سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارت اعتباری 10میلیون تومانی چه دردی از خانواده ایرانی دوا می کند؟

کارت اعتباری 10میلیون تومانی خرید کالای ایرانی به پیشنهاد وزارت صنعت و معدن و تجارت و با موافقت بانک مرکزی به متقاضایان واجد شرایط که شامل بازنشستگان و کارمندان بخش خصوصی می‌شود از این پس از طریق سازمان‌ها و ادارات آنها به متقاضیان اعطا می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اعطای این وام 10 میلیونی که با سود 12 درصد تنها برای خرید کالای 100 درصد ایرانی و با هدف حمایت از کالای وطنی صورت می‌گیرد در قالب یک کارت اعتباری به متقاضی پرداخت می‌شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به صورت نقدی دریافت کند. اعطای این وام که به گفته مسئولین دولتی به ویژه وزارت صنعت و معدن و تجارت به خاطر گردش نقدینگی در بازار راکد کالای ایرانی داده می‌شود با نقدهایی در این زمینه از سوی کارشناسان روبرو بوده است.

در این ارتباط دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه وام 10 میلیونی که دولت در بسته خروج از رکود برای صنایع لوازم خانگی در نظر گرفته تصمیم مناسبی جهت حمایت از تولید است گفت: این مبلغ متناسب با نیاز خانواده‌ها و مردم نیست چرا که خرید وسایل پخت و پز، سرمایشی و گرمایشی جزء لوازم ضروری خانواده‌ها محسوب می‌شود ولی مبلغ 10 میلیون تومان برای خرید این وسایل کافی نیست.

به گفته حبیب‌االله انصاری با توجه به رکود شدید اقتصادی در بخش صنایع لوازم خانگی چنانچه دولت بخواهد این صنایع را از رکود خارج سازد باید چتر حمایتی خود را در قالب اعطای وام‌ ارزان قیمت جهت نوسازی و بهسازی این واحدها گسترده کند.

درهمین ارتباط رئیس اتاق اصناف ایران نیز با ابراز خرسندی از اعطای چنین وامی برای خرید کالای ساخت ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یقینا این طرح به نفع اقتصاد کشور است چرا که موجب می‌‍شود تا حدودی کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی از طریق تحریک تقاضا در بازار تأمین شود.

وی افزود: البته نباید تصور کنیم با اجرای چنین طرحی رکود به طور کامل از بازار کالای ایرانی رخت برمی‌بندد چرا که دامنه رکود در اقتصاد و صنعت کشور بسیار عمیق است.

علی فاضلی با بیان اینکه در حال حاضر 90 درصد از تولیدات کشور در بنگاه‌های کوچک و زود بازده انجام می‌شود، اظهار کرد: متأسفانه اعطای این وام بیشتر شامل صنایع بزرگ و خودروسازی کشور است و بنگاه‌های کوچک را شامل نمی‌شود.

وی از دولت خواست برای رونق بخشیدن به حوزه کسب و کار اقدام به اعطای تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و زودبازده کند تا از این طریق چرخه گردش نقدینگی در واحدهای تولیدی و بازار مصرف تکمیل شود.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: اعطای کارت اعتباری 10 میلیون تومانی برای خرید کالای ایرانی منجر به خروج صنعت کشور از رکود بدون ایجاد تورم می‌شود.

افشار فتح‌‌اللهی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه نبود گردش نقدینگی در بازار منجر به رکود می‌شود، گفت: اعطای وام 10 میلیونی موجب می‌شود تا گردش نقدینگی در بازار به وجود آید و در نتیجه شرایط برای رشد اقتصادی و تولید بالاتر در واحدهای صنعتی فراهم آید.

وی افزود: از آنجایی که در زمان رکود قدرت خرید مردم به نحو قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد از این رو بالا بردن توان خرید مردم و تحریک تقاضا یکی از راهکارهای مناسب برای گردش نقدینگی و خروج از رکود به شمار می‌آید.

معاون امور صنایع سازمان صنعت استان تهران در پاسخ به این پرسش که اعطای این وام بیشتر شامل صنایع بزرگ از جمله ماشین‌آلات کشاورزی و خودرو می‌شود، اظهار کرد: برای ساخت ماشین‌آلات کشاورزی و نیز خودرو نیاز به قطعات مختلف، انواع لاستیک، ورق‌های فولادی و ... می‌شود که در واقع با اعطای وام، امکان تحرک و فعالیت اقتصادی به بخش زیادی از صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت فراهم می‌شود.

درهمین ارتباط مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت با بیان اینکه کارت‌های اعتبای خرید کالایی ایرانی این امکان را به خریدارن می‌دهد تا با انتخاب برندهای ایرانی از تولیدات داخلی حمایت کنند اظهار کرد: بخشی از زیرساخت‌های کارکردی این کارت‌های 100 درصد هوشمند آماده است و در آن لیست واحدهای تولیدی مورد نظر از پیش تعیین شده، و زمان انتخاب کالا از خریدار درخواست می‌شود.

