سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری و درمان با طب ورزشی

با ورزش پیری را به تعویق می اندازیم

به گفته بسیاری از محققان و پژشکان ، ورزش عامل موثری در جوان ماندن و به تاخیر انداختن پیری است.

به گزارش خبرنگار حوزه سایر حوزه‌های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، متخصصین طب ورزشی معتقدند با وجودی که فاکتورهای مختلفی در تامین سلامت انسان نقش دارند، اما زندگی سالم در گرو داشتن تغذیه صحیح و ورزش مناسب است.

داشتن تغذیه سالم و انجام ورزش مناسب علاوه بر پیشگیری از بیماری‌های قلبی و مغزی از پیری زوردرس و استهلاک اندام نیز پیشگیری خواهد کرد.به همین منظور توصیه می شود از دو سالگی به بعد ورزش انجام شده و تا سنین بالاتر و حتی کهنسالی نیز این کار ادامه پیدا کند. ورزش بر فیزیولوژی بدن تاثیرات شناخته شده‌ای دارد، به طوری که انجام آن باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها و کبد شده، خونرسانی به مغز و سایر ارگانها را نیز افزایش می دهد.

با ورزش بیشتر جوان بمانیم

تاثیرات مفید ورزش برافراد عادی و حتی بیماری های قلبی، دیابت، کلیوی ، خونی ، آسم و غیره را مورد بررسی قرار دادیم .اما اینکه بدانیم با ورزش کردن می توانیم پیری را به تاخیر بیندازیم و بیشتر در دوران جوانی و میان سالی بمانیم، بسیار لذت بخش است و به طور حتم انگیزه همه ما برای ورزش کردن با هدف جوان تر و سالم ماندن افزایش می یابد. به گفته متخصصان، زمانی که افراد به طور مرتب ورزش می‌کنند قادر هستند فرآیند پیری را به تاخیر اندازند. با وجود آنکه نمی‌توان به طور کامل فرآیند پیر شدن را متوقف کرد اما این امکان وجود دارد که زمان فرا رسیدن آن را به تاخیر انداخت.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت انگلیس ورزش کردن، عمر فرد را سه تا هفت سال افزایش می‌دهد و همچون داروی افسردگی، عملکرد شناختی فرد را تقویت می‌کند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ورزش شروع زوال عقلی را به تاخیر می‌اندازد.

نتایج مطالعه ارائه شده در کنگره انجمن کاردیولوژی اروپا حاکی از آن است که انجام مرتب فعالیت‌های ورزشی می‌تواند طول عمر فرد را افزایش دهد.

در این بررسی 69 فرد غیرسیگاری سالم که در فاصله سنی 30 تا 60 سال بودند و به طور مرتب ورزش نمی‌کردند در دانشگاه «زارلند» آلمان مورد مطالعه قرار گرفتند. همچنین در طول دوره شش ماهه از این افراد درخواست شد تا تمرینات ایروبیک و قدرتی را انجام دهند و آزمایش‌های خون گرفته شده از آنان حاکی از شروع فرآیند ضدپیری و ترمیم DNAهای قدیمی این افراد بود.

طب سنتی و نقش ورزش در کند شدن روند پیری

همانطور که متخصصین طب ورزشی و علوم تربیت بدنی معتقدند ورزش روند پیری را کند می‌کند.متخصصین طب سنتی نیز اذعان دارند که این مسئله در طب سنتی نیز آمده است, ورزش حرارت بدن را برافروخته می‌کند که این امر خود عاملی است که عمر انسان طولانی تر شود. گرمای حاصل از یک حرکت بدنی موجب هضم بهتر غذا می‌شود.همچنین ورزش می‌تواند باعث دفع بهتر فضولات شود.

آنان اعتقاد دارند که طب سنتی یک سری فضولاتی را در بدن در نظر می‌گیرد که شاید در طب جدید نباشد.این ها فضولاتی هستند که در میان بافت‌ها جمع شده اند، نه آن چیزی که ما به عنوان فضولات می‌دانیم.

به غیر از ادرار, مدفوع و عرق و … یک سری دیگر از فضولات در بدن وجود دارد که تنها راه دفع آنها از بدن ورزش است که اگر این‌ها در بدن باقی بمانند و تجمع پیدا کند, زمینه را برای بیمار شدن مستعد می‌کنند.

فواید ورزش در دوران سالمندی

برای مردم در تمام سنین فعالیت بدنی باعث بهبود کیفیت زندگی به طرق مختلف می شود.فواید جسمی شامل بهبود و افزایش تعادل،قدرت،هماهنگی،انعطاف پذیری و تحمل میباشد. فعالیت بدنی باعث بهبود بهداشت روانی،تنظیم حرکتی و عملکرد تشخیص نیز میشود.

