سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج؛

دسترنج باغداران کهگیلویه و بویراحمد در جیب دلالان

رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم از این وضعیت نگران است اما تلاش می کند چاره ای برای این مشکل باغداران بجوید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ جعفر گوهرگانی می گوید : امسال تلاش شد که سیب شب عید استان را از محصولات همین استان تأمین شود تا حداقل این خیر به خانه روا شود،با این حال مشکلات عرصه کشاورزی استان زیرساختی است و رفع آن ها در کوتاه مدت ممکن نیست.

وی معتقد است: ظرفیت سردخانه های استان متناسب با تولید آن نیست و برای نگهداری محصولات باغی با کمبود سردخانه مواجه هستیم.

گوهرگانی می افزاید: کوتاه کردن دست واسطه ها یکی از اولویت های این سازمان است و در این راستا با دستور وزیر جهاد کشاورزی، تعاون روستایی استان اقدام به خرید بخشی از محصولات سیب باغداران برای شب عید کرده است.

خرید سیب باغداران این استان برای اولین بار از سوی تعاون روستایی انجام شده و می تواند آغاز حرکتی مستمر برای حمایت از صنعت باغداری کهگیلویه و بویراحمد باشد.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: امسال700 تن سیب خریداری می شود که 300 تن آن برای شب عید نگهداری خواهد شد.

هوشنگ جهانبخش افزود: استان های کرمان، خوزستان، هرمزگان، یزد و بوشهر مشتری سیب های این استان شده اند و هم اکنون برخی از این استان ها در حال خرید سیب استان هستند و به زودی برخی دیگر نیز ورود پیدا می کنند.

اما خرید 700 تن از 100 هزار تن محصول تولیدی سیب باغداران کهگیلویه و بویراحمد نه تنها مشکلی از باغداران سیب را حل نمی کند، بلکه موجب شده تا تعاون روستایی نتواند بیش از 80 هزار تن پرتقال و نارنگی مناطق گرمسیری استان را خریداری کند.

مدیرکل تعاون روستایی در این زمینه می گوید: ظرفیت سردخانه تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد 500 تن است که با خرید سیب پر شده است و برای تامین پرتقال شب عید مجبوریم از سایر استانها وارد کنیم.

هوشنگ جهانبخش افزود: سرمایه گذاران بخش خصوصی رغبتی به ایجاد سردخانه ندارند و این در حالی است که دولت از سرمایه گذاری در این بخش حمایت می کند.

وی نبود صنایع بسته بندی را از دیگر کمبودها در عرصه کشاورزی استان عنوان می کند و می گوید: هنوز نتوانسته ایم به خوبی از ظرفیت های کم نظیر تولید محصولات متنوع باغی در استان استفاده کنیم.

کمبود زیر ساخت ها و بی رغبتی بخش خصوصی موجب شده تا علاوه بر ضررهای جبران ناپذیر اقتصادی به استان توسعه نیافته کهگیلویه و بویراحمد، کشاورزان این استان را هم دچار چالش های اقتصادی فراوان کند.

کهگیلویه وبویراحمد دارای 42هزار هکتار باغ است و توسعه باغ های میوه بخشی از ظرفیت اقتصادی این استان محسوب می شود.

انتهای پیام /س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.