به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ قربان بابیان اینکه در طول سالیان متمادی بخشی از ایل راه ها گچساران و باشت تخریب شده است افزود: مسیر اولیه برخی ایل راهای مناطق عشایری به طور چشمگیر کاهش یافته است.
وی به پیامدهای تصرف ایل راه ها برای کوچ عشایر اشاره کرد و گفت: مسدود شدن ایل راه ها منجر به مشکلات زیادی برای عشایر در حین کوچ شده است.
وی افزود: عشایر در تنگی ایل راه مجبورند از جاده های ماشینی عبور کنند که این امر منجر به تلف شدن دام آنها می شود.
کرمی ابراز داشت: 400کیلومتر ایل راه در سه مسیر کوچ این شهرستان وجود دارد که از این میزان 100 کیلومتر آن دارای موانع است.
وی گفت: این ایل راه ها از سوی منابع طبیعی به مردم واگذار شده و به همین دلیل عشایر زمان کوچ با مشکلات متعددی مواجه هستند.
کرمی ابراز داشت: 975 کیلومتر راه عشایری در این شهرستان وجود دارد که تاکنون بخش زیادی از آن بازگشایی شده است.
کرمی عنوان کرد: این قشر مولد سالانه دو هزار و 700 تن گوشت قرمز، شش هزار و 480 تن انواع فرآورده های لبنی، 150 تن پشم و 25 تن گوشت سفید تولید می کنند.
وی تصریح کرد: حدود دو هزار خانوار عشایری فصل قشلاق را در مناطق دریلا،آبگندی و کلاغ نشین و دیگر مناطق عشایری گچساران سپری می کنند.
کرمی عنوان کرد: عشایر گچسارن سالانه دو هزار و 700 تن گوشت قرمز، شش هزار و 480 تن انواع فرآورده های لبنی، 150 تن پشم و 25 تن گوشت سفید تولید می کنند.
عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی ، ترکهای قشقایی و دره شوری هستند که مناطق ییلاقی عشایر گچساران سمیرم، سپیدان و مناطق سردسیری شهرستان بویراحمد است.
شهرستان 120 هزار نفری گچساران در 150 کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
انتهای پیام /س