سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار محققان درمورد جذب برخی آلاینده‌ها از راه پوست

وقتی درباره آلودگی هوا به ما هشدار داده می‌شود، اغلب درباره خطرات ناشی از تنفس هوای آلوده و آسیب‌های احتمالی آن بر روی شش‌ها فکر می‌کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی درباره آلودگی هوا به ما هشدار داده می‌شود، اغلب درباره خطرات ناشی از تنفس هوای آلوده و آسیب‌های احتمالی آن بر روی شش‌ها فکر می‌کنیم؛ اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی آلودگی‌های موجود در هوا از جمله گروهی از مواد شیمیایی به نام فتالات می‌توانند مستقیما جذب پوست شوند.

نتایج پژوهش جدیدی که در مجله Environmental Health Perspectives به چاپ رسیده، نشان می‌دهد جذب یکسری فتالات خاص از طریق پوست با خطر استنشاق آن از هوا برابری می‌کند.

فتالات‌ها مواد شیمیایی پرمصرفی هستند که در سراسر زندگی مدرن ما جا باز کرده‌اند. این مواد به پلاستیک‌ها افزوده می‌شوند تا قابلیت انعطاف، شفافیت و پایداری آن‌ها را افزایش دهند و پرمصرف‌ترین افزودنی به پلاستیک در سراسر جهان محسوب می‌شوند. این مواد به راحتی از محصولات پلاستیکی آزاد شده و وارد محیط می‌شوند. فتالات‌ها در هوایی که تنفس می‌شود و یا غذایی که خورده می‌شود، وجود دارند. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، بیشتر مردم آمریکا سطوح قابل ملاحظه‌ای از فتالات در اوره خود دارند. فتالات با بروز بیماری‌هایی همچون مشکلات تنفسی و دیابت مرتبط است.

به تازگی در پژوهشی نشان داده شده است که فتالات قادر است مستقیما از طریق پوست جذب شود. در این تحقیق، 6 مرد سالم به مدت 6 ساعت در معرض غلظت‌های افزایش یافته فتالات قرار گرفتند. به منظور اطمینان از جذب این ماده از طریق پوست، این آزمایش یکبار با کپسول تنفس و یکبار بدون این کپسول تکرار شد.

محققان دریافتند که جذب فتالات از طریق پوست بیشتر از میزان جذب این ماده از طریق استنشاق هوا است. این نتایج نشان می‌دهد که جذب یکسری مواد آلاینده از طریق پوست می‌تواند مسیر میانبری برای ورود این مواد به داخل بدن باشد.

در حالی که بسیاری از کارشناسان بر اهمیت آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا در زمان تنفس هوای آلوده تاکید می‌کنند، اما به نظر می‌رسد که این هشدارها کافی نیست و شاید لازم باشد سایر راه‌های ورود آلاینده به بدن نیز مورد توجه قرار بگیرند.

منبع: ایسنا

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید.

انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.