سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

بارگیری جکت فازهای 20 و 21 پارس جنوبی در یارد خرمشهر آغاز شد

بارگیری جکت فازهای 20 و 21 پارس جنوبی از یارد سکوسازی خرمشهر، با حضور مدیرعامل شرکت پارس جنوبی و مسئولان محلی آغاز شد

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ پارس جنوبی، بزرگ‌ترین میدان گازی ایران است که بر اساس آخرین آمارهای بین‌المللی، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان نیز به‌شمار می‌آید؛ این میدان گازی دارای مساحتی معادل 9700 کیلومتر است که 3 هزار و 700 کیلومتر از آن در آب‌های سرزمینی ایران و 6 هزار کیلومتر آن در محدوده آب‌های قطر در خلیج‌فارس قرار دارد.
هم‌اکنون روزانه حدود 265 میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی تولید می‌شود که تنها با جذب 20 میلیارد دلار سرمایه مورد نیاز، این رقم به روزانه 750 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت و این یعنی افزایش سه برابری تولید.
ارزش تولید روزانه 500 میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی را بیش از 70 میلیارد دلار بوده که این سودآوری با 20 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری محقق می‌شود؛ همچنین ارزش تولید روزانه 500 میلیون مترمکعب گازی که با به مدار آمدن طرح‌های در دست ساخت ایجاد می‌شود سالانه بیش از 70 میلیارد دلار برآورد شده است.
سرمایه مورد نیاز در پارس جنوبی در سال جاری 21 میلیارد دلار است که تاکنون حدود 11 میلیارد دلار آن از محل فروش اوراق مشارکت ارزی و ریالی، بیع متقابل و منابع داخلی نفت جذب شده و حدود 9 میلیارد دلار نیز در فازهای 35 ماهه هزینه شد.

* نصب جکت فازهای 20 و 21 پارس جنوبی در آب‌های خلیج‌فارس
جکت فازهای 20 و 21 پارس جنوبی به وزن یک‌هزار و 600 تن صبح امروز از یارد سکوسازی خرمشهر بارگیری و برای نصب وارد آب‌های خلیج فارس شد.
بر اساس برنامه زمان‌بندی، پس از بارگیری پایه سکوی اول به فاصله یک و نیم تا دو ماه بعد، دومین پایه سکو برای نصب در خلیج فارس بارگیری و همزمان با ساخت سازه‎های دریایی این دو فاز مشترک گازی، تا خرداد سال آینده لوله‌گذاری فاز 20 و 21 پارس جنوبی در خلیج‌فارس آغاز می‌شود.
طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی با هدف تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز طبیعی، 400 تن گوگرد، 75 هزار بشکه میعانات گازی و بازیافت سالانه یک میلیون تن گاز اتان و یک میلیون و 50 هزار تن گازمایع انجام می‌شود.
در این طرح بیش از 15 هزار تن سازه دریایی طراحی، ساخته و در خلیج‌فارس نصب می‌شود.
در این دو فاز مشترک گازی در مجموع طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی چهار پایه سکو (جکت)، سه پایه سکو، چهار پل و دو عرشه سنگین هر یک به وزن تقریبی 2 هزار و 600 تن ساخته می‌شود.
در تأسیسات فراساحلی این پروژه مشترک گازی، ساخت و نصب دو سکوی سرچاهی مجهز به تسهیلات جداسازی آب، سرویس‌های جانبی، پل ارتباطی و سکوی مشعل حفر 22 حلقه چاه تولیدی، نصب دو رشته لوله دریایی 32 اینچ و دو رشته لوله 4.5 اینچی انتقال گلایکول به طول تقریبی 212 کیلومتر پیش‌بینی شده است.
گفتنی است ایران هم‌اکنون روزانه 240 میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی که در فاصله 120 کیلومتری ساحل عسلویه واقع شده برداشت می‌کند و وزارت نفت ایران قصد دارد تولید گاز طبیعی خود از این گنج ملی را (میدان مشترک گازی پارس جنوبی) را تا دو سال آینده به روزانه 800 میلیون مترمکعب برساند.
این مراسم تا عصر امروز در یارد خرمشهر با حضور مدیرعامل شرکت پارس جنوبی ادامه خواهد داشت./س
 

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.