افراد دید آسایشگاه معلولین به آن داشته باشند و از خرید آن صرفنظر کنند.

رئیس هیئت مدیره مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی امنیت معلولین در مسکن مهر تأمین نمی‌شود، چراکه در مرکز شهر گاهی ویلچر معلول را از او می‌گیرند و با بی‌رحمی آن را کنار خیابان رها می‌کنند، بنابراین مسکن علاوه بر استاندارد باید برای معلول امنیت نیز داشته باشد.

وی در ادامه افزود: درمان بیماران نخاعی بسیار هزینه‌بر است چراکه این فرد در تمام عمر باید تحت پوشش خدمات توانبخشی قرار گیرد، بیمه‌های درمانی پایه به درد بیماران نخاعی نمی‌خورد و نیازهای آنها را پوشش نمی‌دهد.

ضرابی با اشاره به اینکه حدود ۲۲۹۳ معلول ضایعات نخاعی در تهران وجود دارد، گفت: این در حالی است که بسیاری از بیماران هیچ شناسایی نشده و پیش‌بینی می‌شود تعداد آنها نه تنها در تهران بلکه در سراسر کشور بیشتر باشد.

وی اضافه کرد: نیازهای بیماران ضایعات نخاعی را تنها بهزیستی نمی‌تواند رفع کند و نیازمند همکاری وزارت بهداشت، دادگستری، قوه قضاییه، شهرداری، خیرین مدرسه‌ساز و ... هستیم چرا که موضوع معلولان و مشکلات آنها یک بحث ملی است و دستگاه‌های بسیاری در جهت رفع مشکلات آنها باید مساعدت داشته باشند.

وی در ادامه از راه‌اندازی اولین مرکز روزانه نگهداری، آموزشی و توانبخشی ضایعات نخاعی استان تهران خبر داد و گفت: این مرکز طی چند روز آینده با حضور وزیر بهداشت در مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران راه‌اندازی می‌شود.

به گفته ضرابی، بیشتر خدمات در این مرکز برای معلولان کم‌هزینه یا رایگان خواهد بود و طول مدت بهره‌مندی از این مرکز برای بیمار بستگی به سطح آسیب جسمانی وی دارد.

وی افزود: اولویت ارائه خدمات در مرکز روزانه نگهداری آموزشی توانبخشی ضایعات نخاعی تهران با بیمارانی است که در مرحله زمان طلایی به سر می‌برد در واقع یعنی فرد معلول کمتر از یک سال از معلولیت آن گذشته باشد.

رئیس هیئت مدیره مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی اظهار داشت: تلاش می‌کنیم در این مرکز معلولان را توانمند سازیم تا بتوانند ادامه زندگی و حیات خود را در کنار سایر افراد جامعه با کمترین مشکل داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز روزانه نگهداری، آموزشی و توانبخشی ضایعات نخاعی استان تهران یک مرکز بین راهی به شمار می‌رود البته باید فازهای بعدی نیز در این زمینه انجام گیرد. در واقع مرکز بین راهی مرکزی بین بیمارستان تا خانه است تا بیمار معلول بتواند به سطح توانمندی در زندگی دست یابد.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.