سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم تبدیل شهرها و سکونت‌گاه‌ها به مکان‌هایی ایمن و پایدار

وزیر راه و شهرسازی گفت: رشد شهرها نیازمند برنامه‌ریزی یکپارچه برای توسعه هماهنگ تمامی سکونت‌گاه‌ها از روستای کوچک تا کلان شهرهای بزرگ است که با این برنامه‌ریزی دسترسی به مسکن ایمن تضمین خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در سومین نشست کارشناسی کارگروه منطقه ای بهسازی بافت‌‌های نابسامان اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه گفت: مجمع عمومی به تازگی 17 هدف کلان و 169 هدف خرد برای توسعه پایدار را به تصویب رسانده است تا در 15 سال آینده به انجام اقدامات جدی منجر شود.

وی افزود: این دستور کار جهانی جدید در مقایسه با هشت هدف توسعه هزاره مصوب سال 2002، از یک سو به تنوع چالش‌های توسعه امروز و از سوی دیگر به گستره آگاهی ما از این چالش‌ها اشاره دارد.

وی با بیان اینکه هدف کلان 11 ضرورت فراگیری، امنیت، تاب‌آوری و پایداری شهرها و سکونت‌گاه‌ها را مطرح می‌کند، گفت: برای دستیابی به این هدف برای توسعه مسکن که امری پیچیده است نیازمند کوششی مشترک در سطح منطقه است.

وزیر راه و شهرسازی یکی دیگر از این اهداف را نیاز به بهسازی دانست و گفت: رشد مهارگسیخته شهرها نیازمند برنامه‌ریزی یکپارچه و کارآمد برای توسعه هماهنگ تمامی طیف سکونت‌گاه‌ها از روستاهای کوچک تا کلان‌شهرهای بزرگ است که با این برنامه‌ریزی دسترسی همگان به مسکن ایمن تضمین خواهد شد.

آخوندی ادامه داد: غفلت از این نیاز منجر به شکل‌گیری بافت‌های نابسامان و در نتیجه نیازی فوری به بازآفرینی شهری خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در اصول 3، 31 و 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق دسترسی به مسکن متناسب با نیاز به رسمیت شناخته شده است و مسکن و توسعه شهری و روستایی همواره از دغدغه‌های مهم در سیاست‌های توسعه در کشور ما بوده است.

وی با بیان اینکه در کشور ما از آغاز دهه 1370 پروژه‌هایی در زمینه بهسازی شهری اجرا شده است، گفت: رویکرد ما نیز در طی زمان و با کسب تجربه از مداخلات صرف کالبدی در مرکز شهر و محورهای فرهنگی به بازآفرینی شهری، اجتماع محور و مشارکتی تغییر کرده است.

آخوندی تصریح کرد: در سال 1383، سند توانمندسازی و ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی به تصویب هیأت دولت رسید و بر این اساس ستادهایی در سطح ملی و محلی برای تشویق بهسازی اجتماع‌محور تشکیل شد.

وی ادامه داد: بر پایه آموخته‌های حاصل از اجرای این سند در سال 1393 سند احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های شهری فرسوده و ناکارآمد به تصویب هیأت دولت رسید.

آخوندی گفت: در این سند به بافت فرسوده، سکونت‌گاه غیررسمی و روستاهای حاشیه شهر به تساوی توجه و چهارچوبی منعطف برای بازآفرینی، بهسازی و نوسازی تعریف شده است.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.