سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موفقیت محققان ایرانی در ساخت سیمان طبیعی با استخوان گاو

پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران موفق شدند با به کارگیری فناوری نانو از استخوان گاو، سیمان استخوانی اکریلیکی تولید کنند که نقش موثری در اعمال ارتوپدی و بهبود بیمارانی که دچار صدمات استخوانی شده اند ایفا می کند.

گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛سرپرست پروژه ساخت سیمان استخوانی جدید اکریلیکی در دانشگاه علم و صنعت ایران درخصوص روند تولید این ماده جدید گفت:پزشکان معمولا برای ثابت نگاه داشتن پروتز ها و مواد کاشتنی در بدن بیمارانی که دچار صدمات استخوانی شده اند از ماده ای به نام سیمان استخوانی استفاده می کنند که سیمان استخوان اکریلیکی یکی از مرسوم ترین انواع آنهاست که به منظور اطمینان از تثبیت عضو مصنوعی در محل مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد.
دکتر مجید رضا آیت اللهی درباره تفاوت های سیمان استخوانی تولید شده در دانشگاه علم و صنعت با نمونه های قبلی آن گفت: مهم ترین تفاوت این سیمان به منشا تولید آن برمی گردد که با منشا کاملا طبیعی و با استفاده از استخوان گاو تهیه شده و به زیست سازگاری آن با بدن انسان کمک زیادی می کند درصورتیکه نمونه های قبلی با فرآیندهای شیمیایی به دست می آمدند.
استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: دیگر ویژگی این ماده جدید مربوط به اندازه ذرات تشکیل دهنده و خواص آن است به طوریکه قبلا در دنیا، تجربه تولید سیمان استخوانی با کمک پودر استخوان و در ابعاد میکرو صورت گرفته بود اما تبدیل ذرات استخوان به اندازه نانو، یک کار کاملا جدید است.
آیت اللهی خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری نانو به ما کمک کرد که خواص مکانیکی ذرات استخوان بهبود پیدا کند و استحکام آن به میزان زیادی افزایش یابد درحالیکه نمونه های قبلی به مرور زمان به دلیل زوال در فصل مشترک سیمان- ایمپلنت یا سیمان- استخوان، دچار شکست مکانیکی و در نتیجه واماندگی سیستم پروتز می شدند.
استاد نمونه کشوری در سال 93 یادآور شد: اخیرا مطلع شدیم که کار مشابه پروژه ما برای اولین بار در یکی از دانشگاه های دنیا درحال انجام است و به ثبت رسیده که این موضوع، نشانگر به روز بودن موضوع تحقیق است.
این پروژه تحقیقاتی حاصل تلاش مشترک دکتر آیت اللهی و هادی اصغرزاده شیرازی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران است که در قالب پایان نامه تحصیلی تعریف شده است.
'هادی اصغرزاده شیرازی' پژوهشگر همکار پروژه نیز توضیح داد: ما با انجام آزمایش های دندانه گذاری و خراش نانو متوجه شدیم افزودن درصد معینی از نانو هیدروکسی آپاتیت به عنوان درصد بهینه باعث بهبود خواص مکانیکی و سایشی نظیر سختی، چقرمگی شکست، مقاومت در برابر سایش و سختی خراش نمونه های نانو کامپوزیتی سیمان استخوانی- هیدروکسی آپاتیت می شود.
وی افزود: هیدروکسی آپاتیت نانو ساختار با افزایش نسبت سطح به حجم، خواص مکانیکی بالاتر و زیست سازگاری مطلوب­تری نسبت به نمونه های میکرومتری دارد و این نکته عامل اصلی بهبود خواص مکانیکی و زیست سازگاری در سیمان استخوانی ساخته شده در دانشگاه علم و صنعت ایران است.
پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران، هم اکنون آزمایش های تعیین خواص مکانیکی سیمان استخوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته و در حال انجام آزمایش های زیست سازگاری هستند که با اتمام آزمایش ها امکان تجاری سازی این ماده برای استفاده گسترده در حوزه پزشکی فراهم می شود.
منبع:ایرنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.