سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه؛

رونق آهنگری سنتی در کرمانشاه

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: یکی از هنرهای بومی و اصیل سنتی و صنایع دستی استان آهنگری سنتی یا چلنگری می باشد که سابقه ای بس دیرینه دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛حیدری در این خصوص کفت :یکی از هنرهای بومی و اصیل سنتی و صنایع دستی استان آهنگری سنتی یا چلنگری می باشد که سابقه ای بس دیرینه دارد و در اکثر شهرها و روستاهای استان رونق داشت و در ایام گذشته بسیاری از هنرمندان و صنعتگران از راه تولید همین صنعت روزگار می گذرانده اند. تا آنجا که یکی از بازارهای سنتی کرمانشاه به نام همین پیشینه و صنعت در میدان وزیری به نام بازار آهنگرها نامگذاری شده بود.

وی افزود: خوشبختانه با حمایت های معاونت صنایع دستی و با مدد چندین نفر از صنعتگران فعال در این حرفه در بازار سنتی در حال رونق می باشد.

حیدری  در ادامه افزود: با توجه به اینکه در گذشته بسیاری از وسایل کاربردی و مایحتاج زندگی مردم شهر روستاها و عشایر که محصولاتی نظیر وسایل کشاورزی ، چکش، انواع سیخ کباب، انواع کلنگ، تبر، ابزار آلات باغبانی، چکش سنگ تراشی، تبرداس، اسکنه، انواع ساجهای پخت نان، قیچی پشه زنی، دیلم، انواع قیچی های آهنبری و طلاسازی، انواع قفل ها، قندبرها، دهان بند اسب، میخ طویله و بسیاری محصولات دیگر توسط آهنگران ساخته و مورد استفاده قرار می گرفت، لذاخوشبختانه در حال حاضر نیز به جهت مصرف روستائیان و بسیاری عشایر توسط صنعتگران این محصولات همچنان تولید می شود.

وی گفت: شیوه کار نیز به همان روش سنتی با استفاده از چکش کاری انجام می شود که بعد از قراردادن تکه آهن یا فلزهای مورد نظر در کوره با کوبیدن چکش آن را شکل داده و آماده و روانه بازار می کنند که خوشبختانه طی سالهای اخیر معاونت صنایع دستی با شناسایی صنعتگران و هنرمندان ای رشته و صدور مجوزهای سه گانه تولید نظیر کارت شناسایی و پروانه تولید سعی بر احیاء و رونق دادن به این حرفه گشته و همچنین به دلیل اینکه این رشته علاوه بر شهر کرمانشاه در بسیاری از شهرهای استان صنعتگر فعال داشته و بسیاری مشغول به کار هستند.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.