سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا گاهی زندگی دور سرتان می‌چرخد؟

بعضی افراد با قرار گرفتن در وضعیتی به سرگیجه دچار می‌شوند که این سرگیجه خود به خود بعد از مدتی که بدن با آن حالت تطبیق پیدا کرد، خوب خواهد شد.

دکتر ابراهیم رزم پا فلوشیپ جراحی سرو گردن و فوق تخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سرگیجه‌هایی که با تغییر وضعیت(حالت خوابیده یا نشسته به ایستاده) ایجاد می‌شوند، ‌دو علت وجود دارند. دلایل مختلفی مثل افزایش سن، ضرب‌دیدگی، و .... می‌توانند سرگیجه‌هایی با شدت‌های مختلف برای افراد ایجاد کنند که در یک وضعیت خاصی ایجاد می‌شوند و در اصطلاح به آن ها سرگیجه خوش‌ خیم وضعیتی گویند.

وی افزود: بعضی افراد با قرار گرفتن در وضعیتی به سرگیجه شدید همراه با تهوع و استفراغ دچار می‌شوند که این سرگیجه خود به خود بعد از مدتی که بدن با آن حالت تطبیق پیدا کرد، خوب خواهد شد.

دکتر رزم‌پا در خصوص علت دوم سرگیجه‌ها تصریح کرد: ذرات بسیار ریزی از جنس کلسیم در سیستم تعادلی گوش داخلی وجود دارند که وقتی در سیستم تعادلی آزاد می‌شوند، تحریک و سرگیجه را ایجاد می‌کنند، این حالت پس از مدتی خوب می‌شود و بهترین راه درمانی این است که فرد در آن وضعیتی که حالت سرگیجه را تشدید می‌کند، قرار نگیرد.

وی عنوان کرد: حالت سرگیجه‌ای که به محض بلند شدن و تغییر حالت ایجاد می‌شود، بیشتر به علت افت فشار خون است که به آن کاهش فشار چون وضعیتی گویند و برای درمان کافی است تغییر وضعیت به آرامی صورت گیرد تا فرصت کاهش فشار خون به شکل وسیع صورت نگیرد.

دکتر رزم‌پا خاطرنشان کرد: کمبود آهن و کم خونی افراد هم می‌تواند منجر به سرگیجه شود، بنابراین یکی از تست‌هایی که برای تشخیص علت سرگیجه انجام می‌دهیم، بررسی وضعیت بدن از لحاظ آهن و بررسی غلظت خون است.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

  


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.