سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا موی خانم‌ها می‌ریزد؟

باید دقت کرد که به طور معمول روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ مو در روز از روی سر می ریزد و اگر فردی ریزشی بیشتر از این را تجربه کند، یعنی دچار ریزش مو شده است. به گفته دکتر احسانی، گاهی هم ریزش مو به این شکل آغاز می شود که فرد، روزانه به طور معمول ۲۰ تار مو از دست می داده اما ناگهان این عدد بیشتر شده و به ۳۰ تارمو رسیده.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان درست است که این عدد همچنان در بازه ریزش طبیعی موها قرار دارد اما می تواند نشان دهنده آغاز روند ریزش مو در فرد باشد و نکته نهایی اینکه اگر تغییر الگوی ریزش موها، بیشتر از یک و نیم ماه به طول انجامید، فرد باید به متخصص پوست و مو مراجعه کند.
 
امان از تلوژن افلوویوم!
 
مهم ترین علت ریزش موی خانم ها به «تلوژن افلوویوم» Telogen Effluvium مشهور است که عوامل متعددی از جمله گرفتن رژیم های غذایی سفت و سخت، کم خونی، کم کاری یا پرکاری تیروئید، مصرف برخی داروها جراحی، زایمان، بیماری طولانی مدت (حتی طولانی شدن سرماخوردگی که مثلا ۱۵تا۲۰ روز طول بکشد) باعث آن می شوند. در واقع ۳تا۴ هفته بعد از یکی از این اتفاق هاست که ریزش موی خانم ها آغاز می شود و چند هفته ای طول می کشد. اگر عامل اصلی رفع بشود، ریزش مو هم متوقف خواهد شد؛ بنابراین در ریزش موی تلوژن افلوویوم، حتما باید علت را شناسایی و درمان کرد.
 
ارثیه: کچلی!
 
علت دیگر ریزش مو در خانم ها ارثی ژنتیکی هورمونی است که همیشه تصور می شود مخصوص آقایان است اما تعداد زیادی از خانم ها بعد از سن بلوغ درگیر این نوع ریزش مو می شوند. البته شروع این نوع ریزش مو در همه افراد یکسان نیست؛ یعنی بعضی ها از همان ۱۶،۱۵ سالگی درگیرش می شوند و برخی دیگر در سنین ۲۰تا۳۰ سالگی یا دیرتر این نوع ریزش مو را به صورت تنک و نازک شدن موها یا باز شدن فرق سر، تجربه می کنند. این روند معمولا پیش رونده است و درمان های خاصی از جمله مصرف برخی داروهای هورمونی برای آن تجویز می شود .احتمال برگشت پذیری این ریزش کمتر از سایر انواع ریزش موهاست.
 
سکه های زشت!
 
نوع دیگری از ریزش مو وجود دارد که هم در خانم ها و هم در آقایان به یک اندازه شیوع دارد و به صورت منطقه ای و دایره های کوچک رخ می دهد و به همین خاطر به ریزش موی «سکه ای» معروف است. این نوع ریزش مو به این صورت در خانم ها رخ می دهد که نقطه هایی از موی سر، ابرو، مژه و حتی بدن، دچار ریزش منطقه ای یا سکه ای می شوند. علت دقیق ریزش موی سکه ای نامشخص است اما به خاطر خودایمنی بدن رخ می دهد و معمولا اگر به صورت منفرد باشد، یعنی درمان راحت تری دارد تا اینکه به صورت گسترده بروز کند. وجود عفونت های قارچی، بیماری های التهابی، بیماری های پوستی، مفصلی و روماتولوژی در سر نیز می تواند باعث ریزش مو شود که این عوامل منحصر به خانم ها نیست و آقایان هم ممکن است دچار چنین ریزش موهایی شوند.
 
