سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

رونق صادرات طلا از خراسان رضوی/ طلای مشهد در راه امارات

رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر مشهد از رونق دوباره صادرات طلا از مشهد و از صادرات دو محموله 30 کیلویی طلا به امارات خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر مشهد از رونق دوباره صادرات طلا از مشهد بعد از 15 سال خبر داد و گفت: در دو هفته اخیر دو محموله بزرگ 30 کیلوگرمی طلای ساخته شده از شهر مشهد به کشور امارات متحده عربی صادر شده است.

باقر معبودی نژاد با بیان اینکه با استقرار گمرک ویژه صادرات طلا در مشهد مشکلات قانونی پیشین رفع و صادرکنندگان به صادرات دوباره طلای ساخته شده از این شهر ترغیب شدند، افزود: بازارهای خوبی در کشورهای اطراف برای صادرات طلا وجود دارد و حتی مسئولان اتحادیه های طلا و جواهر شهرهای هرات و کابل افغانستان در سفری که اخیرا به مشهد مقدس داشتند خواستار سالانه 15 تن از طلای صادراتی این شهر شدند.

وی تصریح کرد: پیشتر طلایی که از مشهد صادر می شد، معادل آن شمش خام وارد می گشت و برای صادرکننده ارزش افزوده 9 درصدی به دنبال داشت و پس از اینکه شمش وارداتی ساخته می شد بازگشت ارزش افزوده 9 درصدی بسیار دیر انجام می گرفت.
 
رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر مشهد با انتقاد از قوانین قدیمی دست و پا گیر و تعویق درازمدت بازگشت ارزش افزوده صادرکنندگان طلا گفت:  با قانون جدید به جای شمش طلا معادل صادرات انجام گرفته ارز وارد کشور می شود که اشتغالزایی مطلوبی را نیز به دنبال دارد و صادرکنندگان را نسبت به صادرات طلا ترغیب می کند.
 
معبودی نژاد به فعالیت یکهزار و 400 واحد طلاسازی در مشهد، اشاره کرد و افزود: طلای خامی که از معادن خراسان رضوی استخراج می شود توسط طلاسازان به زیورآلات زیبا تبدیل می گردد که به لحاظ کیفیت ساخت قابل رقابت با کشورهای دیگر جهان هستند.
 
وی میزان طلای قاچاق در بازار مشهد را نیز کمتر از پنج درصد دانست و گفت : بیشتر طلایی که توسط طلاسازان مشهدی ساخته می شود، از معادن خراسان رضوی استخراج شده است.
 
رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر مشهد افزود:  ذخیره قطعی کانسنگ طلادار با عیار متوسط 1.7 پی.پی.ام در خراسان رضوی حدود 11 میلیون تن و ظرفیت اسمی پروانه های بهره برداری معادن طلا نیز 306 کیلوگرم در سال است.

طلا از کانسنگ استخراج می شود که شیوه جداسازی آن به صورت ذوب سنگ صورت می گیرد و از هر تن کانسنگ حداکثر دو گرم طلا به دست می آید. متوسط عیار طلای استان خراسان رضوی یک گرم در تن است و کانسنگ طلا از معدن به روش انفجاری جدا شده و توسط اسید شسته می شود.

خراسان رضوی پس از استانهای اصفهان و آذربایجان غربی رتبه سوم را از نظر برخورداری ذخایر طلا در ایران دارد و طلای آن به صورت خام یا در قالب طلای دست ساز به خارج از کشور صادر می شود.

انتهای پیام/ز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.