سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور رهبر انقلاب در امور جهان اسلام:

گفتگوی میان ادیان، نمایش برتری ادیان نسبت به یکدیگر نیست

اگر ما مسائل گفتگو بین ادیان را مطرح کردیم، مقصود نمایش برتری هر دین بر دیگری نیست؛ بلکه می‌خواهیم به نقطه‌ای برسیم که در یک جهاد بزرگ با هم همکاری کنیم. این جهاد ، جهاد اسلحه نیست بلکه جهاد تفکر و اندیشه است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه رونمایی کتاب «ایران؛ مهد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان» با حضور آیت‌الله تسخیری مشاور مقام معظم رهبری، ابوذر ابراهیمی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌السلام یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی و اردشیر خورشیدیان رئیس انجمن زردتشتیان تهران، اسقف محترم کلیسای شرق آشوری و حنیفه محترم ارامنه تهران و ایران و مرجع دینی کلیمیان برگزار شد.

آیت‌الله تسخیری مشاور رهبر انقلاب در امور جهان اسلام، در ابتدا با خواندن آیه‌ای از قرآن بر و نیکی،  قسط و عدل محوری را از ویژگی‌های ادیان الهی دانست و گفت: پوتین رئیس‌جمهوری روسیه که امروز میزبان او هستیم، در حرف‌های خود اسلام را جزو جدا‌نشدنی تاریخ این کشور دانست؛ چرا که اسلام از قرن هفت وارد شد و در قرن ده میلادی دولت اسلامی تشکیل شد. همان طور که اسلام جزوی از تاریخ روسیه است؛ فرهنگ زرتشتی، مسیحی، کلیمی و آشوری نیز جزو جداناشدنی تاریخ ایران است و اگر بخواهیم تاریخ‌مان را خوب بشناسیم، باید تاریخ این فرهنگ‌ها را دقیقا بررسی کنیم و بشناسیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: انسان باید تابع محبت باشد و دین هم یک مسئله قلبی است که اکراهی در آن نیست. نکته مهمی که وجود دارد این است که اگر ما روابط عادلانه‌ای بین یکدیگر برقرار کنیم، زندگی مسالمت‌آمیزی را در کنار هم خواهیم داشت. این زندگی چند ویژگی دارد که در قانون اساسی هم به آن اشاره شده، یکی از این ویژگی‌ها این است که همه ادیان باید به قانون اساسی و قوانین کشوری جمهوری اسلامی احترام بگذارند. دوم اینکه حقوق مساوی شهروندی باید تا حد ممکن بدون تبعیض بین همه افراد جامعه رعایت شود و مورد دیگر فعالیت‌های عبادی و آیینی هر قومی باید بدون واردشدن خدشه‌ای انجام شود و همه از حقوق سیاسی و اجتماعی و ... برخوردار باشند.

آیت‌الله تسخیری اضافه کرد: همه این‌ها نشانه‌های زندگی مسالمت‌آمیز است و حتی ما می‌توانیم از این مرز فراتر رویم و به مرحله محبت و صمیمیت بین ادیان برسیم. در بند‌هایی از قانون اساسی نیز مواردی برای این نوع زندگی ذکر شده است از جمله نفی هر گونه ستمگری، خودکامگی و انحصار طلبی. علاوه بر این یکی دیگر از وظایف دولت تأمین حقوق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همه مردم کشور است. همچنین بند 8 قانون اساسی نیز به مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی تعلق دارد، رفع تبعیض برای ایجاد وحدت و شرایطی عادلانه نیز یکی دیگر از قوانین کشور است.