شیوه زندگی فعال باعث میشود افراد مسن دوستان جدیدی پیدا کنند.در شبکه اجتماع باقی بمانند و با سایر مردم در سنین مختلف تعادل داشته باشند و انعطاف پذیری،تعادل و قدرت عضلانی را بهبود می بخشد که می تواند از افتادن جلوگیری کند که علت عمده ناتوانی در افراد مسن میباشد.مشخص شده که شیوع بیماریهای روحی و روانی در افرادی که از نظر جسمی فعال هستند کمتر است.

گرچه نمی توان مدعی شد که فعالیت های بدنی موجب به تاخیر افتادن روند پیری می شوند لکن می توان باور داشت که ورزش و حرکت منظم، سبب فعال بودن و پویایی افراد مسن خواهند شد هدف از اجرای فعالیت های بدنی این است که دوران تحرک و فعال بودن زمان پیری افزایش یابد.

به تحقیق نشان داده شد که تغییرات فیزیولوژیکی ناشی از ادامه اجرای فعالیت های بدنی در افراد پیر، مشابه تغییراتی است که در افراد جوان به وجود می آید. از فواید فعالیت بدنی حتی در صورتی که دیر نیز شروع شوند می توان بهره برد. با وجود اینکه فعال بودن از اوان جوانی میتواند از بسیاری بیماریها جلوگیری کند ولی فعالیت منظم میتواند از ناتوانی و درد ناشی از بیماریهای شایع سالمندان شامل بیماریهای قلبی عروقی،آرتریت،استئوپروز و فشار خون بالا، جلوگیری کند.همچنین فعالیت بدنی میتواند در درمان بیماریهای مغزی مثل آلزایمر و افسردگی کمک کننده باشد.

 

ورزش در دوران سالمندی

دکتر امیدی پزشک ورزشی و متخصص آب درمانی و حرکات اصلاحی در خصوص ورزش در دوران سالمندی می گوید: انسان از بدو تولد برای رشد و نمو ارگانهای بدن نیاز به تحرک و بالا بردن جریان خون دارد و این امر بصورت گریه کردن، خندیدن و تکاپوی نوزاد در این سن و تحرک و بازیگوشی درکودکی شروع می شود و به ورزش در دوران بزرگسالی ختم میشود.

هر انسانی برای دور ماندن از بیماریهای داخلی نیازمند رعایت 3 اصل برنامه غذایی صحیح ، تحرک و ورزش مناسب سن و استراحت کافی هست. ورزش های منظم در دوران زندگی انسان نقش بسیار موثری در پیشگیری از سرطانها ، دیابت ، بیماریهای قلبی عروقی ، اسکلتی و... را دارد.

انتخاب ورزش مناسب

اما باید دانست که هر سنی ورزش مناسب همان سن را می طلبد و دامنه ضربان قلب برای هر سنی و برای هر ورزش و هدفی نیز متفاوت است.برای مثال شخصی با سن شصت سال مجاز به انجام ورزشی که ضربان قلبش از 150 بالاتر رود،نیست و این در حالی است که فردی با سن 20 سال تازه زمانی میتواند ادعا کند ورزش میکند که ضربان قلبش از 125 بالاتر رود.

پس ورزش در دوران کهنسالی و جوانی از لحاظ علم ورزش کاملا متفاوت است. همانطور که می دانید ورزش با توجه به سلامتی که به ارگانها و اندامهای بدن میدهد باعث افزایش طول عمرمی شود. سالمندان می توانند با یک ورزش ساده بنام پیاده روی آن هم در هفته به مدت 130 دقیقه خود را در برابر بیماریهای احتمالی بیمه کنند و اگر دچار دیابت ، چربی خون و.... هستند با این کار سعی در تنظیم این بیماری ها کنند و از حرکات سنگین و ورزشهای سنگین که باعث آسیب در ناحیه ستون فقرات و مفاصلشان می شود جدا خودداری کنند زیرا که آسیب دیدگی در این سن درمانش بسیار کند و برای بیمار عذاب آور است.

اگر در دوران جوانی به فکر سالمندی باشیم و باانجام ورزش های مناسب علاوه برسیستم قلبی عروق ، عضلات بدن در ناحیه های ستون فقرات و مفاصل را نیز تقویت کنیم گامی بلند در مهارو جلوگیری ازبروز آسیبهایی همچون آرتروز و فرسودگی اسکلتی که متاسفانه در سنین بالا بسیار مشاهده می شود، کرده ایم.

که با توجه به روند رو به رشد زندگی مکانیکی بروز بیماری و آسیب های سالمندی امری اجتناب ناپذیر است که در واقع تنها با یک برنامه منظم زندگی همچون تغذیه صحیح، ورزش مناسب و استراحت کافی در دوران جوانی بسیار راحت میتوانیم از بروز بیماری های دوران سالمندی جلوگیری کنیم و به جنگ آسیبهای این دوران برویم.

(طیبه خزاعلی)


*برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

برچسب ها: درمان ، پیشگیری ، طب ، پزشکی ، پزشکان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۳ دی ۱۳۹۴
خوب بود
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۳ دی ۱۳۹۴
خوب بود ممنون