سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سود سپرده بانکی رقیب اصلی بازار سرمایه است

رقیب اصلی بازار سرمایه سود سپرده بانکی و اوراق صکوک و اوراق مشارکت است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با رشد 13 واحدی به کار خود پایان داد و با خیالی آسوده به استقبال هفته آینده رفت. این در حالی بود که دماسنج بازار در اواسط هفته سقوط را تجربه کرد و تا 128  واحد نزول را به خود دید و پس از آن در روز سه‌شنبه با 74 واحد کاهش مواجه شد.

براساس نظر عده‌ای از کارشناسان اقدامات اخیر دولت نیز نتوانست روند مستطیل شیشه‌ای را به مدار صعودی بازگرداند و پولی نیز به بازار تزریق نشد و تنها نتیجه‌ای که حاصل شد ناامید کردن اهالی زیان‌دیده بازار سرمایه است.

حسین صالحی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت:‌ تا زمانی که نرخ رشد اقتصادی منفی باشد صنایع در رکود خواهند ماند و همچنان که با مشکل نقدینگی و سرمایه درگردش مواجه هستند نمی‌توانند بدهی‌ها و مشکلات بانکی خود را مرتفع کنند.

براساس این گزارش بخش عمده‌ای از بازار سرمایه کشور تابع شرایط جهانی و اقتصاد جهانی است و با توجه به اینکه در حال حاضر پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش نرخ رشد اقتصاد جهانی است اکثر کالاهای پایه از جمله نفت، مس، سرب، روی، آلومینیوم و فولاد فعلا در روند نزولی قرار دارند و همچنان که بخش عمده‌ای از بازار سرمایه را نیز شامل می‌شوند نمی‌توان دورنمای خیلی مثبتی را برای بازار پیش‌بینی‌ کرد.

براساس نظر کارشناسان سرمایه‌گذاران در حال حاضر دیدگاه بلندمدت خود را از دست داده‌اند و به دنبال سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت هستند همچنان که توافقات سیاسی و اقتصادی اتفاق مثبتی برای شرایط فعلی اقتصاد کشور تلقی می‌شود اما بدلیل رویکردهای کوتاه مدت سرمایه‌گذاران، بدلیل اینکه تأثیرات مثبت این توافقها در بلند مدت حاصل می‌شود، آنها را دچار ناامیدی کرده است.

**سود سپرده بانکی رقیب اصلی بازار سرمایه

طبق نظر کارشناسان رقیب اصلی بازار سرمایه سود سپرده بانکی و اوراق صکوک و مشارکت است.

گفتنی است بدلیل جذابیتی که سود سپرده بانکی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است  و از طرفی در صنایع داخلی رکود و ابهام وجود دارد درکوتاه مدت این عوامل موجب کاهش جذابیت‌های بازار سرمایه می‌شود.

گفتنی است باتوجه به اینکه بحث‌های سیاسی می‌تواند گشایش‌های خوبی ایجاد کند به خصوص بسترهای لازم برای سرمایه گذاری خارجی فراهم می‌شود در همین راستا سرمایه گذار خارجی درکشور سرمایه گذاری مشترک انجام دهند و تکنولوژی را وارد کندموجب می‌شود توان و پتانسیل کشور دربخش فایناس افزایش یافته و در مقابل هزینه‌های تأمین مالی برای اقتصاد کشور کاهش یابد.

**افزایش نرخ ارز امری مثبت برای بازار سرمایه

بر اساس این گزارش نرخ ارز در هفته‌های که گذشت با افزایش همراه بودکه طبق نظر کارشناسان این افزایش نرخ برای بازار سرمایه مثبت تلقی می‌شود.

براساس نظر صاحب نظران بسیاری از شرکت‌های بورسی صادرات محور هستند و افزایش نرخ دلار برای این شرکت‌ها سود آور خواهد بود.

همچنین شرکت‌های وارداتی نیز از افزایش نرخ دلار متأثر می‌شوند چرا که قیمت کالاهای وارداتی افزایش یافته و در نتیجه مصرف کنندگان به سمت خرید کالاهای ایرانی ترغیب خواهند شد

 صالحی کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: افزایش نرخ دلار یکی از مواردی است که می‌تواند کشور را از گرداب رکود نجات دهند و به نظر می‌رسد راه حل مناسب این است دولت از بحث‌های سیاسی درخصوص نرخ دلار فاصله بگیرد

 گفتنی است صنعت پتروشیمی نیز از جریان افزایش نرخ دلار تأثیر مثبتی رادریافت می‌کند چرا که خوراک این صنعت بر اساس نرخ ارز مبادلاتی است ولی بر مبنای نرخ آزاد محصولات نهایی‌شان به فروش می‌رسد و طبیعتاً محصولاتی در داخل کشور به فروش می‌رسانند بر مبنای نرخ دلار آزاد قیمت گذاری می‌شود وبه دلیل اختلاف معنا دار نرخ دلار آزاد و مبادلاتی این موضوع برای صنعت پتروشیمی شرایط خوبی را فراهم می‌کند زیرا از این محل می‌توانند سودهای خوبی را شناسایی کنند اما در حالت کلی این شرایط را نمی‌توان برای کل صنعت پتروشیمی تأمین داد.

کارشناسان در این باره می‌افزایند: در صنعت پتروشیمی دو ابهام وجود دارد ابهام اول این است که نرخ خوراک شرکت‌هایی که خوراک گاز تحویل می‌گیرند مشخص نیست و ابهام دوم این است که اگر قیمت نفت روی همین مدار بافی بماند مسلماً باید شاهد ریزش قیمت محصولات پتروشیمی بود و ولی در صورت کاهش نیافتن قیمت نفت و با تو جه به افزایش نرخ دلار این صنعت می‌تواند شرایط خوبی را تجربه کند.

این گزارش می‌افزاید در حالت کلی افزایش نرخ دلار موجب افزایش مزیت‌های صادراتی می‌شود و بر همین اساس می‌توان دور نمای بازار سرمایه را مثبت ارزیابی کرد.

لازم به ذکر است از آنجایی که بازار سرمایه بخشی از اقتصاد کلان کشور است در صورتی آینده مثبت و روشنی در انتظار این بازار خواهد بود که تیم اقتصادی دولت به سرعت تصمیمات اساسی را اتخاذ وعملی سازند و از ظرفی سرمایه گذاران باید بپذیرند رخ دادهای مثبت از جنس زمان بر و بلند مدت است و در کوتاه مدت مسلماً اتفاقات مثبتی حاصل نخواهد شد.

 
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
 


انتهای پیام/


برچسب ها: سپرده ، سود ، بانک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.