سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شینهوا: سفر بان کی مون تاثیری در کاهش تنشها در خاورمیانه نداشت

خبرگزاری شینهوا سفر دبیرکل سازمان ملل به خاورمیانه را در فرونشاندن تنش ها بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی را بی اثر دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شینهوا، کارشناسان و مقامات محلی اعلام کردند در حالی که سفر غافلگیر کننده اخیر بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد به اسرائیل و سرزمین های فلسطینی برای تقویت توجه جهانی به آرمان فلسطین در خاورمیانه (غرب آسیا) سودمند خواهد بود، همچنان فاصله زیادی تا راه حل های واقعی برای فرو نشاندن تنش ها بین دو طرف مناقشه وجود دارد.

بان کی مون طی سفر دو روزه خود، از دو طرف خواست تنش ها و خشونت ها را فرو بنشانند و به مذاکرات مستقیم صلح بازگردند. با این حال، وی هیچ طرح و ابتکاری برای فرو نشاندن تنش های فزاینده بین اسرائیل و فلسطینیان پیشنهاد نکرده است. مذاکرات مستقیم صلح بین اسرائیل و فلسطینیان از آوریل سال گذشته میلادی متوقف شده است.

احمد مجدلانی عضو ارشد سازمان آزادیبخش فلسطین، ساف،‌ گفت سازمان ملل متحد باید به بازگرداندن آرمان فلسطین به دستور کار جهانی کمک کند، به ویژه در زمانی که کشورهایی مانند سوریه، عراق، یمن و لیبی گرفتار مناقشات و جنگ های ویرانگر هستند. مناقشات و جنگ ها در این کشورها، آرمان فلسطین را به حاشیه رانده است.

احمد عواد استاد علوم سیاسی در دانشگاه آزاد القدس در کرانه باختری رود اردن به شینهوا گفت با وجود این که بان کی مون نگرانی های خود را از آنچه در حال روی دادن بین دو طرف است ابراز کرده است، با این حال، جامعه بین المللی همچنان فاقد هر گونه تدابیر جدی برای حل و فصل این مشکل است.

هر چند سفر بان کی مون افکار را متوجه آرمان فلسطین کرد، سامی عواد استاد علوم سیاسی در دانشگاه بئر زیت در کرانه باختری رود اردن به شین‌هوا گفت مداخله سازمان ملل متحد در این مناقشه تاکنون فعالانه نبوده و در مجموع الزام آور نبوده است.

وی افزود: «تنش ها بین دو طرف ممکن است شعله ور شود». محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بارها از سازمان ملل متحد درخواست کرده است پا پیش گذارد و مداخله کند و از مردم فلسطین محافظت کند. این در حالی است که بان کی مون پاسخی روشن و مستقیم به این درخواست ها نداده است.

هانی حبیب تحلیلگر مسائل سیاسی مستقر در غزه، محافظت بین المللی از فلسطینی ها را که رهبری فلسطین درخواست کرد، منتفی دانست.

این تحلیلگر گفت: «این درخواست جدید نیست و در پی هر موج مناقشه صورت می گیرد».
حبیب خاطر نشان کرد :«‌محافظت از فلسطینی ها نیازمند دو شرط است : نخست پذیرش طرف های مربوطه (اسرائیل و فلسطینیان) و دوم پذیرش شورای امنیت سازمان ملل متحد».

وی افزود در حالی که هیچ یک از این دو شرط وجود ندارد، «این درخواست همچنان بخشی از جنگ دیپلماتیک در بحبوحه روابط پیچیده فلسطین - اسرائیل و همچنین موازنه سیاسی بین المللی کنونی قدرت هاست».

هانی المصری رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات سیاسی بدیل به شین‌هوا گفت آمریکا نمی خواهد سازمان ملل متحد قدرت و اختیار بیشتری در روابط اسرائیل - فلسطین داشته باشد.

المصری خاطر نشان کرد: «واشنگتن همواره خواسته است میانجیگری مذاکرات دو جانبه بین اسرائیل و فلسطینیان را به خود اختصاص دهد و با هر گونه فعال سازی نقش سازمان ملل متحد مخالف است، که عملکرد آمریکا را در حل و فصل آرمان فلسطین تضعیف می کند».

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.