قاتل موی خانم های ایرانی
 
در خانم های ایرانی کم خونی مهم ترین علت ریزش مو است چراکه معمولا جایگزینی آهن بعد از سیکل های ماهانه درست انجام نمی شود؛ پس ضروری است که همه خانم ها حتما بعد از عادت ماهانه، برای تامین ذخیره آهن مورد نیاز بدن اقدام کنند و آزمایش های دوره ای انجام بدهند تا کمبود آهن در بدن سریع تشخیص داده شود. خانم ها در دوران بارداری موهایشان پرپشت می شود اما مدتی بعد از زایمان به دلیل افت هورمون های مادر و کم خونی های که اتفاق می افتد، دچار ریزش موی نسبتا شدیدی می شوند که ممکن است ۶تا۷ ماه هم به طول بینجامد،
 
از ویتامین D تا روسری!
 
کمبود ویتامین D هم یکی از عوامل مهم ریزش موست که در ایران به خاطر کم مصرف کردن لبنیات، کم تحرکی و. . . شایع است؛ بنابراین در آزمایش های دوره ای مربوط به ریزش مو، سنجش میزان ویتامین D بدن نیز بسیار ضروری است. خیلی ها شاید تصور کنند ریزش موهایشان به خاطر آلودگی هواست اما خوب است بدانید آلودگی هوا تاثیر چندانی بر ریزش مو ندارد و بیشتر باعث خراب شدن جنس موها از جمله تیره رنگ و بدشکل شدن ساقه، خشکی و شکنندگی مو می شود. همچنین بعضی خانم های شاغل که ساعت کار طولانی دارند هم ممکن است تصور کنند پوشاندن موها برای ساعات طولانی، یکی از عوامل موثر در ریزش موهایشان است اما اصلا این طور نیست و برعکس، پوشاندن موها می تواند مانع از نفوذ آلودگی هوا به موها شود. تنها مورد آرایشی که می تواند باعث ریزش موها شود، اکستنشن با فشار زیاد روی موهاست.
 
علت را در خانه پیدا کنید
 
به عقیده دکتر امیرهوشنگ احسانی، گاهی می شود از روی مدل ریزش مو هم به علت بروز آن پی برد. وقتی ریزش مو بیشتر در جلوی سر و کناره های آن رخ می دهد، به احتمال خیلی زیاد به خاطر عوامل ارثی هورمونی ژنتیکی است، اگر ریزش مو کلی باشد، در بیشتر موارد تلوژن افلوویوم است و اگر تکه ای و دایره ای باشد هم که مسلما ریزش مو سکه ای است.
 
شامپو یا روغن مار؟!
 
خوب است بدانید برخی از شامپوهایی که در بازار است و با هزار تبلیغ می خواهند به ما بقبولانند که فقط محصولات خودشان می توانند مانع از ریزش مو شوند، تاثیر چندانی در جلوگیری از ریزش مو ندارند! روغن مار، روغن محبوب خانم های هندی هم که زیبایی موهایشان را مدیون استفاده از این روغن هستند، تاثیری در رشد و پرپشت شدن موها ندارد و ژنتیک علت اصلی زیبایی موهای خانم های هندی است. روغن مار و همچنین روغن زیتون و بادام فقط و فقط باعث درخشش موها می شوند و تاثیری در پرپشتی و تقویت موها ندارند. تنها استفاده از منابع غذایی یا مکمل های آهن، روی و سلنیوم است که می تواند ریزش مو را قطع کرده؛ موها را تقویت کنند.
 
آیا این ریزش ها برگشت پذیرند؟
 
روند کچلی معمولا پیش رونده است و درمان های خاصی از جمله مصرف برخی داروهای هورمونی برای آن تجویز می شود و بعضا ممکن است فرد مجبور به استفاده طولانی مدت از این داروها شود چراکه یکی از سخت درمان ترین مدل های ریزش مو در خانم ها، نوع ارثی ژنتیکی هورمونی است و احتمال برگشت پذیری آن کمتر از سایر انواع ریزش موهاست. اما در انواع ریزش های غیرارثی اگر عامل اصلی (یعنی رژیم غذایی نادرست، کم خونی، مشکل تیروئید و. . . ) رفع شود، ریزش مو هم متوقف خواهد شد اما اگر عامل اصلی همچنان وجود داشته باشد، ریزش مو هم ادامه پیدا خواهد کرد.


منبع:شفاف

برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا  را کليک کنيد.

انتهای پیام

برچسب ها: ریزش مو ، خانم‌ها ، مو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.