سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادعای نیوز ویک: ایران از جنگ داخلی سوریه سود می‌برد

پایگاه اینترنتی نیوز ویک در گزارشی مدعی شد ایران در حال سود بردن از جنگ داخلی سوریه است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیوز ویک در گزارشی به قلم "متیو مکینیس" مدعی شد: حضور ایران در مذاکرات اخیر صلح سوریه یک موفقیت بزرگ برای این کشور به حساب می‌آید و مقامات ایرانی فارغ از آنچه در انتظار سوریه خواهد بود، از مشارکت در یک موضوع بین المللی سود می‌برند.

نیوز ویک در ادامه این گزارش مدعی شد: برگزاری مذاکرات صلح سوریه در اصل یک یادآوری بود، هرچند ایران هنوز نقش مخاطره آمیز دیپلماتیک و نظامی خود را در بحران سوریه حفظ کرده است. جنگ داخلی سوریه وارد پنجمین سال شده و ایران به خوبی دریافته است که دیگر نمی‌تواند آن جغرافیای دست نخورده سابق را در همسایگی خود به دست آورد. ایران و سوریه دو کشور متحد و دوست بودند و در موارد بسیاری از منافع مشترک بهره می‌بردند. شکی نیست که ایران با افزایش تعداد نیروهای نظامی خود در سوریه تلاش می‌کند شرایط را برای به قدرت رساندن گروهی شیعه که همانند "بشار اسد،" رئیس جمهور کنونی سوریه، دوست و متحد قابل اطمینان این کشور باشد، فراهم کند. تهران دیگر اصراری  برای روی کار ماندن دولت اسد ندارد و با گزینه انتقال قدرت در سوریه مخالفت نخواهد کرد؛ اما مهم است بداند گروه بعدی که در دمشق به قدرت می‌رسد تا چه اندازه اهداف و منافع مشترکی با تهران دارد. مشکل اینجاست که موفقیت‌های نیروهای نظامی تحت حمایت ایران در سوریه چندان هم از لحاظ دیپلماتیک ارزشمند نیست و نمی‌تواند تضمین کننده حفظ دوستی دو کشور پس از روی کار آمدن دولت احتمالی جدید باشد.

نیوز ویک همچنین مدعی شد: ممکن است هدف روسیه از دخالت نظامی در سوریه، حفظ بشار اسد در راس قدرت باشد؛ اما برای ایران همین کافی است که بداند دولت بعدی سوریه نیز گرایشی هم‌راستا با تهران دارد. ایران نزدیکی مرزی بیشتری در مقایسه با روسیه به سوریه دارد و طبیعی است اهداف تهران و مسکو در این باره کاملا متفاوت باشد. روسیه علاقه‌ای ندارد به ایران کمک کند تا نفوذ دیپلماتیک و مذهبی‌اش را در سوریه افزایش دهد و یا موضع قدرتمندی در قبال رژیم صهیونیستی به دست آورد.

ایران در چند دهه گذشته روابط دیپلماتیک خوبی با خانواده اسد و حزب وی داشته است و درمورد جایگزین احتمالی وی و دولت بعدی نگرانی‌های عمیقی دارد. معاون وزیر خارجه سوریه در نشست پیشین صلح وین با برکناری اسد به شدت مخالفت کرد و گفت وی در سال 2014 و طبق یک انتخابات قانونی از سوی مردم سوریه به ریاست جمهوری برگزیده شد پس باید تا پایان دوره در این پست باقی بماند. ایران نیز این خواسته را منطقی می‌داند و از اسد تا پایان دوران ریاست جمهوری حمایت می‌کند. 

نیوز ویک در پایان مدعی شد: ایران پس از امضای توافق هسته‌ای به شور و مشورت درباره مسائل بین الملل راه یافت و اعتبار جهانی به دست آورد . این کشور نهایت تلاش خود را بکار می‌بندد تا کمکی به حل بحران داخلی سوریه کند، به این ترتیب نقش سازنده خود در حل و فصل چالش‌های روز جهان را اثبات می‌کند.


انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.