سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آزمایش نخستین لباس فضایی ضد گرانش در ایستگاه فضایی بین‌المللی

یک لباس مبتکرانه که برای کاهش تاثیرات ناتوان‌کننده فیزیکی پرواز فضایی طراحی شده، برای نخستین بار توسط یکی از فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی مورد آزمایش قرار گرفت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لباس SkinSuit توسط دکتر جیمز والدی، مهندس هوافضا و عضو ارشد تحقیقات دانشگاه RMIT در ملبورن استرالیا ایده‌پردازی شده است.

اندریاس موگنسن، نخستین فضانورد دانمارک که ماه گذشته، 10 روز در ایستگاه فضایی حضور داشت، این لباس را برای آزمایش تاثیر آن در شرایط بی‌وزنی ایستگاه فضایی برای دو روز به تن کرد.

والدی و همکارانش با الهام از لباس ورزشی کتی فریمان، دونده برنده مدال طلای استرالیایی در المپیک 2000 سیدنی، بیش از 15 سال برای آماده‌سازی این لباس به منظور استفاده در فضا وقت صرف کردند.

SkinSuit که از کش دو جهته ساخته شده، برای تقلید از حس گرانش روی بدن به منظور کاهش آثار ناتوان‌کننده فیزیکی پروازهای فضایی بر بدن فضانوردان طراحی شده است.

در شرایط بی‌وزنی، فضانوردان ممکن است ماهانه تا دو درصد از حجم استخوان خود را از دست بدهند، ستون فقراتشان تا هفت سانتیمتر کشش پیدا کرده و منجر به درد ملایم تا شدید شود. آن‌ها پس از پرواز، تا چهار برابر بیشتر از مردم عادی در معرض خطر دیسک فتق قرار دارند.

والدی اظهار کرد: این لباس با القای این تصور که فضانورد روی زمین قرار دارد، اثر آتروفی (کاهش حجم عضلات) را کاهش داده و بدن فضانورد را سالم نگه می‌دارد.

طراحی خاص این لباس به این معنی است که می‌تواند یک افزایش تدریجی بار عمودی را از روی شانه‌های کاربر به پاهای وی تحمیل کرده و باری که وزن بدن در زمین، بر روی پاها تحمل می‌کند را شبیه‌سازی کند.

سازمان فضایی اروپا با ارسال این لباس فضایی به ایستگاه مدارگرد قصد دارد امکان مقابله با تاثیرات پرواز فضایی بر روی ستون فقرات را توسط این پوشش بررسی کند.

این لباس پیش از انتخاب برای ارسال به ایستگاه فضایی، تحت آزمایشات دقیق زمینی و کارآزمایی‌های پرواز سهموی قرار گرفته و همچنین با موفقیت یک برنامه صلاحیت پرواز فضایی را گذرانده بود.

والدی به عنوی مبتکر و محقق ارشد به مرکز فضانورد اروپا در کلن آلمان سفر و نخستین کارآزمایی مداری لباس خود را مشاهده کرد.

وی گفت: این لحظه بسیار هیجان‌انگیز و البته متواضعانه بود زیرا افراد بسیاری برای این موفقیت تلاش کرده‌اند. به اشتراک گذاری اشتیاق آن‌ها و به ثمر نشستن این تلاش‌ها فوق‌العاده بود.

فناوری SkinSuit با همکاری دانشمندانی از موسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه کینگز کالج لندن و سازمان فضایی اروپا طراحی شده است. این لباس توسط شرکت ایتالیایی Dainese ساخته شده که برای تولید چرم موتورسیکلت‌های مسابقه مشهور است.

منبع: ایسنا

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.