سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران:

بهتر بود تسهیلات خروج از رکود به جای خودرو به مسکن اختصاص می‌یافت

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به رکود گسترده در بازار مسکن کشور گفت: اگر دولت برای خروج بازار مسکن از رکود تدبیری نیاندیشد؛ سال 95 سال ورشکستگی اقتصاد مسکن و اضمحلال اقتصاد کلان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسام عقبایی در نشستی خبری که پیش از ظهر امروز در محل اتحادیه مشاوران املاک تهران با حضور خبرنگاران برگزار شد ضمن اشاره به برپایی سومین نمایشگاه بین‌المللی املاک و مستغلات که از هفتم الی 10 اسفند ماه سال‌جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود گفت: یکی از رویکردهای اساسی فعالان بخش مسکن در این نمایشگاه جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی برای رونق بخشیدن به بازار مسکن داخلی است.

وی افزود: برپایی این نمایشگاه با هدف جلوگیری از برون رفت سرمایه‌های ملی از این بخش و نیز جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار مسکن کشور است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به رکود حاکم در بازار مسکن گفت: یکی از دلایل ناپایداری اقتصاد، عدم گردش مالی و نقدینگی در بازار است که قاعدتا برای خروج از این شرایط باید تسهیلات ویژه‌ای ایجاد شود.

وی ادامه داد: فعالان بخش مسکن سعی دارند بخشی از این تسهیلات را در قالب کمک خود سازندگان و انبوه‌سازان ارائه دهند و بخش دیگر را از اعطای وام توسط بانک‌ها به مردم فراهم کنند.

به گفته عقبایی در حال حاضر میزان تسهیلات اعطایی از سوی بانک‌ها در بخش مسکن به هیچ وجه نمی‌‌تواند منجر به تحریک تقاضا در این بازار شود چرا که رقم پرداختی تسهیلات مسکن متناسب با میانگین قیمت‌ مسکن در کشور نمی‌باشد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه هم اکنون میانگین قیمت مسکن در شهر تهران به ازای هر متر 4 میلیون و 100 هزار تومان است اظهار کرد: این رقم برای استان تهران به ازای هر متر 3 میلیون و 300 هزار تومان و در کل  کشور به ازای هر متر یک میلیون و 400 هزار تومان می‌باشد که بررسی این ارقام نشان می‌دهد که ارائه تسهیلات مسکن به میزان فعلی به هیچ وجه نتوانسته قدرت خرید مردم را متناسب با قیمت‌ها افزایش دهد.

عقبایی همچنین با اشاره به اعطای تسهیلات برای خرید خودرو که ظرف روزهای گذشته در سراسر کشور به مرحله اجرا درآمد بهتر بود چنین تسهیلاتی به صنعت مسکن که یک صنعت مادر است اختصاص می‌یافت تا علاوه بر ایجاد رونق در بخش‌های دیگر کشور زمینه خروج بازار مسکن از رکود نیز فراهم می‌شد.

وی تأکید کرد: با توجه به رکود گسترده در بازار مسکن مسئولین دولتی نباید اجازه دهند که این رکود بیش از پیش ادامه یابد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در پاسخ به این پرسش که آیا تا پایان سال‌جاری شاهد افزایش قیمت مسکن خواهیم بود یا خیر گفت: پیش‌بینی می‌شود در نیمه دوم سال‌جاری نیز آرامش موجود در بازار مسکن ادامه یابد و هیچ افزایش قیمتی در این بخش روی ندهد چرا که ظرفیت‌های بالا رفتن قیمت در بازار مسکن به هیچ وجه وجود ندارد.

عقبایی با انتقاد از اینکه در حال حاضر سیاست ارائه تسهیلات مسکن در ریل خودش نیست، تصریح کرد: باید در سیاست اعطای تسهیلات مسکن کنترل دقیق‌تری صورت گیرد تا پرداخت این تسهیلات در اولویت سیاست‌های دولت در بخش خروج از رکود قرار گیرد.

وی آماری از میزان معاملات خرید و فروش مسکن در شش ماهه نخست سال‌جاری داد و گفت: در نیمه نخست سال‌جاری شاهد افزایش حجم معاملات بودیم که البته این افزایش به هیچ وجه به مفهوم خروج از رکود تلقی نمی‌شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران ادامه داد: انتظار فعالان مسکن این بود که در شش ماهه دوم سال جاری نیز تا حدودی شاهد رونق خرید و فروش در بازار مسکن باشیم ولی بر اساس آمارها در مهر ماه سال‌جاری هم در تهران و هم در سراسر کشور با کاهش معاملات نسبت به شهریور ماه روبرو شده‌ایم.

عقبایی با اشاره به اینکه میزان معاملات خرید و فروش مسکن در مهر ماه سال‌جاری در شهر تهران بالغ بر 13 هزار و 132 قرارداد خرید و فروش بوده اظهار کرد: این در حالی است که در شهریور ماه تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن در شهر تهران 14 هزار و 726 قرارداد بوده است.

به گفته وی در حوزه اجاره نیز در شهریور ماه سال‌جاری 20 هزار و 129 قرارداد در شهر تهران تنظیم شده که این رقم در مهر ماه سال‌جاری به 16 هزار و 264 مورد کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین به آمار میزان قراردادهای منعقد شده خرید و فروش مسکن در آبان ماه سال‌جاری اشاره کرد و گفت: از اول تا 19 آبان ماه در شهر تهران 7 هزار و 732 قرارداد خرید و فروش و 19 هزار و 16 قرارداد اجاره تنظیم و منعقد شده که نشان می‌دهد نسبت به آمار مهر ماه باز هم روند کاهشی وجود دارد.

عقبایی رقم معاملات خرید و فروش مسکن در مهر ماه سال‌جاری برای کل کشور را 7 هزار و 453 مورد در مهر ماه سال‌جاری اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در شهریور ماه سال 94 تعداد قراردادهای منعقد شده برای خرید و فروش مسکن در کل کشور بالغ بر 88 هزار و 216 مورد بوده است.

وی همچنین با اشاره به اظهارات مشاور وزیر راه و شهرسازی که پیش‌بینی بازار مسکن را برای سال 95 و 96 کرده بود گفت: در حال حاضر وضعیت بازار مسکن به گونه‌ای است که از دید بنده تا سه سال آینده نیز نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.