سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دومین چالش زیست‌محیطی شمال غرب کشور رقم می‌خورد/ این بار رود ارس!

پساب‌های صنعتی و میکروبی خطرناک کشور ارمنستان با ورود به رودخانه ارس دومین چالش زیست‌محیطی شمال غرب کشور را بعد از دریاچه ارومیه به رقم می‌زند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زنگ خطر بحران آلودگی ارس، مهمترین و پرآب‌ترین رودخانه مرزی سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و ارمنستان که در شمال غرب کشورمان درحال خروش است مدتی است به‌ صدا درآمده و نگرانی ساکنین اطرافش را برانگیخته است، اما علت چیست؟ چرا این بار رود ارس؟

**ارمنستان مقصر اصلی آلودگی ارس

رودخانه ارس این روزها حال خوشی ندارد، گرمای هوا و کاهش سطح آب از یک طرف و تخلیه فاضلاب‌های خطرناک معدنی، صنعتی و خانگی از طرف دیگر باعث شده نگرانی‌های به خطرافتادن آینده این رودخانه مرزی افزایش یابد.

محمدحسن‌نژاد نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در این خصوص معتقد است: پساب‌های صنعتی معادن مس ارمنستان وارد رودخانه ارس شده و این رودخانه را آلوده می‌کند.

غلامرضاهاشمی مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی نیز می‌گوید: در ابتدا جمهوری ارمنستان ورود فاضلاب‌های صنعتی خود را به رودخانه ارس انکار می‌کرد ولی در پی ارائه شواهد و مستندات، دولت ارمنستان موضوع ورود پساب‌های صنعتی‌اش را به این رود قبول کرد.

مردم اطراف رودخانه ارس هم در این باره می‌گویند: ما سرازیرشدن فاضلاب‌های خانگی، شهری و معدنی ارمنستان را به رودخانه ارس هر روز می‌بینیم.

**اهمیت ارس و نجات آن

رودخانه ارس شریان حیاتی شهرستان جلفا است و این شهر طبیعت زیبای خود را مدیون حضور در کنار این رودخانه مرزی است و علاوه‌ بر این سلامت مردم و منطقه در گرو این رود است که هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکنون حال و روز خوشی ندارد.

محمدحسن‌نژاد نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: آلودگی‌ ارس اگر ادامه داشته و کنترل نشود بی‌شک می‌تواند اکوسیستم منطقه را تغییر دهد و آثار زیان‌باری برای اراضی کشاورزی منطقه برجای بگذارد چرا که این رودخانه یک هزارمتری سهم قابل‌ توجهی در تأمین آب موردنیاز کشاورزی و خانگی مردم شمال غرب کشورمان دارد.

غلامرضاهاشمی مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی نیز می‌گوید: آلودگی رودخانه ارس بر حیات انسان‌های ساکن این منطقه اثر بسیار منفی می‌گذارد که باید هرچه زودتر از اثرات منفی این امر جلوگیری کرد.

حمیدقاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این خصوص معتقد است: آلودگی ارس ممکن است خطرات جدی را متوجه سلامت بخش کشاورزی، دامی و انسانی کند.

**ارمنستان مسئول در رفع آلودگی

حالا دولت ارمنستان مسئولیت آلودگی رودخانه ارس را قبول کرده و آماده شده تا هرچه زودتر در رفع این آلودگی‌ها اقدام کند.

حمید قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در این باره می‌گوید: طی برگزاری جلسات مختلف با مسئولان ارمنستانی در خصوص رفع آلودگی ارس این کشور با قبول مسئولیت آلودگی این رود توسط معادن مس خود موظف به نصب سیستم بازچرخانی با ایجاد سدهای باطله شده است.

غلامرضاهاشمی مدیر عامل آب منطقه‌ای آذربایجانی شرقی نیز در این باره معتقد است: طبق توافق‌نامه‌هایی که امضا کرده‌ایم و کارهایی که طرف مقابل در حال انجام آن است تا سه سال آینده رودخانه ارس از آلودگی‌ها پاکسازی می‌شود.

**اقدام فوری

مردم استان‌های آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل در مصارف خانگی و کشاورزی خود از آب رودخانه ارس استفاده می‌کنند، آبی که به دلیل ورود پساب‌های صنعتی و میکروبی کشور ارمنستان آلوده شده که در نهایت سلامت جامعه به خطر می‌اندازد و اینجاست که مسئولان ذیربط با رسیدگی مستمر و جدی می‌توانند از بروز دیگر چالش زیست محیطی در شمال غرب کشور جلوگیری می‌کنند تا دریاچه ارومیه دوم کلید نخورد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.