سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محاکمه ۳پلیس انگلیس مرتبط با قتل جوان ایرانی

جلسه دادگاه بدوی سه مأمور پلیس و یک افسر مددکار اجتماعی پلیس انگلیس به دلیل اهمال و سوء رفتار در ارتباط با قتل فجیع «بیژن ابراهیمی»، جوان معلول ایرانی در شهر «بریستول»، روز چهارشنبه برگزار شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این جلسه دادگاه تشریح شد که چگونه بیژن ابراهیمی 44 ساله در 20 تیرماه 1392( 14 جولای 2013 ) در منطقه 'بریکستون'، شهر بریستول واقع در 190 کیلومتری غرب لندن، به دست گروهی از اوباش که ' لی جیمز' و 'استفن نورلی' سردسته آنان بودند، به شدت ضرب و شتم و سپس به طرز وحشیانه ای بدن بی جان وی به آتش کشیده شد.

در این نشست دادگاه گفته شد که این چهار مأمور به رغم اینکه از وضعیت بیژن ابراهیمی و نیز سوءظن بی مورد همسایگانش آگاه بوده اند، در حفظ جان وی سهل انگاری کرده اند.

پیش ازاین گروه مستقل شکایات پلیس پس از جمع آوری شواهد و تشکیل یک پرونده، این سه مأمور پلیس و افسر مددکار اجتماعی را شامل 'کوین دافی' 51 ساله، 'هلن هایرس' 40 ساله، 'لینه وینتر' 37 ساله و 'اندرو پاسمور' 55 ساله افسر مددکار اجتماعی پلیس بریستول ، را متهم کرده بود که در کمک به مرحوم ابراهیمی کوتاهی کرده و اقدامات لازم را برای دفاع از وی به عمل نیاورده اند.

سه افسر پلیس در این پرونده متهم شدند که به درخواست های مکرر مقتول پاسخ نداده اند و یک نفر دیگر هم متهم است که به نیروهای گشت پلیس، نشانی اشتباه داده بود.

'کریستین آیلت' بازرس ویژه این پرونده در آغاز جلسه دادگاه گفت که کمیسیون مستقل شکایات پلیس بر این باور است که 'کوین دافی' علاقه ای به مرحوم ابراهیمی نداشته است.

در جلسه دادگاه امروز مشخص شد که بیژن ابراهیمی، 12 بار به 'کوین دافی' افسر پلیس زنگ زده و درخواست کمک کرده است اما چون این افسر از بیژن ابراهیمی خوشش نمی آمده ، نداشتن وقت را بهانه کرده و به بررسی تهدیدها علیه شهروند ایرانی نپرداخته است.

به گفته 'کریستین آیلت '، کوین دافی فکر می کرد که بیژن ابراهیمی دروغ می گوید و به همین علت، تهدیدها علیه وی را پیگیری نکرد.

براساس گزارش مطرح شده در این دادگاه ، 'کوین دافی' سپس از 'اندرو پاسمور' خواسته است تا به منزل بیژن ابراهیمی برود و گشتی در محله بزند و بااینکه اندرو پاسمور، فقط سه یا چهار دقیقه به آنجا رفته، به دروغ گزارش داده است که یک ساعت در محله گشت زده و موضوع مشکوکی ندیده است.
'آندرو پاسمور' افسر مددکار اجتماعی پلیس رسما متهم شده است که علاوه بردادن اطلاعات اشتباه به اپراتور 999 (شماره تلفن اضطراری ) در زمانی که وی در بیرون از خانه مرحوم ابراهیمی بوده، به دلیل دادن اطلاعات اشتباه به دستگاه تحقیقات قتل پلیس و گروه مستقل شکایات پلیس، متهم به ایجاد انحراف در مسیر عدالت شده است.

48 ساعت پس از نخستین تلفن درخواست کمک بیژن ابراهیمی و پس از بارها درخواست کمک، وی به قتل رسید و پیکر نیمه جانش سوزانده شد.

'لی جیمز،' قاتل بیژن ابراهیمی، به 'ویتنر' و 'هریس ' که برای بررسی ماجرای تهدیدها به محله بیژن ابراهیمی رفته بودند، گفته بوده است که برای حفاظت از فرزندانش، اقدام و علناً بیژن ابراهیمی را تهدید کرده بود.

بازرس این پرونده در جلسه امروز دادگاه گفت این افسران به جای رسیدگی به تهدیدهای 'لی جیمز' علیه مقتول، بیژن ابراهیمی را بازداشت کردند.
هر چهار افسر پلیس در جلسه امروز دادگاه، سهل انگاری خود را در کشته شدن بیژن ابراهیمی، رد کردند.

دادگاه این ماموران همچنان ادامه خواهد داشت.

