سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فاز دوم واکسیناسیون سراسری تب برفکی شروع شد

گزارش بیماری تب برفکی در 7 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال 1393، با کاهش 56 درصدی مواجه بوده است.

دکتر داریوش جهان پیما، مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: بیماری تب برفکی یکی از زیانبارترین بیماری‌های ویروسی در دام خصوصاً‌ جمعیت گاو و گوساله واقع در واحدهای اپیدمیولوژیک پرتراکم و پرتولید محسوب می‌گردد که در صورت بروز و شیوع آن در منطقه خسارات جبران ناپذیری به صنعت دامداری کشور وارد می‌سازد.

دکتر جهان پیما ادامه داد: یکی از مهمترین‌ ابزارهای کنترل این بیماری در کنار اقدامات بهداشتی – قرنطینه‌ای، محدودیت در تردد و جابجائی دام علی‌الخصوص تردد و جابجائی غیرمجاز دام، استفاده از واکسن و اجرای عملیات واکسیناسیون در سطح دامها‌ی حساس در مقاطع زمانی مشخص می‌باشد. که این مهم طی سالیان اخیر با استفاده از واکسن تولید داخل (واکسن تولیدی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی) و واکسن وارداتی مجاز به اجرا گذاشته شده و قدم‌های موثری در راستای کنترل و محدود سازی کانونهای بیماری برداشته شده است.

وی تصریح کرد: گزارش بیماری در 7 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال 1393، با کاهش 56 درصدی مواجه بوده است.

دکتر جهان پیما در ادامه افزود: نظر به اینکه مرحله دوم واکسیناسیون سراسری و همزمان تب برفکی در جمعیت گاو و گوساله از نیمه دوم مهر ماه 94 در برنامه استانها قرار داشته (با توجه به گذشت 4 ماه از مایه‌کوبی قبلی) و بخش تولید واکسن تب برفکی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی به دلیل اجرای عملیات ارتقای تولید با وقفه تولید همراه بوده، لذا امکان ذخیره سازی واکسن برای پوشش کامل عملیات با استفاده از واکسن تولید داخل در کنار واکسن وارداتی فراهم نبوده است.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تاکید کرد: از تمامی دامداران علی‌الخصوص صاحبان واحدهای پرورشی شیری و گوشتی بزرگ و پرتراکم درخواست می‌گردد با توجه به شرایط قید شده ، در مقطع زمانی فعلی نسبت به تحت پوشش قرار دادن جمعیت دامی واحدهای خود با استفاده از واکسن وارداتی موجود اقدام نمایند.

دکتر جهان پیما در پايان گفت : لازم به ذکر است که واکسن وارداتی، بهادار بوده و دامداران ملزم به پرداخت هزینه‌ واکسن می‌باشند. تولید واکسن داخلی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی شروع گردیده لیکن به دلیل محدودیت در تولید و زمانبری برای تحویل آن،‌ این واکسن در صورت فراهم شدن، در مناطق و نواحی خاص مورد استفاده قرار خواهد گرفت.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.