سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیستم خنک کننده کامپیوتر با لیزر

محققان دانشگاه واشنگتن ایالات متحده،موفق به استفاده از پرتوهای لیزر برای انجام عمل خنک سازی در زمان های طولانی مدت شده اند.

به گزارش دريچه فناوري گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از متخصصان و افراد آشنا به علم الکترونیک و سخت افزار، بزرگترین مشکلات قطعات الکترونیکی یعنی گرما را به خوبی درک می کنند. متاسفانه راه حل های چندانی برای کاهش دمای قطعی قطعات در حد کمال وجود ندارد و استفاده از ایر کولر، واتر کولر و هیت سینک های فلزی نیز تنها راه پیش رو برای کاهش دمای قطعاتی مانند مجتمع های پردازشی، ترانزیستوری و رگلاتورهای تغذیه است.

به واقع این معضل را می توان به مانند یک چوب در چرخ های پیشرفت الکترونیک و سخت افزار عنوان کرد. کمپانی ها نیز برای بالا بردن اجرا و کاهش دما، تنها قادر به کاهش جریان مصرفی قطعات هستند. اما ظاهرا آمریکایی ها مجددا به داد صنعت سخت افزار رسیده و به یک کشف بسیار دقیق و حرفه ایی دست پیدا کرده اند.

 

محققان دانشگاه واشنگتن ایالات متحده،موفق به استفاده از پرتوهای لیزر برای انجام عمل خنک سازی در زمان های طولانی مدت شده اند.این کشف می تواند به خنک سازی ریز پردازنده و پردازنده ها در تجهیزات کوچک مانند موبایل منجر شود. این تجهیزات به دلیل عدم فضای کافی برای استفاده از خنک کننده های معمول، دچار مشکلات فراوانی هستند. اشعه لیزر تا پیش از این برای بالا بردن دما و رفتارهای مشابه مورد استفاده قرار می گرفت. در سال 1995 برای اولین بار در جهان دانشمندان آزمایشگاه ملی لوس آلاموس موفق به استفاده از لیزر برای خنک سازی در شرایط خلاء شده بودند. به واقع این عمل کاربردی معکوس از ذات لیزر است. در آزمایش های اولیه بلورهای معلق در یک مایع با استفاده از اشعه لیزر مادون قرمز با کاهش دما مواج شده اند و این محققان معتقد هستند که این فناوری در متریال های دیگر نیز کاربرد خواهد داشت. این افراد برای کاهش در هزینه های نهایی، از سیستم های لیزر با قیمت های معقول و فناوری های دم دست استفاده کرده اند. محققان UW اعلام کرده اند که ما در مدت زمان طولانی به دنبال یک راه سریع، ارزان و معقول برای انجام این کار بوده ایم.



این لیزر ها می توانند تنها در بخشی از پردازنده نیز مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر مطالعات لیزری، این محققان مدت ها به بررسی رفتار های سلولی پرداخته اند. این فناوری می تواند در موارد نظامی، سیستم های ارتباطی، تجهیزات همراه و حتی سخت افزارهای کامپیوتری نیز مورد استفاده قرار گیرد.تا پیش از این محققان سنگاپوری نیز موفق به خنک سازی نیمه هادی به وسیله لیزر سبز رنگ شده بودند. اما این ابداع محدودیت های بسیاری را به همراه داشت. به واقع استفاده از آن تنها برای خنک سازی اجزای دوربین ها و قطعات مشابه کاربرد داشت. سرمایش لیزی نیز یک تکنولوژی مشابه است که برای کند کردن حرکت اتم ها و مطالعه دقیق بر روی آنها کاربرد دارد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

منبع: سخت افزار

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.