سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زائران اربعین برای دریافت روادید به مرز نروند

قائم مقام وزیر کشور به زائران اربعین حسینی توصیه کرد که فقط از مسیرهای رسمی برای سفر به عراق تردد کنند و برای دریافت روادید، به نقاط مرزی مراجعه نکنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور به زائران اربعین حسینی توصیه کرد که فقط از مسیرهای رسمی برای سفر به عراق تردد کنند و برای دریافت روادید، به نقاط مرزی مراجعه نکنند.

وی همچنین از زائران عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی خواست اگر گذرنامه ندارند جهت گرفتن آن، از مجاری قانونی حتماً اقدام کنند.

امیری اظهار داشت: سال‌های گذشته وزارت کشور صرفاً مسئولیت کمیته انتظامی - امنیتی ستاد اربعین را بر عهده داشت اما تفاوت امسال این است که وزارت کشور مسئولیت کل ستاد اربعین را به عهده گرفته است.

سخنگوی وزارت کشور افزود: به همین جهت، روز گذشته وزیر کشور جلسه ستاد اربعین را تشکیل داد و دستگاه‌های ذیربط همچون وزارت امور خارجه، راه و شهرسازی، هلال احمر، نیروی انتظامی، مرزبانی، سپاه پاسداران و حسن دانایی‌فر سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و همه بخش‌هایی که در ارتباط با اربعین مسئولیت‌هایی را برعهده دارند، در این جلسه شرکت کردند.

قائم مقام وزیر کشور با بیان این که اعضای ستاد هرکدام نقطه نظراتی را که درباره برگزاری باشکوه اربعین داشتند مطرح کردند، افزود: ستاد مصوباتی براساس بحث‌های مطرح شده تصویب کرد، از جمله این که خدمات داخل کشور با خدماتی که در عراق ارایه می‌شود کاملاً تفکیک شد و بخشی از مسئولیت‌ها مشخصاً در داخل کشور به عهده دستگاه‌های مشخصی واگذار شد و بخش داخل عراق هم به عهده دستگاه‌های دیگر محول گردید.

امیری ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مباحثی که در این جلسه مطرح شد این بود که سفیر ایران در عراق گزارش داد که از خرداد ماه گذشته در عراق جلسات مقدماتی را با مقام‌های این کشور برای برگزاری مراسم اربعین و زیارت اربعین داشتند و در آن جا تاکید شد که امسال برخلاف سال گذشته بدون ویزا کسی را به داخل عراق نمی پذیرند؛ بنابراین، کسانی که قصد زیارت اربعین را دارند، حتماً برای ورود به کشور عراق ویزا بگیرند.

برای دریافت ویزا به مرز نروید

وی خاطرنشان کرد: قرار است در 11 نقطه در داخل کشور و در استان‌های مختلف دفاتری را در اختیار سفارت عراق قرار دهیم که در آن جا ویزا داده شود؛ بنابراین توصیه ما این است که شهروندان به هیچ وجه به مرز مراجعه نکنند و در استان مربوطه ویزا بگیرند.

وی گفت: از فردا (پنجشنبه) در استان‌های کرج، کرمان، تهران، کرمانشاه، مشهد، یزد و اهواز آمادگی دادن ویزا وجود دارد که اطلاع رسانی می‌شود.

سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: در نقاط مرزی ویزا داده نمی‌شود و کسی به نقاط مرکزی جهت گرفتن ویزا مراجعه نکند و هرکس به استان مورد نظر خود جهت تهیه ویزا مراجعه کند.

امیری افزود: نزدیک‌ترین نقاط به مرز که ویزا صادر می‌شود کرمانشاه، ایلام، خرمشهر و اهواز است. بنابراین نباید شهروندان بخواهند به امید این که ویزا را در مرز بگیرند به نقطه مرزی مراجعه کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برای مرزهای خروجی عراق چه نقاطی در نظر گرفته شده است، گفت: فعلاً نقاط تعیین شده از مرز خوزستان دو نقطه و از مرز ایلام یک نقطه است که این سه نقطه به عنوان مرزهای خروجی رسمی در نظر گرفته شده است.

قائم مقام وزیر ادامه داد: زائران اربعین حتماً از طریق کاروان‌هایی که مورد تایید سازمان حج و زیارت است سفر کنند و به هیچ وجه متفرقه سفر نکنند.

