سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«200 سال تاریخ غارنوردی»، 21 کشور را مجذوب ایران کرد

200 سال تاریخ غارنوردی و غارشناسی ایران در کنفرانس «ترنس کارست» چین معرفی شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این کنفرانس که از ششم تا هشتم نوامبر (15 تا 17 آبان ماه) در شهر لیچوان چین برگزار شد، میزبان 114 غارنورد و غارشناس از 21 کشور و از چهار قاره آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه بود.

انجمن غار و غارشناسی نیز به عنوان نماینده ایران در این کنفرانس در بخش ارائه مقاله، «200 سال تاریخ غارنوردی و غارشناسی ایران» را معرفی کرد.

شرکت‌کنندگان در کنفرانس ترنس کارست، پس از ارائه این مقاله که نظرشان به غارنوردی در ایران جلب شده بود، خواستار برنامه‌ریزی برای سفر به ایران و بازدید از غارهای آن شدند.

چین، ژاپن، کره‌جنوبی، مالزی، استرالیا، لهستان، ایالات متحده، اندونزی، جمهوری چک، لبنان، آلمان، مغولستان، ایتالیا، ویتنام، مجارستان، فرانسه و اتریش، بلژیک از جمله شرکت‌کنندگان در این کنفرانس بودند. از قاره آسیا 89 نفر، 19 نفر از اروپا، 3 نفر از اقیانوسیه و 3 نفر از آمریکا در کنفرانس کارست لیچوان حضور داشتند.

در حاشیه این کنفرانس سه روزه، علاوه‌بر برگزاری کارگاه‌های عملی نقشه‌برداری دیجیتالی، اسکن سه‌بعدی از غارها، راه‌های حفاظت و بهره‌برداری پایدار از غارها، صعودهای مصنوعی در غارها (بولت کلایمینگ)، شرکت‌کنندگان از غار تنگ لانگ دونگ (اژدهای پرنده) که بزرگترین غار گردشگری جهان با دهانه‌ای به ارتفاع 70 متر است بازدید کردند.

در مراسم اختتامیه این کنفرانس نیز از برگزیدگان مسابقات عکس، فیلم و نقشه غار تجلیل شد که در بخش نقشه غار «سارا عدالتیان» و «وحید اشرفی» از ایران با ارائه نقشه غار «زو کنان چناران» مقام سوم این رشته و مدال برنز را از رییس اتحادیه جهانی غارشناسی دریافت کردند.

به گزارش ایسنا، شهر لیچوان چین همزمان با این کنفرانس میزبان نخستین مجمع عمومی غارشناسان آسیا با حضور هیات رییسه و جمعی از اعضای اتحادیه غارشناسی جهان بود.

در جلسه نهایی مجمع عمومی اتحادیه غارشناسی آسیا، اساسنامه نهایی توسط کشورهای عضو تصویب و امضا و سپس هیات رییسه انتخاب شد.

در این دور از انتخابات مجمع عمومی اتحادیه غارشناسی آسیا که هیات رییسه و معاونان آن برای چهار سال تعیین شدند، اندونزی رییس اتحادیه، چین نایب رییس و ژاپن دبیرکل شد. ایران نیز به همراه پنج کشور دیگر، معاونان دبیرکل این اتحادیه شدند.

ایران از سال 2013 با تلاش انجمن غار و غارشناسی یک کرسی در اتحادیه جهانی غارشناسی (UIS) نیز بدست آورد که دوره آن به مدت چهارسال و تا سال 2017 مجمع عمومی این اتحادیه خواهد بود.

نشست عمومی غارنوردان و غارشناسان جهان سال 2017 در استرالیا برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید.

انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.