نقوی افزود: اگر یک تغییر شکل یا خمش مکانیکی در آنها ایجاد شود، متناسب با میزان خمش ایجاد شده، ولتاژ الکتریکی در بین الکترودهای سطح آنها تولید می شود.
وی مهترین ویژگی کامپوزیتهای تولید شده را توانایی شبيه سازی عملكرد ماهيچههاي بيولوژيکی دانست و اظهار کرد: از این نظر در زمینه های مرتبط با مهندسی پزشکی، شامل کاربردهای متنوعی خواهند بود.
استادیار گروه آموزشی مهندسی برق با بیان اینکه در حال حاضر این مواد در خارج از ایران تولید میشود، یادآور شد: در طول سه سال گذشته این تیم تحقیقاتی با استفاده از نمونههایی که از خارج از کشور تهیه شده است، به تحقیقات گستردهای در حوزه بررسی رفتار این مواد و کاربردهای متنوع آن در حوزه پزشکی پرداخته است.
نقوی با تاکید بر اهمیت بومیسازی دانش تولید این مواد، عنوان کرد: نتایج آزمایش های انجام شده روی آنها حاکی از موفقیت آمیز بودن تولید و همچنین کاهش هزینههای تولید این مواد بوده است.
وی هدف از انجام این طرح را ارائه راهکارهایی برای بهبود ساختاری این مواد و همچنین توسعه کاربردهای IPMC در حوزه مهندسی پزشکی دانست.
گفتنی است تیم تحقیقاتی فناوری های نوین در مهندسی پزشکی برای در اختیار گذاشتن این مواد برای مراکز تحقیقاتی و صنعتی اعلام آمادگی کرده است.