امیری گفت: سازمان حج و زیارت از امروز سایتی را ایجاد کرده است که به شکل اینترنتی زائران اربعین حسینی را ثبت نام می‌کند.

سخنگوی وزارت کشور در خصوص افرادی که می‌خواهند با خودروی شخصی برای اربعین وارد عراق شوند، گفت: برای خودروهای شخصی فعلاً در حال مذاکره هستیم و طبیعتاً کسی که بخواهد با خودرو شخصی سفر کند، حداقل 10 روز قبل از اربعین شماره پلاک ماشین خود را باید به نیروی انتظامی اعلام کند.

وی با بیان این که امسال بخشی از امکانات دولت عراق درگیر با جنگ با تروریست‌های داعش است، گفت: بنابراین دولت عراق هم بسیار تاکید دارد که امکانات ترابری و حمل و نقل زائران ایرانی از ایران تعبیه شود؛ بنابراین شهروندان بدانند در عراق امکان تردد راحت همچون سابق وجود ندارد.

تدابیر امنیتی برای اربعین اتخاذ شده است

امیری در خصوص امنیت زایران اربعین در عراق توضیح داد: از جهت امنیتی تدابیر لازم اتخاذ شده است. مرزهای انتخاب شده، مرزهای امنی است و با توجه به این که ما در مرزهای خود مشکل نداریم اما در بخشی‌هایی از مرزهای عراق تروریست‌ها حضور دارند، مرزهایی که انتخاب شده، مرزهای رسمی است.

سخنگوی وزارت کشور گفت: به شهروندان تاکید می‌کنیم که به هیچ وجه از مرزهای غیررسمی تردد یا مراجعه نکنند چرا که در داخل خاک عراق ممکن است دچار مشکلاتی شوند.

فقط از مسیرهای رسمی تردد شود

وی تاکید کرد: مردم مسیرهایی را در داخل عراق برای زیارت انتخاب کنند که رسماً اعلام می شود. بخش‌هایی از مسیرهای داخل عراق ناامن است و استفاده از مسیرهای غیررسمی حتماً مشکلاتی را به دنبال دارد؛ کما این که سال گذشته شاهد بودیم زائرانی که از مسیر اصلی خارج شده بودند، دچار مشکلات شده و بعضاً به شهادت رسیدند؛ بنابراین از مسیرهای رسمی که اعلام می‌شود فقط تردد شود.

امیری در خصوص تغذیه و اسکان زائران اربعین گفت: از لحاظ جا و تغذیه در ستاد اربعین کمیته تغذیه و اسکان تشکیل شده است که در حد امکانات و مقدورات به زائران خدمات رسانی می‌کنند.

سخنگوی وزارت کشور در خصوص مشکلاتی که سال گذشته در خدمات‌رسانی و اسکان زائران به وجود آمد، یادآور شد: سال گذشته چند برابر برآوردی که شده بود زائر اربعین داشتیم چرا که بسیاری بدون ویزا به عراق رفتند که هم مشکلاتی را برای ما و هم برای کشور میزبان ایجاد کرد.

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که امسال انجام شده این است که بخشی از کارهای داخل عراق به عهده استان‌های ما قرار داده شده است.

قائم مقام وزیر کشور گفت: مراسم اربعین، مردمی است و توسط خود مردم برگزار می‌شود و ورود دولت صرفاً در حد برقراری نظم و امنیت است.

وی در خصوص اعزام زائران اربعین گفت: زائران می‌توانند از 10 روز قبل از اربعین تا روز اربعین به عراق بروند و روز اربعین که تمام شد، بازگردند. تاکید این است کسانی که می‌خواهند بعد از روز اربعین در عراق بمانند چون امکانات تغذیه‌ای، اسکان و حمل و نقل فقط تا روز اربعین است و بعد از آن جمع می‌شود، ممکن است با مشکلات داخلی آن جا مواجه شوند؛ بنابراین، زائران، بعد از روز اربعین برگردند.

سخنگوی وزارت کشور به وقوع پدیده طبیعی ال نینو اشاره کرد و با بیان این که زائران باید با امکانات مناسب و لازم به سفر کربلا عزیمت کنند، گفت: این پدیده، یک پدیده طبیعی است که وقوع آن، سرمای کشنده‌ای را وارد کشورها می‌کند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.