سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امضای تفاهمنامه ایجاد مراکز رشد دانش‌آموزی بین معاونت علمی و وزارت آموزش و پرورش

معاونت علمی و معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش برای توسعه خلاقیت و بروز نوآوری و فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان در میان دانش آموزان کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ در راستای گسترش نوآوری و بروز خلاقیت‌های فناورانه و همچنین ترویج و توسعه فرهنگ علم، فناوری و  اقتصاد دانش‌بنیان از طریق فرهنگ‌سازی ایده‌پردازی و ترغیب قشر عظیم دانش‌آموزان به نوآوری خلاقیت و تولید ثروت از دانش و فناوری، با حضور علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی و فناوری و وزارت آموزش و پرورش به امضا رسید.

بر اساس این تفاهم‌نامه مشترک،‌ ایجاد مراکز رشد دانش‌آموزی ذیل پژوهش سراهای دانش‌‌آموزی، سوق دادن و هدایت ایده های دانش ‌آموزی به عمل و تجاری‌سازی پروژه‌های تحقیقاتی آنان،‌استفاده بهینه از پتانسیل و ظرفیت‌های علمی-پژوهشی طرفین و گسترش همفکری و همکاری های آموزشی و پژوهشی مشترک از اهدافی است که این تفاهم‌نامه مشترک در قالب تعریف برنامه‌ها و اقدامات مشترک دنبال می‌کند. توسعه و ترویج فرهنگ اقتصاد دانش بنیان در میان دانش‌اموزان و ترغیب آنان به نوآوری و ایده‌پردازی، از دیگر محورهای اساسی این تفاهم‌نامه عنوان شده است.

ضرورت توجه به کار زیربنایی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی، با اشاره به ضرورت توجه به نیاز مبرم آشناسازی و ترغیب دانش‌آموزان کشور به نوآوری و فناوری و فرهنگسازی و برنامه‏ریزی برای این موضوع عنوان کرد: تلاش می‌کنیم با عملیاتی شدن این تفاهم نامه مشترک همکاری، از طریق آشنا کردن دانش آموزان با نوآوری و خلق ثروت از ایده پایه‌ای اقتصاد دانش‌بنیان را تقویت کرده و فرهنگ این اقتصاد را از پایه مستحکم کنیم.

دلیری همچنین به کار مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص راه اندازی یک مرکز نوآوری مشترک با همکاری وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: این کار نیازمند همکاری همه دستگاه‌های دخیل در این حوزه است و اگر بتوانیم کار را از زیربنا آغاز کنیم،‌قطعا نتیجه بهتری در توسعه اقتصاد دانش بنیان و حصول ثروت از نوآوری کسب خواهیم کرد. آشناسازی دانش آموزان با حوزه اقتصاد دانش‌بنیان و فرهنگسازی ضرورتی است که تحقق آن،‌رونق و پیشرفت کشور را به دنبال خواهد داشت.

معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، به آمادگی کامل این معاونت و ستادهای توسعه فناوری آن برای همکاری و اقدامات مشترک در حوزه فناوری های راهبردی با آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: ستادهای چهارده گانه توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری به طور کامل آمادگی دارند تا تجربیات موفق حوزه های علمی و فناوری را در قالب طرح‌های همکاری مشترک دنبال کنند. 

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی رویدادهای کارآفرینی دانش‌آموزی (استارت‌آپ‌) به عنوان یکی دیگر از زمینه‌های مناسب رشد و بروز خلاقیت‌های نوآورانه دانش‌آموزان، گفت: آغاز ایده‌پردازی و نوآوری، چرخه‌ای است که حول محور دانش ‌اموزان به حرکت در می‌آید. آغاز ایده پردازی با کمک رویدادهای کارآفرینی بروز می‌یابد و ممکن است دانش‌آموزها از ابتدا ایده خلاقانه نداشته باشند. اما این رویدادها به آنان کمک می‌کند تا به سوی اندیشیدن و آشنایی با ضرورت و اهمیت نوآوری و در نهایت خلق ایده نوآورانه ترغیب شوند. 

دلیری افزود: رویدادهای کارآفرینی که در این دو سال به طور جدی مورد حمایت معاونت علمی و فناوری قرار گرفته است، می‌تواند زمینه ساز حصول اطمینان از حضور دانش آموزان در عرصه نوآوری و خلاقیت باشد و با دریافت خروجی مناسب از ایده های آنان، زمینه رشد و توسعه اقتصاد از طریق ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان مبتنی بر همین ایده‌ها پس از دوران تحصیلی فراهم شود.

ضرورت همکاری و هم فکری مشترک همه نهادها برای بروز نوآوری دانش‌آموزان
زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نقش سازنده معاونت علمی و فناوری در حمایت از رشد خلاقیت و نوآوری دانش آموزان به ضرورت حضور ایده‌های نوآورانه در عرصه تجاری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ظرفیت بروز خلاقیت‌های دانش اموزی در عرصه تجاری فراهم شده است و حمایت‌هایی که معاونت علمی و فناوری و آموزش و پرورش از این حوزه انجام می‌دهند ، در آینده‌ای نزدیک شاهد ورود تولیدات فناورانه دانش‌آموزان کشورمان به عرصه تجاری خواهیم بود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که در حال حاضر کار پژوهش‌سراهای دانش آموزی به مرحله‌ای رسیده که بتوانند به عرصه تولید برسند، به توسعه مراکز رشد دانش آموزی و همچنین راه اندازی یکی موزه جامعه علم و فناوری اشاره کرد و ادامه داد: اگر بخواهیم در حرکت دانش‌آموزان به سوی خلاقیت و نوآوری موفق باشیم، باید همه دستگاه‌ها از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت و فرهنگسازی سهیم باشند، خوشبختانه ظرفیت نقش آفرینی و همکاری،‌محیا شده است.

در پایان دو طرف ضمن امضای تفاهم‌نامه همکاری ،‌بر زمینه‌سازی بیش‌تر تعامل‌ها و همکاری‌ها در قالب برنامه‌های مشترک تاکید کردند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

پایان پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.