سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر راه و شهرسازی:

تجدیدنظر در ساخت ایستگاه‌های راه‌آهن براساس مفهوم یکپارچه‌سازی/لزوم توسعه حمل و نقل ریلی ترکیبی

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت نگاه یکپارچه در راه آهن گفت: در این مدت تقریبا در مورد ساخت ایستگاه‌های راه‌آهن تجدید نظر صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان٬عباس آخوندی در هفدهمین کنفرانس بین المللی حمل و نقل ریلی اظهار داشت: ایجاد حمل و نقل ریلی ترکیبی در رویکرد جدید زندگی شهرنشینی در توسعه شهری تحولات زیادی را به وجود آورده و در قالب برنامه ششم توسعه باید به توسعه قطارهای حومه ای بیش از پیش توجه شود.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد : چنانچه صنعت حمل و نقل ریلی از موضع حرکت مورد توجه قرار گیرد ، این صنعت از نظر روانی حرکت و هم در ایجاد ارتباط در مسیرهای مختلف نقش مهمی ایفا می کند و حرکت هیچگاه توقف ندارد ،زیرا زمانی که از حرکت بازایستد ،لحظه عدم فرارسیده است.

وی اظهارداشت: حوزه راه آهن پروژه ها به صورت جداگانه طراحی و تعریف می شود ،در حالی که در این حوزه به مفهوم حرکت و روانی بار مسافر توجه کمتری شده است.

آخوندی تاکید کرد: انتظار می رود تمام پروژه ها در حوزه راه آهن به شکل واحد دنبال شود تا بتوان با پیوستگی حرکت در بخش حمل و نقل ریلی، سرمایه گذاری های خود را افزایش داد .

وی گفت: حمل و نقل ریلی در کشور سابقه 80 ساله دارد، در حالی که با هزاران میلیارد تومان سرمایه گذاری هنوز هم سهم حمل و نقل ریلی در جابه جایی بار و مسافر کمتر از 10 درصد است.

وزیر راه وشهرسازی ، نقش جاده ابریشم در جابه جایی بار و مسافر در بین ملت های جهان را یادآور شد و افزود: جاده ابریشم هنوز هم به عنوان نماد شرقی مطرح است و این نماد حرکت همواره از شرق به غرب و از شمال به جنوب مورد توجه قرار گرفته بطوری که برخی از کشورها اکنون به دنبال بازآفرینی این نماد حرکت هستند.

وی تصریح کرد : شرایط اقتصادی فعلی تنگناهای مالی زیادی را پدید آورده ، ولی در شرایط کنونی نباید اجازه داد تا توسعه حمل و نقل ریلی متوقف شود، بلکه با ارایه برنامه های مناسب سرعت توسعه این بخش را باید شتاب بخشید.

آخوندی گفت: امروز با وجود شرایط سخت ، وزارت راه وشهرسازی درصدد است حرکت قطارهای حومه ای را در حاشیه شهرهای بزرگ افزایش دهد ،بطوری که اکنون قطارهای حومه ای در اطراف تهران، مشهد، شیراز، تبریز در دستور کار قرار دارد.

وی افزود : روزانه 800 هزار وسیله نقلیه در حاشیه شهرهای بزرگ تردد دارند و با توسعه قطارهای حومه ای می توان رفت وآمد در اطراف شهرهای بزرگ و کلان شهرها را کاهش داد.

این مقام مسئول ، لزوم یکپارچگی حمل و نقل درون و برون شهری را خاطرنشان ساخت و گفت : بیشتر ایستگاه قطارها بین پنج تا 20 کیلومتری شهرها قرار گرفته اند و در زمان حاضر مکان ایستگاه های راه آهن در اطراف شهرها مورد تجدیدنظر قرار گرفته و با انتقال آنها به درون شهرها ، یکپارچگی حمل و نقل ریلی درون و برون شهری مفهوم پیدا می کند.

وی اظهارداشت: قرار است در مسیر قطار سریع السیر تهران ـ قم ـ اصفهان ایستگاه قطار قم در جمکران احداث شود، در حالی که چنانچه فردی از جمکران به شهر قم قصد عزیمت داشته باشد ، باید یک ساعت در این مسیر معطل شود.

به گفته آخوندی ،اکنون در مرکز استان فارس ،چهار طرح راه آهن شیراز به اصفهان، شیراز به گل گهر، شیراز به بندرعباس و شیراز به بوشهر در حال اجرا است در حالی که هرچهار طرح می تواند در یک مسیر با برنامه ریزی مناسب به بهره برداری برسد.

وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: 11 میلیون نفر از جمعیت شهری ایران در حاشیه شهرها زندگی می کنند، چنانچه نظام حمل ونقل شهری در قالب ریلی ایجاد شده بود و شهرها متکی بر آن بود ، این وضعیت را در حاشیه شهرها نداشتیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.