سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرانی شیشه و هروئین؛ احتمال افزایش اعتیاد تزریقی

گرانی شیشه را کیست که نشنیده باشد؟ ماه هاست قیمت شیشه اوج گرفته و مصرف‌کنندگان با همان ظرافت که آشپز، زعفران را درغذا می‌ریزد شیشه را دود می‌کنند. سال گذشته میانگین بهای شیشه در هرکیلو نزدیک به 19 میلیون تومان بود، حتی دقیق‌تر و به روایت سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر 18 میلیون و 900 هزار تومان، اما این قیمت یکباره جهش کرد و به تائید وی در خرده‌فروشی 143 درصد و در عمده‌فروشی 210 درصد گران شد .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اخبار غیررسمی البته رسیدن قیمت شیشه تا کیلویی 70 میلیون تومان را تا به حال تائید کرده، ولی دیروز پرویز افشار، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر و سخنگوی تازه منصوب شده این ستاد میانگین قیمت 58 میلیون و 700 هزار تومان را برای هرکیلو شیشه تائید کرد.

او درعین حال از افزایش قیمت هروئین گفت، 2 درصد در خرده فروشی و53 درصد در عمده فروشی و اینچنین نتیجه گرفت که گرانی شیشه باعث روی آوردن بخش زیادی از مصرف کنندگان به سمت مخدرهای سنتی می شود به ویژه هروئین، آن هم از نوع مصرف تزریقی اش.

پیش از این کارشناسان حوزه اعتیاد پیش بینی کرده بودند، این که احتمال بازگشت امپراتوری هروئین جدی است و تریاک از آن، جا خواهد ماند؛ تریاکی که به گفته افشار، مهر امسال در مقایسه با مهر پارسال تا یک سوم کاهش قیمت داشته، ولی چون نمی تواند مصرف کنندگان را به حد کافی ارضا کند از هروئین عقب می ماند.

نوزادان معتاد و مسئولیت وزارت بهداشت

نوزاد معتاد، موجودی نحیف که با اعتیاد به دنیا می آید مدتی است عده ای را حساس کرده، از برخی اعضای شورای شهر تهران تا عده ای در ستاد مبارزه بامواد مخدر را.

پرویز افشار دیروز هیچ یک از آمارهایی که میزان تولد نوزادان معتاد را تخمین می زند تائید نکرد، اما گفت ستاد از وزارت بهداشت استعلام گرفته تا تکلیف تعداد این تولدها روشن شود.

او با این توضیح، موضع ستاد مبارزه با موادمخدر را نیز درقبال این نوزادان روشن کرد، این که ستاد نه از این نوزادان حمایت می کند و نه بودجه ای برای آنها اختصاص می دهد.

او این را گفت چون معتقد بود وزارت بهداشت همه کاره بهداشت و سلامت جامعه ازجمله مادران و نوزادان است و این وزارتخانه است که باید دستورالعمل نحوه مدیریت سندرم محرومیت نوزادی (سندرم ناشی از قطع ورود موادمخدر به بدن نوزاد) را اجرا و نوزادان متولد شده با اعتیاد را درمان کند.

افشار با این توضیحات، توپ همه مسئولیت ها دراین حوزه را به زمین وزارت بهداشت انداخت، درحالی که همگان می دانند اجرای برنامه های کاهش آسیب به ویژه جلوگیری ازبارداری زنان معتاد یا تلاش برای درمان اعتیاد زنان باردار در فهرست ماموریت های ستاد مبارزه با مواد مخدر می گنجد.

ساماندهی معتادان متجاهر، کمی صبر کنید

معتادان متجاهر ؛ پلیس بارها اعلام کرده ظرف 48 ساعت قادر است شهرها را از حضورشان پاک کند اما این چالش که متجاهران دستگیر شده باید درکجا نگهداری شوند، همواره پیش روی پلیس بوده است؛ گو این که اساسا کارایی طرح های ضربتی جمع آوری معتادان زیر سوال است.

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر روز گذشته در جمع خبرنگاران نه به این وضوح ولی به واقع همین اعتقاد را تکرار کرد. او از یک سو گفت که فقط 2 تا 3 درصد معتادان کشور متجاهر و خیابانی هستند و از سوی دیگر درصد ناچیزی از آنها اصرار به رفتارهای مجرمانه دارند که این گروه فقط باید مجرم شناخته شوند.

با این دسته بندی، افشارتاکید کرد برنامه امسال ستاد برای معتادان متجاهر، افزایش خدمات کاهش آسیب به آنهاست، ازجمله توزیع بسته هایی شامل اقلام بهداشتی و خوراکی میان آنها درخود پاتوق ها. او رو به خبرنگاران گفت: اجرای برنامه های کاهش آسیب در پاتوق معتادان جواب می دهد، فقط برای ساماندهی معتادان متجاهر یک فرصت چند ماهه به ما بدهید.


منبع: جام جم آنلاین

برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.

انتهای پیام/
برچسب ها: اعتیاد ، شیشه ، هروئین ، سوءمصرف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.