به گزارش خبرنگار
حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ كیومرث قورچیان، هنرمند نقاش، درباره تجلی واقعه كربلا در هنرهای تجسمی بهویژه نقاشی بیان كرد: هنر نقاشی این جامعیت را دارد كه هر پدیده، احساس و تفكری را بتواند تبیین كند و واقعه عاشورا هم به خوبی در آثار هنرمندان ما بازنمایی شده است.
وی تاكید كرد: هنر جامع و همهگیر است، مانند بارش باران یا تابش خورشید كه همه را بهرهمند میكند و هنگامی كه بخواهد از بزرگانی مانند امام حسین (ع) سخن بگوید كه نقطه عطف تاریخ بشری هستند، بر مخاطب تاثیر بسیار زیادی به جا خواهد ماند و به تعبیری باعث میشود نبض بیننده به تپش درآید.
وی با تاكید بر اینكه بیان مفهوم از طریق هنر نقاشی این مزیت را دارد كه به واسطه و مترجم نیاز نیست، گفت: تكنیکها، سبکها و روشهای مختلفی كه در هنر نقاشی به كار گرفته میشود، در خدمت این هستند كه نیازهای فطری و معنوی را پاسخ بدهند و هر هنرمندی به شیوه خودش این كار را انجام میدهد.
قورچیان ادامه داد: به عنوان مثال من در شیوه نقاشی خودم این سبک را انتخاب كردهام كه از قبل مسیر نقاشیام را ترسیم نكنم بلكه اجازه دهم در لحظه آن چیزی كه بر من حادث میشود، بر بوم نقش ببندد.
این هنرمند درباره پرهیز از به كار بردن نشانههای تكراری در آثار هنری نیز گفت: من معتقدم وقتی انسان با جانش با پدیدهای برخورد كند، از عادتهای تكراری دوری میكند؛ مخصوصا هنرمند كه لازم است یک گام جلوتر از افراد جامعه باشد و آنها را به نگاه عمیقتر و هنرمندانه به وقایع سوق دهد.
قورچیان همچنین اظهار كرد: در شرایطی هستیم كه موضوعات اجتماعی و محیطی ما هم میتواند به صورت یک آسیب و هم به صورت یک اقدام هنرمندانه هدایت شود. آیینها را نیز اگر به صورت افراطی مد نظر داشته باشیم، میتواند آسیبها و مضرات زیادی را با خود به همراه داشته باشد اما اگر به شكل هنرمندانه و با معرفتشناسی واقعه با آن موضوع مواجه شویم، تعبیری هنری و اثرگذار از آن شاهد خواهیم بود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/