به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان، هرچند که این موضوع مخالفان و موافقان زیادی دارد، اما دلایل و اظهارات مخالفان به گونه ای است که به نظر میرسد، این وام با توجه به شرایط پرداختش چندان مورد استقبال مردم واقع نشود و راهکاری مفید برای خارج کردن بازار خودرو از رکود نباشد. با این حال بسیاری از مردم بر این عقیده هستند که خرید خودرو دغدغه اصلی آنان نیست و رفع مشکلاتی از جمله تأمین مسکن؛ ازدواج جوانان و بیکاری اولویت بیشتری دارد و ضروری است که ابتدا این مشکلات حل شود و بعد خرید خودرو.
از سوی دیگر برخی از کارشناسان اقتصادی بر این عقیده هستند که اقتصاد کشور با فعالیت دو بازار مسکن و خودرو رونق میگیرد و اگر بتوان این دو بازار را تحریک کرد، اقتصاد کشور نیز از رکود خارج خواهد شد. آنان تصریح میکنند، باید از راهکارهای عملی که سبب تشویق مردم میشود، استفاده کرد و از ارایه بستههای تسهیلاتی که برای مردم مقرون به صرفه نیست، پرهیز کرد.
تسهیلات برای خالی شدن پارکینگ خودروسازان!
حسن زاده، یکی از شهروندان در این باره به خبرنگار ما میگوید: دولت تلاش میکند، بازارها را از رکود خارج کند، اما اینکه چرا دولت در این وضعیت ابتدا به سراغ بازار خودرو رفته، جای سؤال است.
وی تصریح میکند: مگر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در خرید خودرو نهفته است که مسؤولان دولتی به فکر تحریک بازار خودرو افتاده اند و تلاش میکنند با هر تسهیلاتی خودروهای انباشته شده در پارکینگ خودروسازان را بفروشند.
فروش خودرو؛ دغدغه اصلی دولت!
سبحانی، یکی دیگر از شهروندان میگوید: به نظر من بهتر است، مسؤولان به جای حمایت از خودروسازان داخلی برای رفع سایر مشکلات ازجمله تهیه مسکن، ازدواج جوانان و بیکاری آنان تلاش کند.
وی اظهار میدارد: با وجود مشکلات پیش روی جوانان شاهدیم که برای خرید خودرو 25 میلیون تومان وام در نظر گرفته میشود، اما برای ازدواج سه میلیون تومان!
وی میافزاید: به نظر من همین تفاوت میان مقدار وام ازدواج و وام خرید خودرو نشان میدهد، دغدغه اصلی مسؤولان، فروش خودرو است و رفع دیگر مشکلات مردم در اولویتهای بعدی آنان قرار دارد.
تسهیلاتی که مقرون به صرفه نیست
ابراهیمی، یکی از فعالان بازار خودرو میگوید: طرح پرداخت تسهیلات 25 میلیونی به نظرمن طرح شکست خوردهای است؛ چون خودرویی باشرایط تحمیلی فروخته میشود که برای مصرف کننده مقرون به صرفه نیست. وی اظهار میدارد: واقعاً جای تعجب است که طراحان چنین بسته ای جانب خریداران را در نظر نگرفته اند و از آگاهی خریداران غافل مانده اند.
وی با انتقاد از خلف وعده های مسؤولان میافزاید: اگر وعده پرداخت چنین وامی هم عملی شود، باز هم کمتر خریداری پیدا میشود از این وام استفاده کند. وی تصریح میکند: پرداخت وام 25 میلیونی خرید خودرو باید با شرایط بهتری در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد و ضروری است، مسؤولان این طرح را بازنگری کنند.
ارایه بسته ناقص از سوی دولت
در همین حال یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اولویت قرار دادن صنعت خودروسازی را از نقاط ضعف بسته خروج از رکود دولت میداند و میگوید: اقدام دولت در ارایه یک بسته خروج از رکود اقدام مثبت، اما ناقص است.
غلامرضا مصباحی مقدم با اشاره به قایل شدن سهم ویژه در سیاستهای تحریک تقاضا برای بخش خودرو به فارس، اظهار میدارد: تحریک تقاضا در بخش صنایع خودرو پررنگ است و انگار مشکل اقتصاد کشور در خودرو متمرکز شده است!
وی تصریح میکند: خودروسازان به دلیل اینکه در طول سالیان گذشته هم در کیفیت و هم در قیمت، به تقاضای مشتری توجه نکرده و در فضای غیر رقابتی فعالیت کردهاند، نتیجه این شده که با پدیده نخریدن روبهرو شدند و محصولاتشان در پارکینگ مانده است. وی تأکید میکند: در این بسته حل مشکل خودروسازان در اولویت قرار گرفته است، در حالی که این صنعت تنها بخشی از مشکلات است.
وی میگوید: در این بسته بهگونهای خودروسازان نازپرورده تلقی شدند. این برای چندمین بار است که به صورت ویژه به آنها کمک میشود، اما صنایع کوچک و متوسط که بخش عمده اشتغال در آن بخشهاست، خوابیده است. وی با بیان اینکه 85 درصد صنعت کشور متوسط و کوچک هستند، میافزاید: اگر دولت میخواهد با تحریک تقاضا، تولید و اشتغال را افزایش دهد، باید به صنایع کوچک و متوسط توجه کند.
دولت بهجای خودرو به مسکن بپردازد
در همین حال کارشناسان مسکن معتقدند، دولت میتوانست به جای اینکه سهم زیادی از منابع بانکی را به وام خرید خودرو اختصاص دهد، به صنعت ساختمان توجه بیشتری کند زیرا تولید مسکن یک موضوع زمان بر است و هر روز به میزان تقاضای انباشته در کشور افزوده میشود.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان نیز عقیده دارد: دولت باید فکر فوری برای خط تولید مسکن داشته باشد و موانع تولید را از سر راه بردارد. فرشید پورحاجت به مهر میگوید: ما انتظار داشتیم در بسته خروج از رکود دولت موضوع وام ۱۲۰ میلیون تومانی ساخت مسکن را هم مورد توجه قرار دهد. وی تصریح میکند: دولت باید در حوزه تولید، تمهیدات بیشتری داشته باشد و سود وام ساخت مسکن را کاهش دهد تا تولید مسکن در کشور افزایش یابد.
امیدی برای تدبیری نو
با این حال مردم امیدوارند، از این پس مسؤولان دولت با آگاهی کاملتری نسبت به رفع مشکلات موجود، تدابیر لازم را به کار گیرند تا دغدغههای آنان باتوجه به درجه اهمیتشان مرتفع شود.
منبع:قدس آنلاین
انتهای پیام/