سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش هزینه های بخش کشاورزی حاصل توافق برجام

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، افزایش نقدینگی کشاورزان و بهره مندی از تکنولوژی و توسعه مکانیزاسیون روز دنیا می تواند از نتایج برجام در بخش کشاورزی باشد که منجر به کاهش هزینه های تولید خواهد شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ محمدسادات ابراهیمی درباره نتایج توافق برجام و تاثیر آن در بخش کشاورزی ، افزود: تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران یکی از چالش های اصلی کشور در دهه گذشته بوده که یکی از دستاوردهای برجام رفع تحریم های ظالمانه نظام سلطه گر غرب علیه کشور است.
وی توافق برجام را برای کشور یک گام مثبت و حرکت روبه جلو دانست و اظهار داشت: با رفع تحریم ها ایران می تواند از دانش هسته ای صلح آمیز خود در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی استفاده کرده و سبب افزایش بهره وری و در نهایت کاهش هزینه های تولید در این بخش شود.
نماینده مردم شوشتر در مجلس با بیان آنکه طی 10 سال گذشته علیرغم تحریم ها بخش کشاورزی توانست روی پای خود بایستد، گفت: اما متاسفانه طی این مدت کشاورزان ما از وضعیت خوبی برخوردار نبودند بنابراین پساتحریم می تواند به رونق بخش کشاورزی نیز مانند سایر بخش ها کمک کند.
وی اضافه کرد: این توافق می تواند شرایط را برای ورود دانش فنی، فناوری ها و تکنولوژی های نوین در بخش های مختلف از جمله تجهیزات و مکانیزاسیون کشاورزی با هزینه های کمتری فراهم کند که همین امر سبب کاهش هزینه های بخش کشاورزی خواهد شد.
سادات ابراهیمی یکی از چالش های بخش کشاورزی را غیراقتصادی بودن تولید برشمرد و افزود: طی این مدت بخش عمده تولیدات کشاورزی برای تولیدکنندگان این بخش مقرون به صرفه نبوده زیرا تولیدکنندگان بازار مصرف مناسبی برای محصولات کشاورزی خود نداشته اند و به طور مستمر دچار ضرر و زیان می شدند.
وی تصریح کرد: در زمان تحریم ها در برخی موارد نداشتن بازار صادراتی مطلوب در بین کشورهای همسایه ربط چندانی به تحریم نداشت و ایران در صادرات محصولات کشاورزی موفق نبود درحالیکه در دوران تحریم ایران می توانست در بخش کشاورزی صادرات قابل توجهی به کشورهای همسایه داشته باشد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید براینکه در توافق برجام باید دیپلماسی اقتصادی و کشاورزی ما در کنار دیپلماسی خارجی مان فعال تر عمل کند، گفت: در گذشته در جذب بازارهای صادراتی کشورهای همسایه ضعیف عمل کرده ایم اما در پساتحریم علاوه بر بازار کشورهای همسایه باید در عرضه محصولات کشاورزی به بازار دیگر کشورهای جهان نیز نفوذ کنیم.
وی درباره سموم، بذر و کودهای شیمیایی مورد مصرف بخش کشاورزی گفت: در دوران تحریم ناچار بودیم سموم، بذر و کودشیمیایی مورد نیاز کشور را از کشورهای همانند چین و هند که کیفیت چندانی نداشتند وارد کنیم اما توافق برجام می تواند شرایط را برای ورود نهاده های مورد نیاز با کیفیت از دیگر کشورهای جهان و با هزینه های کمتر تامین کند.
وی افزود: با وجود کمبود منابع آبی در کشور و بحران آب در پساتحریم می توانیم کشت فراسرزمینی را در دیگر کشورهای مستعد که دارای منابع آبی مناسبی هستند، دنبال کنیم و دراین زمینه نیز سرمایه گذاری هایی داشته باشیم به طوری که متخصصین کشاورزی ما نیز این توانمندی را دارند که نسبت به ورود به سایرکشورها و استفاده از ظرفیت منابع سایرکشورها برای تامین مواد غذایی مورد نیاز اقدام کنند.
سادات ابراهیمی یکی دیگر از دستاوردهای توافق برجام در بخش کشاورزی را استفاده از دانش فنی و تکنولوژی روز در دنیا دانست و افزود: به دلیل محدودیت منابع آبی در کشور باید کشت محصولات کم آب بر را جایگزین کشت محصولات آب بر کنیم که سرمایه گذاری در بخش دانش فنی کشاورزی نیز موثر خواهد بود.
وی درباره سرمایه درگردش بخش کشاورزی نیز گفت: در زمان تحریم کشاورزان ما دچار ضعف و استحصال بودند و آنچنان که باید مورد حمایت قرار نمی گرفتند زیرا بانک ها به دلیل رکود اقتصادی حاکم برکشور نمی توانستند به خوبی از بخش کشاورزی حمایت کنند.
به گفته وی، برخی کارشناسان می گویند؛ تمام شعب بانک های ما در خارج از کشور می توانستند هزینه های بانک های داخل را تامین کنند اما به دلیل تحریم علیه ایران این امر محقق نشد و طی این مدت نه تنها بانک های خارجی ما درآمدی نداشتند بلکه حفظ و نگهداری این بانک ها خود هزینه هایی را به بانک های داخلی تحمیل کرد.
وی اضافه کرد: به طور قطع با گشایش های صورت گرفته روابط بانکی داخلی و خارجی بهبود می یابد و امیدواریم با رفع تحریم ها و مشکلات اقتصادی، بانک ها نقدینگی لازم کشاورزان را تامین کنند.
این عضو کمیسیون کشاورزی گفت: انتظار می رود؛ پساتحریم برای کشاورزان و بخش کشاورزی شرایط مطلوبی را ایجاد کند به نحوی که سیاست های مربوط به واردات و صادرات محصولات کشاورزی تغییر یابد.
سادات ابراهیمی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص تحقق اقتصاد مقاومتی و اینکه نباید همیشه چشم به خارج از کشور داشته باشیم بلکه باید بخشی از فکر و توجه مان به توانمندی های داخلی معطوف باشد، گفت: تحقق این اهداف منوط به توجه پتانسیل داخلی کشور است که نباید از آنان غافل شویم.
منبع:مهر
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.