سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

ترویج فرهنگ رضوی هدف اصلی جشنواره بین المللی امام رضا (ع)

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی هدف از برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا (ع)را ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی با اثرگذاری بر زندگی مردم در داخل و خارج کشوردانست.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ محمد حسن واحدی در مراسم اختتامیه بخش دانشگاهیان سیزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی – هنری امام رضا (ع) افزود: ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی با اثرگذاری بر زندگی مردم دو هدف اصلی برگزاری برنامه های جشنواره امام رضا (ع) در داخل و خارج از کشور است که دانشجویان با ایده ها و خلاقیت های خود می توانند این جشنواره را در رسیدن به اهداف مزبور پیش ببرند.

وی تاکید کرد: باید تولیدهای بخش دانشگاهیان جشنواره بین المللی امام رضا (ع) به سناریو تبدیل شده و عملیاتی شود تا دو هدف مزبور محقق گردد.
واحدی با اشاره به فرهنگ میزبانی از زائران در مشهد مقدس افزود: فرهنگ میزبانی از زائران در مشهد مقدس نزدیک به صفر است، جشنواره امام رضا باید این سوال را جواب دهد که چگونه می توانیم این فرهنگ را ارتقا دهیم.

وی با بیان اینکه خروجی بخش دانشگاهیان این جشنواره باید ارائه دهنده ایده های لازم از سوی دانشجویان برای ارتقای فرهنگ میزبانی از زائران باشد اظهار داشت: ما پذیرای ایده های دانشجویان برای ارتقای فرهنگ میزبانی از زائران هستیم.

واحدی گفت:دانشجویان وارد جاده ولایت از شلمچه تا مشهد شوند و درباره معرفی فعالیت های فرهنگی و آثار تاریخی مرتبط با امام رضا (ع) در این مسیر به مسئولان ایده بدهند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: 13 دوره از جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در داخل و خارج از کشور برگزار و تولیدات بسیاری داشته لذا باید زمینه عملیاتی کردن این تولیدها فراهم شود.

وی اظهار کرد: امسال چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در خط مقدم دبیر ستاد بزرگداشت دهه کرامت در خراسان رضوی قرار می گیرد تا این برنامه در کنار اجرایی شدن سند جامع توسعه کمی و کیفی زیارت بویژه راه اندازی شبکه ملی زیارت ، ما را در رسیدن به اهداف تعیین شده یاری دهد.

واحدی افزود: خراسان رضوی یک استان دانشگاهی با 298 هزار دانشجو و 190 دانشگاه در انواع مختلف است و دانشگاه فردوسی مشهد در بین پنج دانشگاه اول کشور رتبه های اول تا پنجم در بخشهای مختلف داشته و اخیرا رتبه های بین المللی نیز کسب کرده است.

وی با اشاره به وجود سالانه 25 میلیون زائر داخلی و دو میلیون زائر خارجی و شکستن رکورد شش میلیون زائر در دو روز نخست ایام نوروز در مشهد گفت: مدیریت این تعداد زائر بسیار دشوار است و به همین منظور معاونت مدیریت و هماهنگی امور زائران در استانداری خراسان رضوی تشکیل شده است.

واحدی بیان کرد: ستادی با عنوان ستاد تسهیلات زائر در خراسان رضوی تشکیل شده و شبانه روزی فعالیت دارد، همچنین 250 هزار نفر شب خواب در مشهد مهیا شده و هزار واحد اقامتی در تین شهر به زائران خدمت رسانی می کنند.

وی با اشاره به حضور سه میلیون زائر در دهه آخر صفر امسال در مشهد مقدس گفت: تاکنون 250 هزار زائر پیاده در میقات های مشخص شده برای تشرف به حرم مطهر در این ایام ثبت نام کرده اند.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: 258 موکب در مسیرهایی که به مشهد ختم می شود، پیش بینی و برنامه های متنوعی برای زائران پیاده در آنها در نظر گرفته شده است.

رئیس هیات علمی بنیاد بین المللی فرهنگی – هنری امام رضا (ع) نیز در این مراسم گفت: هدفگیری اصلی در این جشنواره ارتقای کیفی و کمی برنامه ها بویژه دعوت از فرهیختگان علمی کشور بوده است.

حجت الاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری افزود: هرچند ظرفیت بالای معارف اهل بیت (ع) بویژه امام رضا (ع)چیزی نیست که با برگزاری چند دوره از این جشنواره به آن بسنده کنیم اما تا حدودی در این امر موفق بوده ایم.

وی بیان کرد: بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برای ارتقای کیفی برنامه های این جشنواره به ایده های دانشجویان نیاز دارد این ایده ها به طرح تبدیل شود.
وی اظهار کرد: انتظار داریم چهاردهمین دوره از جشنواره بین المللی امام رضا (ع) متناسب با چشم انداز جمهوری اسلامی، برنامه های بالادستی نظام و متناسب با لقب امام رضا (ع) به عنوان 'عالم آل محمد' باشد

این مسئول در بنیاد امام رضا (ع) گفت: انقلاب اسلامی بسترساز تمدنی نو است و حضور امام رضا (ع) اگر چه طبیعی بوده اما بسترساز تحقق این تمدن بوده و خواهد بود لذا برنامه های این جشنواره باید با شانیت امام رضا (ع) باشد

حجت الاسلام اسفندیاری پیشنهاد کرد، با توجه به موازی کاری دستگاه های اجرایی در مسائل فرهنگی، در هر سال در برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا (ع) یک موضوع واحد مانند سبک زندگی به دانشگاه های برگزار کننده برنامه ها بدهیم که ادعا کنیم در پایان هر 10 جشنواره یک دایره المعارف از سرفصل های معارف رضوی تهیه کرده ایم.

وی گفت: در دانشگاه ها و حتی حوزه های علمیه در بسیاری از بخش های فرهنگی بویژه معارف رضوی ضعف های جدی دارند لذا ضروری است دست کم چند واحد درسی متناسب با آموزه ها و معارف رضوی در دانشگاه ها تحت عناوین مختلف ارائه شود و دانشجویان با عشق و علاقه به معارف رضوی بپردازند و در نهایت یک مقاله به عنوان پژوهش از دانشجویان گرفته شود.

وی اظهار کرد: بنیاد بین المللی امام رضا (ع) مجله علمی - پژوهشی با عنوان فصلنامه فرهنگ رضوی را از دو سال قبل ایجاد کرده است که از مقالات علمی خوب دانشگاه ها برای چاپ این نشریه استقبال می کند.

سیزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)به مناسبت دهه کرامت از سالروز میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه (س) تا سالروز میلاد حضرت امام رضا(ع) و بزرگداشت حضرت احمد بن موسی(شاه چراغ) طی روزهای 25 مرداد تا چهارم شهریور ماه امسال در 31 استان و 79 کشور جهان برگزار شد.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.