سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سن بالا مهمترین عامل خطر پوکی استخوان‌

‌کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر گفت: با تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی، ورزش، عدم مصرف دخانیات و با رعایت شیوه زندگی سالم می‌توان از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرد. ‌

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عزیز حسینی‌ با بیان اینکه پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، اظهار کرد: استئوپروز بیماری منتشر استخوانی است که در نتیجه تغییرات متابولیکی استخوان و در گذر زمان ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه پوکی استخوان شایع‌ترین بیماری است که سلامت استخوان‌ها را تهدید می‌کند، افزود: این بیماری علی‌رغم اینکه خود نوعی عامل خطر بروز شکستگی‌های استخوان است، معمولا در طی سالیان دراز بدون علامت باقی می‌ماند.

حسینی با اشاره به اینکه پوکی استخوان منجر به کاهش مقاومت استخوان می‌شود، خاطرنشان کرد: پوکی استخوان در هر دو جنس مرد و زن دیده می‌شود، این بیماری با کاهش تراکم استخوان و از دست دادن ریزساختار استخوانی سبب افزایش خطر شکستگی استخوان‌ها می‌شود.

وی میزان تراکم اولیه استخوان و سرعت کاهش تراکم استخوان را دو عامل مهم در احتمال بروز پوکی استخوان دانست و تصریح کرد: هر چند پوکی استخوان تا حد زیادی به وراثت بستگی دارد، اما مطالعات نشان می‌دهد که رعایت شیوه زندگی سالم می‌تواند اثر زیادی بر تأمین و حفظ سلامت استخوان‌ها داشته باشد.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر عوامل خطر بروز بیماری پوکی استخوان را به دو دسته غیر قابل کنترل شامل سن، جنس، نژاد و سابقه فامیلی تقسیم کرد و گفت: عوامل قابل کنترل شامل تغذیه، وزن، فعالیت فیزیکی، دخانیات و ورزش می‌باشند که می‌توان با رعایت شیوه زندگی سالم از بروز آن پیشگیری کرد.

وی با بیان اینکه استئوپروز حتی به نسبت دیابت و سکته قلبی بیشتر منجر به بستری شدن زنان بالای 45سال در بیمارستان می‌شود، اضافه کرد: سن بالا مهمترین عامل خطر برای پوکی استخوان است.

حسینی با یادآوری اینکه تراکم استخوانی که در سال‌های نوجوانی و جوانی به حداکثر مقدار می‌رسد و در حدود سنین 35 – 45 سالگی در هر دو جنس شروع به کاهش می‌کند، متذکر شد: در زنان بعد از یائسگی کاهش تراکم، تشدید می‌یابد.

این کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: بخشی از کاهش تراکم استخوانی وابسته به افزایش سن و جنسیت فرد می‌باشد که اجتناب‌ناپذیر است و این در حالیست که سرعت کاهش توده استخوانی در هر دو جنس تحت عواملی نظیر لاغری مفرط، مصرف سیگار، بی‌تحرکی، اختلالات تولید، پرکاری تیروئید و... است.

وی یادآور شد: قوز پشت، درد شدید کمر، شکستگی خود به خودی یا با کمترین ضربه به استخوان‌ها به ویژه در نواحی کمر، لگن و مچ دست از عوارض پوکی استخوان است.

این کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر در پایان با بیان اینکه ضعیف شدن استخوان‌ها و کاهش استحکام آنها علامت مشخصی ندارد و در بسیاری از بیماران اولین علامت پوکی استخوان یک شکستگی دردناک است، اظهار کرد: این شکستگی با کوچکترین ضربه در مچ دست، استخوان ران و یا ستون فقرات رخ می‌دهد، با تعویق بروز بیماری و تشخیص زودرس آن در مراحل اولیه و مراقبت و درمان مناسب بیماران، می‌توان از بروز شکستگی‌ها جلوگیری کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.