سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرگ خاموش سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر گاز گرفتگی

رئیس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در انجمن جامعه ایمن کشور با بیان این که شهروندان باید در استفاده از وسایل گازسوز موارد ایمنی را رعایت کنند، گفت: به طور میانگین در ده سال اخیر ۸۰۰ نفر در هر سال دچار گازگرفتگی شدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جواد نوفرستی رئیس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش اظهار داشت: کمتر از نصف آمار مرگ خاموش کل کشور که در سایت سازمان پزشکی قانونی درج شده مربوط به مشترکین گاز طبیعی است.

وی با بیان این که بالای 90 درصد حوادث در ساختمان اتفاق می‌افتد، گفت: پنج حلقه در این زمینه شناسایی کرده‌ایم که اگر هر کدام کار خودشان را درست انجام ندهند، منجر به حادثه می‌شود. حلقه اول وسیله حرارتی است که مهم نیست، نفت سوز یا گازسوز باشد. این وسیله باید استاندارد باشد که متولی آن هم سازمان استاندارد و تولیدکنندگان و زارت صنایع است.

رئیس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در انجمن جامعه ایمن کشور به حلقه دوم اشاره و بیان کرد: خلقه بعدی ساختمان است. ایمن‌ترین وسیله حرارتی اگر در ساختمان نا ایمن نصب شود، فایده‌ای ندارد. بیشترین موضوع و گلوگاه در بحث ساختمان است. وقتی ساختمان در مرحله طراحی و اجرا اشکال اساسی دارد مهندس ناظر هم در مرحله نظارت نمی‌تواند معجزه کند. ساختمان‌های ما باید مهندس ناظر تاسیسات و گاز داشته باشند نه مهندسی که حوزه آن ساختمان باشد.

نوفرستی از نصاب‌ها به عنوان حلقه سوم ذکر کرد و گفت: اگر این وسیله با همکاری یک نصاب غیر مجاز و آموزش ندیده راه‌اندازی شود، خطرهای زیادی ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: حلقه چهارم کیفیت سوخت است که هم بحث ناخالصی‌ها و هم موضوع نوسان فشار مطرح است. اگر فشار گاز دچار تغییرات زیاد شود، ترکیب هوا و گاز دچار اشکال می‌شود.

رئیس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در انجمن جامعه ایمن کشور با اشاره به حلقه پنجم افزود: حلقه آخر بهره بردار است که می‌خواهد ساختمان را تحویل بگیرد و سال‌های سال از آن استفاده کند. حتی اگر همه مراحل درست باشد ولی کسی که از آن بهره برداری می‌کند جهل داشته باشد، نتیجه این می‌شود که هر سال به طور میانگین 800 نفر دچار گازگرفتگی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: البته خوشبختانه با کارهایی که در سال گذشته صورت گرفته است، کمترین آمار مرگ و میر را در سال 93 با 626 نفر داشتیم. بالاترین رکوردمان هم زمستان 86 با 1024 مرگ بوده است که حتماً علت اصلی آن، زمستان سختی بود که در آن سال رخ داد، موضوعی که برای امسال هم پیش بینی و حتی گفته می‌شود سخت‌ترین زمستان در 30 سال اخیر خواهد بود!

نوفرستی درباره آمار جهانی اظهار داشت: وضعیت ما در سطح جهان خیلی جالب نیست. آمریکا که پنج برابر ما جمعیت دارد، در سال 2008 تنها پنج فوتی داشته است که البته طبق گزارش برخی از آن‌ها خودکشی بوده است.

منبع: صداوسیما

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.