سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از مضرات فست‌فودها شگفت‌ زده می‌شوید

فست‌فودها با وجود ظاهر پر زرق و برق و زیبا خالی از هر گونه ویتامین و مواد معدنی هستند که مشکلاتی را به ویژه برای کودکان ایجاد می‌کند.

دکتر راحله توکلی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: از آنجا که بیشتر فست‌فودها با غوطه ورشدن در روغن داغ تهیه می‌شوند مصرف مداوم آن‌ها میزان کلسترول بد یا همان چربی خون را به شدت افزایش می‌دهند این درحالیست که ابتلا به کبد چرب در افرادی که زیاد فست فود می‌خورند بیشتر است چون این غذاهای چرب به شدت پرکالری و چاق کننده هستند. 

وی افزود: برای سوزاندن کالری یک چیزبرگر باید 2 ساعت پیاده روی کنید بنابراین اگر در منوی رستوران‌ها میزان کالری غذا و مقدار ورزش مورد نیاز برای سوزاندن این کالری نمایش داده شود افراد با وسواس بیشتری این نوع غذاها را سفارش می‌دهند.  حتی براساس بررسی‌های اخیر مصرف فست‌فودها به ویژه برگرها 3 بار در هفته یا بیشتر احتمال بروز پوکی استخوان را نیز تا 15 درصد بالا می‌برد. 

این متخصص تغذیه با اشاره به بیماری‌هایی که با لستفاده از این غذاهای آماده به آنها منجر می‌شوند، تصریح کرد: معمولا برای سرخ کردن غذاهای فست‌فودی از روغن‌هایی با اسید چرب اشباع و ایزومرهای ترانس بالا استفاده می‌کنند که این همان چربی مضری است که می تواند در دیواره سرخرگ‌ها رسوب کند و باعث مسدود شدن آن‌ها و در نتیجه افزایش احتمال سکته قلبی شود پس اگر می‌خواهید از چربی خون، دیابت، پوکی استخوان، بیماری‌های گوارشی جلوگیری کنید غذاهای سالم خانگی کم‌چرب و کم نمک‌ را جایگزین فست‌فودها کنید. 

دکتر توکلی خاطر نشان کرد: این غذاها بر خلاف ظاهر زیبا دارای ارزش غذایی پایینی هستند و نه تنها ویتامین و املاح مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کنند بلکه مصرف مداوم آن‌ها باعث بروز اختلالات رشد در کودکان و نوجوانان به ویژه در سنین بلوغ می‌شود. 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.