قاضی این پرونده در آذرماه 1392، قتل بیژن ابراهیمی را عمیقاً هولناک توصیف و پلیس بریستول نیز به قصور خود در حفاظت از بیژن ابراهیمی اذعان کرد و به همین علت، چهار مأمور یاد شده از خدمت معلق شدند.

براساس گزارش های منتشرشده 'ابراهیمی '، بارها از آزار و اذیت همسایگانش نزد پلیس شکایت کرده بود، اما پلیس به شکایات او رسیدگی نمی کرد. پلیس ادعاهای او را غلوآمیز می دانست و خواستار مدارک و شواهد بیشتری درباره آزار رساندن همسایگان نژادپرست انگلیسی می شد.

براساس این گزارش ها، برخی از اهالی محله 'بریکستون' در شهر بریستول، قبل از به قتل رسیدن ابراهیمی شایع کرده بودند که او فساد اخلاقی دارد و به دنبال سوءاستفاده از کودکان است.
آنان مدعی شده بودند که آقای ابراهیمی از کودکان عکس می گیرد و به همین دلیل به دنبال سوءاستفاده از آنان است. به دنبال این شایعات پلیس بریستول در ماه جولای 2013 میلادی آقای ابراهیمی را بازداشت و مورد بازجویی قرارداد. پلیس پس از بازجویی نسبت به بی گناهی وی اذعان کرد و بلافاصله وی را آزاد نمود.

در واقع بیژن ابراهیمی از کودکانی که اقدام به تخریب گلدان های وی می کردند، عکس می گرفته تا قانون شکنی آنان را به طور مستند به پلیس گزارش کند.

به رغم اینکه پلیس پس از بازجویی، بیژن ابراهیمی را بی گناه اعلام کرده بود ولی با توجه به شایعات گسترده ای که علیه وی پخش شده بود، اقدامی برای حفاظت از جان وی انجام نداد و این مرد بی گناه ، دو روز بعد از آزادی اش، توسط یک گروه 20 نفره از اوباش مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به قتل رسید.

خانواده آقای ابراهیمی در بیانیه ای بیژن را قربانی سنگدلی غیرقابل تصور و مبتنی بر نفرت توصیف کرده و تأکید نمودند تا وقتی عاملان این جنایت مجازات نشوند، عدالت اجرانشده و افراد بی گناه دیگری نیز ممکن است قربانی شوند.

خانم منیژه ابراهیمی، خواهر مرحوم بیژن ابراهیمی، در این ارتباط گفته است: عملکرد مقامات و نهادهای مسوول، در حفاظت از جان برادرش، ناامیدکننده بود.

به گفته خواهر مقتول، تماس های تلفنی برادرش در ساعات پایانی عمر، به منظور دریافت کمک و محافظت از وی در برابر نژادپرستان، بی پاسخ ماند و این فاجعه با سهل انگاری سازمان های مسوول، به وقوع پیوست.

منیژه ابراهیمی با اعتراض به رأی دادگاه درخصوص قاتلان برادرش گفته است: رأی دادگاه درد خانواده ما را درمان نمی کند و مشکل اصلی این کشور فقر فرهنگی و نژادپرستی است که باید حل شود تا بیژن های دیگر کشته نشوند.'

به دنبال قتل ابراهیمی، دو نفر به نام 'لی جیمز' و 'استفن نورلی' که سرکرده افراد حمله کننده بودند، از سوی پلیس بریستول دستگیر و پس از محاکمه از سوی دادگاه این شهر به ترتیب به حبس ابد و 4 سال زندان محکوم شدند.

قاضی 'سایمون' رییس این دادگاه ، هنگام صدور رأی خود، قتل بیژن ابراهیمی را عمیقاً تکان دهنده خواند و خطاب به متهمان گفته بود: ادعاهای مطرح شده علیه آقای ابراهیمی بی اساس بوده و عمل شما قتلی بی رحمانه و ناعادلانه بوده است.

در جریان برگزاری دادگاه، لی جیمز به قتل آقای ابراهیمی و استفن نورلی به همدستی در قتل اعتراف کرده بودند.

در پایان محاکمه این دو تن، پلیس بریستول نیز به کوتاهی خود در حفاظت از جان مرحوم بیژن ابراهیمی اعتراف کرد و حتی فرمانده پلیس بریستول گفت که ما باید به شکل بهتری با این مرد رفتار می کردیم.

پلیس همچنین تأکید کرده است که ابراهیمی هیچ تصویر نامناسبی از کودکان نگرفته بود و احساسات شدیدی که علیه وی برانگیخته شده بود، همگی مبتنی بر شایعات و اطلاعات غلط بوده است.

منبع: ایرنا

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید.

انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.