به گزارش
گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دیواره آتش یا firewall اولین برنامه رایانه شما است که بر اطلاعات ورودی از اینترنت نظارت می کند. همچنین این برنامه آخرین شاهد هرگونه اطلاعات خروجی از رایانه نیز است. فایروال مانند فردی است که به نگهبانی درب ورودی یک ساختمان گماشته شده و مسئول کنترل ورود و خروج افراد مختلف است.
فایروال، تمامی اطلاعات ورودی و خروجی را دریافت، بررسی و در مورد چگونگی عمل با آن ها تصمیم می گیرد. مجهز بودن به امکانات دفاعی لازم خصوصا در مواقع ارتباط اینترنتی مشکوک و اتصال به شبکه های محلی نامطمئن، اهمیت بسیاری دارد. چرا که عدم وجود سپر دفاعی در هر یک از این موارد به هکر ها و برنامه های ویروسی این فرصت را می دهد که به راحتی به رایانه شما دسترسی پیدا کنند. کنترل سیر خروج اطلاعات از رایانه نیز از اهمیتی مشابه برخوردار است.
یک فایروال خوب به شما امکان را می دهد تا برای هر یک از برنامه های موجود بر روی رایانه خود، دارای گزینه «اجازه دسترسی» باشید یا به عبارتی، سطح دسترسی را برای آن ها تعیین کنید. هنگامی که برنامه ای سعی دارد تا فراتر از سطح دسترسی تعیین شده، با جهان خارج ارتباط برقرار کند، فایروال مانع از برقراری این ارتباط شده و با نمایش پنجره اخطار شما را در جریان می گذارد. فایروال تنها در صورتی امکان این ارتباط را برقرار میکند که یا برنامه مزبور جزء لیست برنامه های شناخته شده باشد، یا اینکه شما برای این ارتباط مجوز لازم را صادر کنید. فایروال تا حد زیادی از نفوذ بد افزار ها به رایانه شما کاسته و مانع از دعوت هکر ها برای ورود به رایانه تان می شود. به این ترتیب فایروال به منزله خط دفاعی دوم در رایانه ها و همچنین نوعی سامانه هشدار دهنده است که در هنگام احساس خطر، هشدار های لازم را به کاربر می دهد.
نرم افزار های فایروال
برنامه فایروال در نسخه های اخیر ویندوز وجود داشته و معمولاً به طور خودکار فعال می شود. متأسفانه فایروال ویندوز از جنبه های متعددی دارای محدودیت است. به عنوان مثال این برنامه روند خروجی اطلاعات را بازبینی نمی کند. اما یک برنامه عالی آزاد به نام Comodo Personal Firewall وجود دارد که در بالا بردن ضریب امنیت رایانه شما از کارایی به مراتب بیشتری برخوردار است.
نکاتی در مورد جلوگیری از ارتباطات شبکه ای نامطمئن
* در رایانه ای که از آن برای انجام امور حساس و محرمانه استفاده می کنید، فقط برنامه هایی را نصب نمایید که جنبه ضروری داشته و از منابع مطمئن برای تهیه آن ها اقدام کرده اید. نرم افزار هایی را که مرود استفاده شما نیستند، بطور کامل حذف (uninstall) کنید.
* در مواقعی که از رایانه خود استفاده نمی کنید، اتصال آن را با اینترنت قطع و در طول شب رایانه را کاملاً خاموش نمایید.
* رمز های عبور ویندوز را در اختیار هیچ کس نگذارید.
* آن گروه از سرویس های ویندوز را که قبلاً فعال کرده ولی دیگر از آنها استفاده نمی کنید، به حالت غیرفعال در آورید.
* مطمئن شوید که بر روی تمامی رایانه های موجود در شبکه محل کار شما برنامه فایروال نصب شده است.
* اگر برنامه فایروال دیگری علاوه بر فایروال داخلی ویندوز ندارید، توصیه میشود که برای حراست از شبکه داخلی محل کار خود، نصب آن را بر روی رایانه تان مدنظر قرار دهید. در بسیاری از سرویس های اینترنتی باند پهن فایروال های خوبی وجود دارد که از عملکرد سادهای نیز برخوردار بوده، و فعال نمودن آنها ضریب امنیت شبکه شما را بالاتر می برد. در عین حال اگر با نحوه راه اندازی آنها آشنایی ندارید بهتر است از فرد یا افراد مسئول پشتیبانی شبکه محل کارتان کمک بگیرید.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
گزارش از مجتبی غنی دل
انتهای پیام/