به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان؛ مدیر عامل انجمن هنرمندان مجسمه سازی کشور پنج شنبه شب 28 آبان در این مراسم که در قالب آیین اختتامیه با حضور سردار مرتضی طلایی، نایب رییس شورای اسلامی شهر کاشان برگزار شد گفت: مجسمه سازی در دوره های قبل و بعد از انقلاب فراز و فرود زیادی را گذرانده است اما اکنون شاهد این هستیم که در جای جای کشور به مناسبت های مختلف از مجسمه سازی استفاده درست می شود و آرام آرام جایگاه خود را پیدا می کند.
استاد شیخ الحکمایی افزود: یکی از این موارد صحیح استفاده درست و بهینه آن از فداکاران دفاع مقدس در زمان قبل از انقلاب و دوران حفظ و پاسداری از انقلاب است که می بایست از آنها در قالب زمینه های مختلف فیلم، ادبیات، نقاشی و بخش آموزش و پرورش در کتاب های درسی قدردانی شایسته و معرفی شوند.
وی با اشاره به اینکه سمپوزیوم می تواند با همکاری و همراهی این عرصه های هنری در قالب یک طیف وسیع و گسترده در بزرگداشت کسانیکه جانشان را کف دست گذاشتند و فداکارانه قرارداد بین خود و خداوند را عملیاتی کردند برگزار شود افزود: برای این فداکاران واقعی باید سنگ تمام گذاشت و هر کار هنری در بزرگداشت آنها با بهترین کیفیت و کمیت مطلوب برگزار شود تا اثری که خلق می شود صدها سال به آن افتخار و ماندگار شود.
به گفته وی، کاشان با برگزاری این سمپوزیوم و دعوت از هنرمندان شروع خوبی را رقم زد و می طلبد برای ادامه راه با مشاوره دقیق و صحیح خشت های آینده آن چیده شود.
شیخ الحکمایی ایجاد رشته مجسمه سازی در دانشکده هنر کاشان را در کنارانجام کار ارزشمند و بزرگ ساخت ده ها المان، سردیس و تندیس دیگر فداکاران کشور با نگاه و حالات مختلف در سطح وسیع تر را خواستار شد و گفت: انجام کارهای هنری برای بزرگداشت کسانیکه جانشان را دادند با از خود مایه گذاشتن حداقل قسمتی از وقت و هزینه در تبیین ایثار و فداکاری و کارهای هنری وسیع تر و تجسمی ضروری است.
سرپرست فرمانداری کاشان در ادامه با تاکید بر اینکه این حادثه هنری در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا نقطه عطفی را برای کاشان رقم زد گفت: این شهرستان در حوزه معماری نیز طی سال های اخیر شاهد اقدامات خوب احیا و باززنده سازی بافت تاریخی بوده است.
حمیدرضا مومنیان، با تاکید بر اینکه آوازه کاشان در برگ برگ تاریخ با نام مفاخر ودانشمندان آن در عرصه های مختلف به عالم پروری ثبت است افزود:تاثیر شرکت هنرمندان بومی این خطه در کنار اساتید مطرح و برجسته ملی مجسمه سازی اتفاق زیبایی در برگزاری این رویداد فرهنگی هنری است.
وی با تاکید بر اینکه هنر تئاتر، سینما و معماری دارای ظرفیت های بالایی در انتقال مفاهیم ارزشی است گفت: اقدام شهرداری کاشان در برگزاری سمپوزیوم ملی مجسمه سازی نقطه شروعی در بیان مفاهیم فاخر و نهفته در تاریخ جنگ است.
به گفته وی، هنرمندان این سمپوزیوم قالب جدیدی را برای مفاهیم ارزشی ایجاد کردند که برکات این اقدام ارزنده بلوغ بیش از پیش حوزه های اجتماعی کاشان را رقم خواهد زد.
شهردار کاشان نیز با اشاره به برگزاری موفقیت آمیز این رویداد فرهنگی هنری طی 10 روز درراستای تکریم و معرفی سرداران شهید کاشان گفت: تلاش مجسمه سازان فرصت خوبی را در ایجاد نشاط هنری برای این شهر رقم زد.
سید محمد ناظم رضوی با تقدیر از زحمات هنرمندان افزود:شهرداری و شورای شهرهر چه که از دستش بر می آمد برای خدمت به طلایه داران ایثار و شهادت در قالب برگزاری این سمپوزیوم به کار گرفت تا نسل حاضر و آتی بدانند که امنیت و آرامش جایی که در آن زندگی می کنند و ایران مقتدر حاصل از جانفشانی این شهدا است.
سید محمد ناظم رضوی با تاکید بر اینکه کاشان شهر ولایت مداری، ایثار و شهادت و ولایت است گفت: این افتخار را کاشانی ها از قرن ها قبل داشتند که به عنوان سربازان حامی ولایت و دفاع از این حریم در رکاب نخستین سفیر اهل بیت(ع) در ایران در منطقه اردهال جانفشانی کنند.
وی ساخت باغ موزه دفاع مقدس با جانمایی زمینی به وسعت پنج هزار متر مربع در مجاورت مصلی واقع در بلوار امام رضا(ع) کاشان را از دیگر اقدامات شهرداری درراستای حفظ فرهنگ ایثار و شهادت یادآورشد و گفت: واگذاری زمین همکاری و مساعدت هر چه بیشتر راه و شهرسازی استان و استانداری را می طلبد تا عملیات اجرایی آن با بودجه ای که شهرداری در سال 94 پیش بینی کرده است را آغاز کند.
به گفته وی، در حال حاضر برای راه اندازی موقت این باغ موزه با هماهنگی امام جمعه کاشان قسمتی از فضای مصلی برای این کار اختصاص پیدا کرده که در حال آماده سازی است.
شهردار کاشان در پایان گفت:اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت و تکریم شهدا با زبان هنر در کنار برگزاری مستمر یادواره ها و یادمان ها را تاکید کرد و گفت: سردیس مابقی سرداران شهید نیز در سال های آتی ساخته خواهد شد.
آیین اختتامیه سمپوزیوم ملی مجسمه سازی کاشان با سخنرانی سردار مرتضی طلایی نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران ، مراسم تجلیل از هنرمندان سازنده سردیس سرداران شهید و خانواده این شهیدان با اهدای هدایا و لوح تقدیر و اجرای گروه هم آوایی کم بینایان و نابینایان تیام برگزار شد.
لازم به ذکر است: نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی کاشان، با موضوع ساخت سردیس 13 سردار شهید کاشانی توسط هنرمندان برجسته کشوری و بازدید گردشگران با شرکت در کمپین "در راه شهداییم" طی 10 روز از 17 تا 28 آبان ماه به در خانه تاریخی طباطبائیها برگزار شد.
امین بلاغی، جعفر نجیبی، هادی عرب نرمی، سجاد سلمان روغنی، حمیدرضا بابائی، ملک دادیار گروسیان، حمیدرضا صادقزاده، حسینعلی عسگری، بیژن غنچهپور، رضا قره باغی، نادر قشقایی، خیر الله کریمی و علی اعتبار ارمکی هنرمندانی هستند که سردیس سرداران شهید اکبر زجاجی، احسان الله قاسمیه، سید مصطفی سید حسن زاده، حجت الاسلام حسین صنعتکار، حسین ترنجی مفرد، علی فارسی، عباس کریمی، علی معمار حسن آبادی، علی معمار، محمدتقی پکوک، غلامرضا طرق، علیرضا کاشانیان و محمود خادمی را خلق کردند.
انتهای پیام/ش