سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه؛

تپه تاریخی سراب کجاست؟

تپه باستانی سراب در حاشیه شرقی و در هفت کیلومتری شمال شرق کرمانشاه واقع شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ تپه تاریخی سراب، تپه ای است که به صورت برجستگی کوچکی در داخل زمین های زراعی روستای "ده پهن" قرار گرفته است.

در نتیجه کاوش در این محوطه سکونتگاه های مدوری که سقف آنها از نی و گل ساخته شده بود، شناسایی شد که کف آنها از سطح زمین های اطراف پایین تر بود.

مطالعات صورت گرفته بر روی بقایای استخوانهای حیواناتی که از آنها برای مصرف غذایی استفاده شده بود، نشان می دهد که در این تپه، اجتماع کوچکی، در تمام طول سال اقامت داشتند.

این تپه در سال ۱۳۳۸ حفاری شد و آثار باقی مانده بسیاری از جمله تعدادی ابزار سنگی، مهره، ظروف سنگی، دستبندهای سنگی، وسایل ساده آشپزخانه، میخ های گلی، توپی ها، گلوله ها و دیسک های گلی شناسایی شد.

در میان این اشیای سنگی، صدها پیکره گلی از انسان و حیوان کشف شده. از مجموعه ۶۵۰ پیکره های انسانی به دست آمده که تقریباً تمامی مجسمه های انسانی تپه سراب متعلق به زنانه و فقط تعداد ۱۸ عدد از آنها رو نقش مردان تشکیل می دهد.

مشهورترین پیکرک انسانی به دست آمده از این تپه، پیکرک مشهور "ونوس سراب" است که شهرت جهانی داره و در موزه ایران باستان نگهداری می شود. این پیکرک سفالین، تصویر انتزاعی زنی را در حالت نشسته نشان می دهد که پاهای خود را دراز کرده است.

تپه سراب در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


انتهای پیام/ی

برچسب ها: کرمانشاه ، تپه ، سراب ، تاریخی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
امیر
۱۳:۳۹ ۱۱ دی ۱۳۹۹
کوردستانات پراز اثار باستانی باور نکردنی است اللخصوص کرمانشاهش که باستان شناسان لقب بهشت باستان شناسان را او دادن . تازه این اثر یکی از اثار کوچک ان است مثلا روستای کورتویچ روستایی در کرمانشاه است که11/800 سال قدمت دارد و قدیمترین روستای شناخته شده است . یا غار شکارچیان با استخوانهای انسان ناندرتال با قدمت 70/000 هزار سال. به جرات میتوان گفت هر منطقه و بخش در کرمانشاه بیش از چند اثر باستانی قبل از تاریخ دارد. و این نشان دهنده قدمت و تمدن ایرانیان و کوردهاست.