سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار درباره خطر مصرف زیاد گوشت مخصوصا زمانی که کباب شود!

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف زیاد گوشت به ویژه زمانی که در درجه حرارت بالا پخته می شود، با افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه ارتباط دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، رژیم های غذایی مملو از گوشت به خاطر عواملی همچون ترکیبات سرطان زای حاصل از برخی روش های پخت و پز مانند کباب کردن و سرخ کردن، خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه (RCC) را افزایش می دهد. 
کارسینوم سلول کلیوی سرطانی است که در لایه پوشاننده لوله های بسیار کوچک کلیه که خون را تصفیه و مواد زائد را خارج می کنند، به وجود می آید.
محققان دانشگاه تگزاس در جریان مطالعه ای که در مجله Cancer منتشر شد، همچنین متوجه شدند افراد دارای برخی جهش های خاص ژنتیکی، نسبت به ترکیب های مضر ناشی از پخت و پز در درجه حرارت بالا آسیب پذیرتر هستند. 
طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، کارسینوم سلول کلیه، شایع ترین نوع سرطان کلیه است و پیش بینی می شود امسال 60 هزار نفر را در آمریکا گرفتار کند و حدود 14 هزار نفر را به کام مرگ بکشاند. 
سیر صعودی کارسینوم سلول کلیه در دهها سال گذشته ادامه دارد و محققان نقش رژیم غذایی غربی را در این زمینه منتفی نمی دانند.
یکی از مولفه های رژیم غذایی غربی مصرف بیش از حد متوسط گوشت است که با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد. 
استفانی ملکونیان متخصص همه گیر شناسی و نویسنده این گزارش، می گوید: یک سازوکار احتمالی در خصوص ارتباط مصرف زیاد گوشت با افزایش خطر ابتلا به سرطان می تواند مصرف ترکیب های مضری باشد که در حین پخت گوشت به ویژه در دمای بالا و یا به روش کباب کردن آن ایجاد می شود.
به گفته ملکونیان، کلیه یک ارگان فعال به لحاظ بیوشیمیایی و مسئول تصفیه بسیاری از سموم مضر بدن است، بنابراین بررسی اثرات رژیم های غذایی از جمله عوامل سرطان زا در خطر ابتلا به سرطان کلیه ضروری است.
محققان در این مطالعه برای تشخیص بهتر عوامل موثر در خطر ابتلا به سرطان کلیه، الگوهای غذا خوردن و اطلاعات ژنتیکی جمع آوری شده 659 بیمار را که به تازگی به کارسینوم سلول کلیه مبتلا شده بودند و نیز 699 فرد سالم را بررسی کردند.
این مطالعه نشان داد که مبتلایان به کارسینوم سلول کلیه در قیاس با افراد سالم گوشت بیشتری اعم از قرمز و سفید مصرف کرده بودند. 
پژوهشگران برای کاهش خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه توصیه کردند که افراد مصرف گوشت را به ویژه با روش پخت کباب کردن و یا در حرارت بالا کاهش دهند و براساس یک رژیم غذایی متوازن، از میزان متعادل گوشت در کنار انواع میوه و سبزی استفاده کنند. 


منبع: ایرنا 



انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.