وی در ادامه با خواندن آیه‌ای از قرآن به وظیفه مسلمانان در برخورد اخلاقی با همه مذاهب اشاره کرد و سپس اظهار داشت: اگر ما مسائل گفتگو بین ادیان را مطرح کردیم، مقصود نمایش برتری هر دین بر دیگری نیست. همانطور که رهبر هم در این خصوص اینطور می‌گویند که گفتگو با مقامات ادیان مختلف روی این نکته متمرکز است که ما نمی‌خواهیم حقانیت یا بطلانیت مذهبی را بر مذهبی دیگر ثابت کنیم؛ بلکه می‌خواهیم به نقطه‌ای برسیم که در یک جهاد بزرگ با هم همکاری کنیم. این جهاد ، جهاد اسلحه نیست بلکه جهاد تفکر و اندیشه است.

مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام در پایان ضمن تشکر از سازمان ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: امیدواریم همه دست به دست هم دهیم و به سوی تعالی ایران بزرگ حرکت کنیم.


*رفتار نقل شده از کوروش از هیچ جهان‌گشای دیگری دیده نشده

حجت‌الاسلام یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، ضمن تشکر از سازمان فرهنگ و  ارتباطات بابت این ابتکار و آرزوی ماندگاری این اثر گفت: همه صاحب‌نظران و محققان تاریخ ایران به این مهم توجه کرده‌اند که ایرانیان از قدیم دارای ویژگی بوده‌اند و آن بردباری دینی است. ویژگی که با همه تحولات رخ داده در طول تاریخ همچنان به آن پایبند هستند.

وی در ادامه با اشاره به فتح بابل توسط کوروش کبیر عنوان کرد: رفتاری که از کوروش نقل شده از هیچ جهان‌گشای دیگری سر نزده است. این رفتار به نوعی پیامبرگونه است. همانطور که متفکران نیز عقیده دارند که کوروش همان ذوالقرنین است و این ویژگی (احترام به ادیان) در همه دولت‌های ادامه پیدا کرده و امروز جمهوری اسلامی نیز نسبت به این حسنه تأکید می‌کند و آن را حفظ کرده است.

یونسی با اشاره به محور مشترک ادیان الهی اضافه کرد: همه ادیان تأکید دارند که رابطه انسان با خدا را تحکیم کنند و انسان را از انواع شرک آزاد سازند. علاوه بر این پیوند رابطه انسان با انسان نیز محور دیگر این ادیان است و همه پیامبران برای همین امر مبعوث شدند تا اخلاق و روابط انسانی را برقرار سازند.

وی در پایان اظهار کرد: راه نجات بشر هم بازگشت به اخلاق دینی و الهی است و خطری که امروزه بشریت را تهدید می‌کند خشونت، ظلم و جنگ‌هایی است که شاهد آن هستیم و راه رفع این مشکلات بازگشت به محمد (ص)، عیسی (ع)، ابراهیم و ... است.

در این نشست همچنین ابوذر ابراهیمی ترکمان عنوان کرد: امروز رهبران اقلیت‌های مذهبی در خانه ما هستند و پرتو حسن روی آن‌ها این حضور دوستانه را نشان می‌دهد.

وی سپس از مرحوم سید جعفر شهیدی یاد کرد و در این راستا از وحدتی که در کشور ما بین ادیان نمود پیدا کرده است، گفت.
 
ترکمان عنوان کرد: سی و چند سال تلاشی که در جمهوری اسلامی انجام شد، به شکلی بود که این تلاش‌ها در راستای توجه ویژه‌ای به همزیستی مسالمت‌‌آمیز بین ادیان باشد و گفتگوهایی که در این زمینه با ادیان مختلف انجام شد، باعث شده تا علاوه بر ایران در خیلی از کشورها نیز این گفتگو انجام شود، از آنجایی در دنیا تصویر در حال گرفتن جای کلمه است، به همین منظور سازمان ارتباطات اسلامی تلاش کرده است تا کتابی از تصاویر  تمام سال‌های ارتباط ایران با سایر کشورها منتشر کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این کتاب در زمان سفر آقای روحانی به نیویورک آماده و چاپ شده است و امروز از آن رونمایی می‌شود.




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.