سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران:

مصرف سالانه 9.3 میلیون تن نان در کشور/ضرر دو هزار میلیاردی از ضایعات نان

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: حدود 9.3 میلیون تن نان سالانه در کشور مصرف می شود به طوری که در شرایطی فعلی از این مقدار نان تولیدی، حدود 10 درصد به دور ریز و ضایعات تبدیل می شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران ،قنبری مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ، با بیان اینکه عرصه ی تولید آرد و نان کشور هم به لحاظ فرهنگی و هم به لحاظ ساختاری گرفتار مشکلات و چالش های عدیده ای است، گفت: برای بیرون رفتن از این مشکلات، بهترین راهکار آزادسازی کامل قیمت ها و واگذاری کارهای مربوط به این حوزه به بخش خصوصی و خود مردم است .

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، حجم عملیات مالی و اقتصادی بخش گندم و آرد و نان کشور را بالغ بر 50 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: متاسفانه در این عرصه مهم اقتصادی نارسایی هایی وجود دارد که علیرغم تمام تلاشها و برنامه ریزیها و حمایت های انجام شده، رضایت مندی لازم در میان سه بخش تولید کننده، دولت و مردم به عنوان مصرف کننده وجود ندارد؛ لذا باید دلایل این نارضایتی ها را احصا و برای رفع آنها چاره اندیشی کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دولت سالانه بالغ بر 11 هزار میلیارد تومان هزینه گندم مورد نیاز آرد خبازی کشور را تامین و پرداخت می کند، اضافه کرد: بطور میانگین سالانه حدود 8.5 میلیون تن گندم برای تامین 7.5 میلیون تن آرد مورد نیاز نانوایی های کشور است،که این میزان گندم از طریق خرید داخلی و یا در صورت کسری تولید نسبت به مصرف، از طریق واردات و خرید خارجی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران تامین می شود. لیکن علیرغم قیمت گذاری مناسب خرید تضمینی گندم، کشاورزان به دلیل عدم تناسب قیمت اعلام شده با هزینه تمام شده محصولات خود، از قیمت خرید تضمینی غالباً ناراضی هستند، که به نظر می رسد مهمترین مشکل این بخش، نه قیمت تضمینی؛ بلکه هزینه های تولید است که باید راه های کاهش قیمت تمام شده و هزینه های تولید را بررسی و عملیاتی کرد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در خصوص ظرفیت تولید آرد کشور اظهار داشت: 355 کارخانه آردسازی با ظرفیت تولید 20 میلیون تن آرد در کشور فعالند که در حال حاضر، کمتر از 50 درصد ظرفیت موجود مورد استفاده قرار می گیرد که دلیل این خواب سرمایه ملی، دولتی بودن بسیاری از امور مرتبط باگندم و آرد و نان است، در صورتیکه اگر برای آردسازان زمینه و امکانات لازم فراهم گردد، توانایی بکارگیری 100 درصدی ظرفیت تولیدی خود را دارند و کشور نیز از این ناحیه به صرفه اقتصادی، سودآوری، اشتغالزایی و کاهش قیمت تمام شده محصول دست پیدا خواهد کرد.

قنبری در ادامه بر لزوم ارتقای کیفیت نان کشور، تاکید کرد و گفت: آخرین آمارها نشان می دهد، حدود 9.3 میلیون تن نان سالانه در کشور مصرف می شود که علیرغم اقدامات مهمی که در زمینه افزایش کیفی نان تولیدی صورت گرفته است، در شرایطی فعلی از این مقدار نان تولیدی، حدود 10 درصد به دور ریز و ضایعات تبدیل می شود، که هدر رفت سرمایه های ملی از محل ضایعات نان حدود 2 هزار میلیارد تومان است.

وی تصریح کرد: با اصلاح ساختار تولید و مصرف، آزاد سازی قیمت نان و ارتقای کیفیت نانهای تولیدی، علاوه بر جلوگیری از رقم 2 هزار میلیاردی ضایعات نان، مبلغ 5 هزار میلیارد تومان دیگر که در حال حاضر به عنوان یارانه پنهان به نان داده می شود، صرفه جویی خواهد شد که می توان از محل این صرفه جویی ها، علاوه بر حمایت از اقشار آسیب پذیر، برای اجرای برنامه هایی همچون، آموزش نانوایان، بهسازی تجهیزات و اماکن تولید، تامین سرمایه در گردش صنایع مرتبط با این حوزه و در نهایت حفظ امنیت و سلامت غذایی کشور استفاده کرد.

قنبری با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران حسب ماموریت و وظایف خود در راستای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، بخصوص گندم و آرد و نان، طرح ها و برنامه های مهمی را با حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی اجرا کرده، تاکید کرد: اگر چه کارهای شایسته و بزرگی در زمینه بهبود ارتقای وضع کمی و کیفی تولید گندم و آرد و نان صورت گرفته، اما این کافی نیست و هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، اجرای طرح سیلوسازی با مشارکت بخش خصوصی که ظرفیت تاسیسات ذخیره سازی در دو بخش دولتی و خصوصی را به 17 میلیون تن رسانده، آموزش 140 هزار نانوای شاغل در خبازی ها، بهسازی و نوسازی حدود 17 هزار واحد نانوایی در کشور، تدوین و عملیاتی کردن استاندارهای گندم آرد و نان، خرید تضمینی بیش از 8 میلیون تن گندم با پرداخت حدود 95 هزار میلیارد ریال به کشاورزان در سال جاری، اجرای طرح درجه بندی 355 واحد آرد سازی بر مبنای کیفیت و رعایت بهداشت در تولید آرد و اجرای طرح رتبه بندی نانواییها با محوریت کیفی سازی تولید نان، را از جمله اقدامات این شرکت در راستای ارتقای کیفی و کمی حوزه نان کشور برشمرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.