به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر عنایتا... کریمیان اظهار کرد: عوامل بسیاری در مورد کاهش سن سکته قلبی دخیل هستند از جمله اضافه وزن، کمتحرکی، بیماریهای کلیوی، دیابت، فشارخون کنترل نشده، زمینههای ارثی، رژیم غذایی پرچرب، مصرف دخانیات، اضطراب و استرس که از عوامل مهم در بیماریهای عروق کرونری هستند.
وی افزود: ایران نیز به لحاظ برخی عوامل خطرساز در این زمینه با سایر کشورها در یک رده قرار دارد، اما وجود استرس و اضطراب بالا باعث شده منحنی سن سکته رو به پایین سوق پیدا کند. همچنین با صنعتی شدن جامعه، تمایل به طرف غذاهای فستفودی و پرچرب بیشتر شده و از فرهنگ و آداب و رسوم سنتی در حیطه رژیم غذایی فاصله گرفته شده است.
این فوق تخصص جراحی قلب، تصریح کرد: وجود چنین عواملی علاوه بر بروز مشکلات قلبی باعث ایجاد برخی سرطانها میشود. همچنین شیوع دیابت در جامعه باعث تنگی عروق کرونری می گردد. گفتنی است، روشهای صنتعی نیز تأثیر به سزایی در تشدید دیابت دارند.
کریمیان با اشاره به وجود فشارخون در جامعه، اظهار کرد: در حال حاضر در جامعه ما 20 درصد مردم دچار فشارخون بالا هستند که فقط 10 درصد آنها شناخته و کنترل شده هستند.
وی با اشاره به مصرف رو به افزایش دخانیات در جامعه، اظهار کرد: یکی دیگر از عوامل مؤثر در کاهش سن سکته قلبی در ایران مصرف دخانیات در شکل جدید به ویژه به صورت قلیان است، به همین جهت باید آموزشهای خاصی برای منع استفاده از مصرف دخانیات صورت گیرد چرا که تأثیرات ناخوشایند دیگری نیز دارد.
این فوق تخصص جراحی قلب در ادامه گفت: ایجاد پایگاههای سلامت نقش به سزایی در این زمینه دارد، هر چند تاکنون چندان قوی عمل نکردهاند. کنترل چاقی و فرهنگ پرداختن به ورزشهای همگانی باعث نشاط روحی و جسمی شده و تا حد زیادی از سکته قلبی جلوگیری میکند.
کریمیان با اشاره به سن سکته قلبی در بین مردان و زنان، خاطرنشان کرد: مردان تا سن 60 سالگی بیشتر در معرض خطر هستند، چرا که هورمونهای زنانگی از ابتلا به سکته قلبی پیشگیری میکند، اما از سنین 60 به بالا در بین مردان و زنان به حالت یکسان میرسد. 5 تا 10 درصد از سکتهها با عوامل گفته شده منجر به مرگ میشوند. همچنین سکته در سنین پایین بیشتر باعث مرگ میشود.
منبع: امینانه
براي آگاهي از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهاي پيام/