سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رکن‌آبادی کجاست؟

دولت عربستان همچنان از روشن‌کردن وضع غضنفر رکن‌آبادی سفیر سابق ایران در لبنان طفره می‌رود مقامات رسمی ایران اعلام کرده‌اند نشانه‌هایی از زنده بودن رکن‌آبادی وجود دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هیچ مقام رسمی در ایران تاکنون سخنی از جان باختن غضنفر رکن‌آبادی، سفیر سابق ایران در لبنان در جریان حادثه منا به میان نیاورده است. نام او در میان جان‌باختگان نیز نیست. سرنوشت رکن‌آبادی که یکی از دیپلمات‌های برجسته ایران است که به مدت ٦‌سال مسئولیت سفارت ایران در لبنان را بر عهده داشت، همچنان در‌ هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

روز گذشته نیز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در حاشیه مراسم تشییع پیکر احمد فهیما، معاون اداره نمایندگی‌های خارجی اداره کل تشریفات وزارت خارجه که در جریان حادثه منا جان باخته بود، درخصوص رکن‌آبادی سخن گفت اما هیچ نشانی از این‌که ممکن است رکن‌آبادی جان باخته باشد، در سخنش یافت نشد. در عوض ظریف، ابراز امیدواری که «رکن‌آبادی هر چه زودتر به سلامت به نزد خانواده‌اش بازگردد». مجموعه این رخداد نشان می‌دهد که احتمال زنده بودن غضنفر رکن‌آبادی به هیچ عنوان منتفی نیست. روز گذشته ظریف تنها مقام رسمی ایرانی نبود که درباره رکن‌آبادی سخن گفت. علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که خود سال‌ها از دیپلمات‌های وزارت امور خارجه بوده است نیز احتمال زنده بودن رکن‌آبادی را بعید ندانست. بروجردی کمی صریح‌تر از ظریف سخن گفت. او حتی این خبر را داد که «رکن‌آبادی را درحالی‌که در قید حیات بوده است با آمبولانس به بیمارستان منتقل کرده‌اند».
بروجردی گفت که احتمال زنده بودن رکن‌آبادی در گزارشی در نشست فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درخصوص فاجعه منا با حضور مسئولان حج و وزارت امورخارجه، مطرح شده است. به نقل از بروجردی، ظاهرا یک آمبولانس عربستانی، آقای رکن‌آبادی را به یک بیمارستان منتقل کرده است. اما بعد از آن ماجرا دیگر خبر موثقی از رکن‌آبادی در دست نیست.
بروجردی با اشاره به این‌که دولت عربستان در مقابل تمام مفقودین ایرانی مسئول است، گفت: «اما با توجه به جایگاه سیاسی رکن‌آبادی در کشور و سابقه‌شان به‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی در لبنان، دولت آل‌سعود باید به‌طور ویژه درخصوص وضع رکن‌آبادی پاسخگو باشد و مسئولیت را به جد بپذیرد». بروجردی با رد فرضیه شهادت رکن‌آبادی گفت: تا زمانی که دولت عربستان نتواند این فرضیه را ثابت کند یا پیکر رکن‌آبادی را تحویل دهد، فرضیه ربایش او به‌عنوان فرضیه امنیتی قویا قابل پیگیری است. بروجردی تأکید کرد: «بنابراین در حال حاضر فرض شهادت ایشان پذیرفته نیست مگر عکس آن ثابت شود.»
در هر صورت تا بدین جای کار مقامات عربستانی به وضوح نشان داده‌اند که اهل همکاری برای مشخص شدن سرنوشت رکن‌آبادی و دیگر مفقودان ایرانی در فاجعه منا نیستند. روز گذشته نیز معاون مجلس شورای عربستان‌سعودی در تهاجمی بی‌سابقه به ایران، مدعی شد ایران تنها کشوری است که در موسم‌های حج مرتکب جنایت و آشوب شده است. به گزارش فارس، «یحیى بن عبدالله الصمعان» معاون مجلس شورای عربستان و نماینده این کشور در اجلاس اتحادیه درون‌پارلمانی در ژنو سوئیس، در موضعی کاملا تهاجمی، ایران را هدف شدیدترین اتهامات قرار داد و مدعی شد ایران تنها کشوری است که در موسم‌های حج مرتکب جنایت شده است.