وی افزود: اعتبار این کارت‌ها از زمان دریافت تا آغاز فرآیند خرید دو ماهه است و بازپرداخت اقساط کالاهای خریداری شده در این طرح طی 24 قسط تعیین شده است.

بر پایه این گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست کالاهایی که مشمول این طرح می‌شوند را به این شرح ارائه کرده است.

لوازم خانگی برق و گازسوز، فرش و موکت، مصنوعات چوبی و مبلمان و سرویس خواب، چینی‌آلات بهداشتی، کاشی و سرامیک.

گفتنی است، اجرای طرح خرید کالای ایران از طریق کارت‌های اعتباری 10 میلیون تومانی در گام نخست به شرط آنکه درست اجرا شود اقدام بسیار مناسبی برای تحریک تقاضا در بازار خفته کالاهای وطنی است اما به گفته کارشناسان این قدم نمی‌تواند برای از بین بردن رکود عمیق حاکم بر صنعت و اقتصاد ایران حتی در کوتاه‌مدت هم موفق باشد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
آياكارمندي ماهانه يك ميليون 400هزار تومان درآمد دارد مي تواند ماهيانه 600هزارتومان وام بدهد باتوجه به اينكه كرايه خانه 500هزار تومان 400وام بانك ملت و 200هزارتومان بانك ملي دارد بازهم قسط پرداخت كند با دو بچه درخانه تلويزيون 14 دارد بچه از او رايانه مي خواهد. آيا اين نبود اقساط بلند مدت و سود كمتر بانكها كه وام 10ميليون توماني 21درصد بايك ضامن مي دهند منت بسته ركود اقتصادي چيست به بانكها بگوئي وام 10ميليوني مي خواهم با اقساط 10 ماهه كي مي دهند
ناشناس
۱۵:۰۵ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
10 میلیون پیدا میشه وام خرید بدن 5 میلیون وام ازدواج رو دولت نداره.
عجیبه ها؟؟؟
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
پس ما بدبختا که نه سرمایه داریم نه حقوق بگیر آدم نیستیم?
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
حالا خیلی چیز خوبیه که به کارمندا میدن به کارگرا نه ؟!!!
به کارمندا به این خاطر که اگه نخوان بدن می تونن از حقوقشون کم کنن ولی کارگری که نداره پس بده با سود سه تومنی نمیشه ازش گرفت
پس دلیل اینه که کارمندا در اولویت هستن!
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
به جز کارمندا و....................... بقیه چی جز ادم به حساب نمبان که همش به اونا هه چیز میدن مگه ما ایرانی نیستیم
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
باز هم راز های پشت پرده صنعت خودرو!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
اگر کسی بتواند ماهی 700 هزار تومان قسط پرداخت کند می رود از بیرون هر نوع کالا که دوست دارد میخرد . باز هم خدا پدر کاسبها را بیامرزه انصافشون بهتره
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
بهتر بود دولت به جاي گرداندن قاشق از دور سر مستقيم قاشق را در دهان بگذارد. به جاي تئاتر و پرده پوشي مبالغ را مستقيم به مراكز مورد نظر واريز كنيد در اين صورت مردم نيز بدهكار نشده و بهره هم پرداخت نخواهند كرد.
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
پس دادن وام دوباره باعث در تنگنا قرار گرفتن خانوارها نمیشه؟؟
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
12 درصد آن هم در 2 سال یعنی اغفال مردم به نفع سرمایه داران 10 میلیون می دهند 13 میلیون پس می گیرند
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
آره دیگه 10میلیمون وام میدین بعد 20میلیون پس میگیرید
ناشناس
۰۹:۲۵ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
پس اون کارگر مادر مرده روز مزد آدم نیست چقدر تبعیض
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
بنظرم طرح خوبی نیست در ضمن اکثرا فقط فاکتور مبلغ 12 میلیونی را تهیه میکنن تا وام بگیرن بجاش کالا هم نمیخرن.بنظرم این کار را نکنن اگر هم میخوان وام بدن وام ازدواج بدن اون را 10 میلیون بکنند.
کلا وام گرفتن کار خوبی نیست در صورت امکان نگیرید.
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
پس بقیه چی؟ بقیه آدم نیستن؟؟ بعدم از بین بردن رکود و خرید کالای وطنی اونم باسود ۱۲درصد؟؟یعنی هرکاری ک انجام میشه حتما باید یه سودی داشته باشه براتون ،همین سودهاس که جیب مردمو خالی کرده تازه این ۱۲درصد بهترین حالتشه،بعدم یه سوال دیگه اینکه این سود کجا میره؟؟؟یکی هست جواب منو بده؟؟
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
صبر کنید ببینید از این به بعد چه طرح های اقتصادی خوبی برنامه ریزی و اجرا می شود؟ این تازه اولیشه البته دو سال و نیم روش کار شده؟
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
پس اون کارگر مادر مرده روز مزد آدم نیست چقدر تبعیض