سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فواید خواندنی سبزی خوردن

متخصص طب سنتی در خراسان جنوبی گفت: سبزی‌های خوش ‌مزه و اشتها‌آوری که پای ثابت سفره بسیاری از خانواده‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی‌های تغذیه‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،مریم نواب‌زاده، با اشاره به اینکه تره ساقه ندارد و از نظر خواص تغذیه‌ای شبیه به سیر و پیاز است، اما طعم و بوی ملایم‌تری دارد، افزود: تره دو نوع دارد؛ برگ‌های یکی کوتاه و نازک بوده و اغلب در بهار و تابستان می‌روید و دیگری تره فرنگی است که برگ های پهن، قوی و بلند داشته و پیاز آن مشخص است. تره به دلیل پتاسیم بالایی که دارد ادرارآور بوده و سموم را دفع و از فشار و کلسترول بد خون می‌کاهد.

متخصص طب سنتی در خراسان‌جنوبی تصریح کرد: منیزیم آن از بروز سرطان روده و پروستات جلوگیری کرده و اگر به همراه غذا میل شود سوءهاضمه را درمان کرده، از سوزش معده کاسته و یبوست دائمی و بواسیر را بهبود می‌بخشد. همچنین ناراحتی‌های طحال را برطرف کرده و برای نقرس و درد مفاصل مفید و تمایلات جنسی را افزایش می‌دهد.

وی یادآور شد: تره نفاخ است، بر این اساس هر چقدر ظریف‌تر و جوان‌تر باشد قابلیت هضم بهتری داشته و مواد مغذی آن بهتر جذب می‌شود.

متخصص طب سنتی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تربچه برگ‌های پهن و کرک دار داشته و دارای انواع ترب سفید، سیاه و قرمز است، گفت: ترب طبیعت گرم دارد و کمی نفاخ است و به دلیل دارا بودن مواد گوگرد دار خاصیت ضدعفونی کنندگی فراوانی دارد و همچنین اشتهاآور خوبی است. ویتامین C فراوان آن در رفع بیماری‌های دهان و پیوره موثر است و از پوسیدگی دندان‌ها می‌کاهد. این ویتامین در برگ تربچه چندین برابر بیشتر است و اگر به همراه غذا خورده شود، به جذب آهن کمک می‌کند.

نواب‌زاده ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده، تربچه سلول‌های سرطانی بدن را از بین برده و در بهبود عوارض شیمی درمانی موثر است. همچنین به دلیل دارا بودن ید برای بیماران مبتلا به گواتر، مفید و با تنظیم سوخت و ساز بدن، گردش خون را بهبود می‌بخشد و برای دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا مفید است.

متخصص طب سنتی در خراسان‌جنوبی افزود: ریحان بسیار معطر و خوشبو، ضد یبوست، ضدتشنج، رفع کننده سردردهای عصبی (میگرن) و سرگیجه است و به دلیل ترکیبات آرامبخش برای رفع بی‌خوابی‌های اضطرابی موثر بوده و مسکن خوبی به شمار می‌رود. ریحان، شیر مادران شیرده را زیاد می‌کند و برای رفع التهاب کلیه مفید است. این سبزی نفاخ نیست و اسپاسم‌های معده را برطرف می‌کند.

نواب زاده ادامه داد: شاهی طبیعت معتدلی دارد و به دلیل دارا بودن ویتامین‌هایA و C جزء آنتی اکسیدان‌های قوی بوده و برای دفع رادیکال‌های مضر بدن مفید است. همچنین پایین آورنده قند خون بوده و لکه‌های قهوه‌ای و کک و مک ناشی از تماس مستقیم با نور خورشید را رفع می‌کند.

متخصص طب سنتی در خراسان جنوبی اظهارکرد: شاهی چربی و کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و روغن‌های فرار آن برای مخاط تنفسی، آسم، برونشیت و سرفه‌های مزمن مفید است. ترکیبات موجود در این سبزی محرک فعالیت کلیه‌ها بوده و دافع سنگ کیسه صفرا، مثانه و کلیه و فوق العاده برای دردهای مفصلی و نقرس مفید است.

وی تصریح کرد: جعفری سرشار از ویتامین و املاح معدنی آهن، کلسیم و فسفر است، عادت ماهانه را تنظیم و خون را تصفیه می‌کند، همچنین روده‌ها را ضدعفونی می‌کند. مصرف جعفری به دلیل دارا بودن آهن گیاهی در غذای روزانه افراد کم خون یا بچه‌هایی که روند رشد ضعیفی دارند توصیه می‌شود.

نواب زاده با اشاره به اینکه این سبزی بادشکن خوبی است و درد و پیچش شکم را رفع می‌کند، اظهار کرد: جعفری بیماری‌های کبدی، تنگی نفس و علائم یائسگی زودرس را رفع کرده و جویدن آن به رفع بوی بد دهان و گازهای تخمیری معده کمک می‌کند.

وی یادآور شد: ترخون عطر تندی دارد و کمی تلخ است. وجود چند برگ ترخون در بین سبزی‌های سفره، اشتها را تحریک و نفس را خوشبو می‌کند. بوی تند آن موجب مهار رشد میکروب‌های پوست و کاهش بوی بد بدن می‌شود.

ترخون به دلیل اسانس تندی که دارد جایگزین مناسب نمک بوده و مصرف آن به همراه غذا برای بیماران قلبی، افراد مبتلا به فشار خون یا اشخاصی که رژیم غذایی بی‌نمک دارند، توصیه می‌شود. این سبزی اعصاب را تقویت کرده و به هضم غذاهای پرچرب کمک می‌کند و یک آرامبخش ملایم است.

نواب زاده تاکید کرد: ترخون سم زدای خوبی است و موجب تسکین درد و رفع مشکلات قاعدگی از جمله تهوع و ضعف می‌شود. این سبزی قدرت دفاعی بدن را بالا برده و از شدت بیماری‌های ویروسی می‌کاهد.

متخصص طب سنتی در خراسان‌جنوبی بیان کرد: گشنیز طبیعت سردی دارد و بوی خوشایندی ندارد. چینی‌ها این سبزی را جعفری چینی می‌نامند. گشنیز فشار و قند خون را کاهش داده، عطش و تهوع را رفع می‌کند، تقویت کننده قلب، مغز و معده، ضد اسپاسم، معرق و محرک اشتها و بهترین داروی کبد و طحال است.

این سبزی، جوش‌های پوستی و دهانی ناشی از گرمی غذاها را رفع کرده و تمایلات جنسی را ملایم می کند. مقدار زیاد آن خواب را پریشان، عادت ماهیانه را نامنظم و مصرف کننده را دچار گیجی، بی‌حسی و خوابی عمیق می‌کند.


منبع:ایسنا
انتهای پیام/ 


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.