این سخنان در پی سخنان نماینده ایران در این اجلاس و همچنین انتقاد‌های شدید ایران از کشته شدن هزاران حاجی در حادثه دردناک «منا» مطرح شد و این مسئول سعودی بدون پاسخ دادن به انتقادهای ایران، تهران را هدف شدیدترین حمله در نوع خود طی ماه‌های گذشته قرار داد. او با بیان این‌که «عربستان دخالت دیگران در امور داخلی‌اش را رد می‌کند»، گفت: عربستان از این‌که ایران این حادثه دردناک را سیاسی می‌کند و با خون قربانیان تجارت می‌کند، ابراز انزجار می‌کند! در این سو اما، پس از سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم فراموش نشدن فاجعه منا و اهمیت پیگیری دولت و وزارت امور خارجه درخصوص مفقودان ایرانی، جواد ظریف، ‌گفت: «احساس می‌کنیم که دولت عربستان و مسئولان حج در دولت سعودی مسئولانه با موضوع حادثه منا برخورد نکردند و اقدامات مناسب برای نجات جان حجاج و همچنین رسیدگی به وضع جان‌باختگان را انجام نداده‌اند.ظریف با ذکر این نکته که متاسفانه در این فاجعه تعداد زیادی از مسلمانان از کشورهای مختلف اسلامی جان خود را از دست داده‌اند، به تشریح اقدامات وزارت امور خارجه برای پیگیری این موضوع با هماهنگی سایر دستگاه‌ها پرداخت. وزیر خارجه افزود: وزارت امور خارجه از ابتدا اقدامات لازم را در این زمینه آغاز و با جدیت بحث بازگرداندن حجاج به صورت سالم به کشور را پیگیری کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: بعد از این موضوع نیز تمام تلاش ما این بوده که ضمن بررسی واقعیت‌های این قضیه فاجعه‌آمیز از تکرار آن جلوگیری شود و ما در وزارت امور خارجه این کار را شروع کرده و با دیگر کشورهای اسلامی نیز در حال مشورت  هستیم.حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزیر امور خارجه نیز گفت: دستگاه دیپلماسی با تمام وجود به وظایف خود در دفاع از حقوق جان‌باختگان فاجعه منا عمل خواهد کرد و انتظار داریم طرف مقابل نیز مسیر سازنده‌ای را برای کشف حقیقت در پیش بگیرد. وی به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع دست‌اندرکاران مراسم حج مبنی بر ضرورت پیگیری حقوقی فاجعه منا اشاره کرد و اظهار داشت: ما به‌عنوان دستگاه دیپلماسی تلاش می‌کنیم بیانات ایشان را با تمام وجود عملیاتی کنیم و با همکاری سازمان حج و زیارت وظایف ذاتی خود را در این زمینه انجام دهیم. معاون وزیر امور خارجه همچنین به تشریح جلسه صبح دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پرداخت و گفت: در جلسه صبح دیروز این کمیسیون که با حضور مسئولان سازمان حج و زیارت و سایر دستگاه‌ها و مقامات ذی‌ربط برگزار شد، در مورد مقدمات اجرایی کردن بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب بحث و گفت‌وگو شد.
قشقاوی تصریح کرد: ما به‌عنوان مسئولان دستگاه دیپلماسی با تمام وجود به وظایف خود در دفاع از تمام حقوق جان‌باختگان کشور عمل خواهیم کرد و انتظار داریم طرف مقابل نیز مسیر سازنده‌ای را برای کشف حقیقت در پیش بگیرد.
٣٦ زائر مفقودالاثر در حادثه منا و دفن ٢٩‌جانباخته ایرانی ‌در عربستان در جلسه روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گزارشی درباره وضع فعلی مفقودان و جان‌باختگان ایرانی قرائت شد که بر این اساس تا بدین‌جا، ٣٦ زائر مفقودالاثر هستند و ٢٩ جسد را نیز مقامات عربستانی دفن کرده‌اند که باید در مورد آن تصمیم‌گیری شود. نوذر شفیعی با اشاره به جلسه فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در رابطه با فاجعه منا گفت: ابعاد مختلف فاجعه منا در جلسه فوق‌العاده با حضور آقایان اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت، قشقاوی معاون کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه و تعدادی از اعضای بعثه حج مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه جلسه کمیسیون امنیت و سیاست خارجی اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در این جلسه گزارش مفصلی از اقدامات انجام شده ارایه کرد، سخنگوی کمیسیون دراین‌باره گفت: تا کنون ٣٦ زائر مفقود‌الاثر هستند که رسما از سوی دولت عربستان اعلام شده است و ٢٩ جسد را نیز دفن کرده‌اند که باید در مورد آن تصمیم‌گیری شود. قشقاوی معاون وزیر امور خارجه در این جلسه اقدامات این وزارتخانه و پیگیری‌های حقوقی را تشریح و بر ضرورت همکاری دولت عربستان در این زمینه تأکید کرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید.

منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.