به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خسرو ارتقایی در پاسخ به این سوال که طرح علاج بخشی سد لار در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد، گفت: این طرح که با هدف جلوگیری از هدر روی آب از سد لار خواهد بود در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد و به محض اینکه تشریفات انتخاب پیمانکار انجام شود پیمانکار میتواند کار خود را آغاز کند.
سد خاکی لار در فاصله 75 کیلومتری شهر تهران بر روی رودخانه های دلیچای، گزل دره و سفیدآب احداث شده و تلمبه خانه آن قادر است آب مخزن را تا 18.5 مترمکعب در ثانیه پمپاژ و منتقل کند.
مطالعات سد لار در سال 55 توسط شرکت های ایتالیایی انجام شد و در سال 61 به بهره برداری رسید.
به گفته کارشناسان برای جلوگیری از فرار آب از سد لار، پروژه های متعددی مثل حفر تونل که آب را به نیروگاه کلان انتقال دهد و روش پمپاژ مطرح شده است،اما همچنان پس از سالها هدر روی آب از این سد هیچ اقدام فیزیکی برای جلوگیری از هدرروی آب نشده است.
تقاضای یک میلیارد تومان برای باروری ابرها در تهران
ارتقایی در پاسخ به این سوال که آیا در سال جاری باز هم طرح باروری ابرها در تهران اجرا خواهد شد، گفت: فعلاً که با گذشت یک ماه از سال آبی جدید با درخواست تأمین منابع مالی مورد نیاز برای این اقدام موافقت نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران افزود: درخواست ما برای باروری ابرها یک میلیارد تومان است که هنوز این مبلغ اختصاص پیدا نکرده است.
وی در پاسخ به این سوال که در سال گذشته چند مرحله باروری ابر برای شهر تهران انجام شد، آیا موفقیت آمیز بود گفت: پارسال چند مرحله باروری ابرها از سوی مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها انجام شد که در خصوص موفقیت آمیز بودن یا نبودن آن باید بگویم که آن چنان نه اما خیلی هم بد نبود.
ارتقایی در خصوص اینکه وضعیت مخازن سدهای پنجگانه تهران در حال حاضر چگونه است، گفت: سدهای پنجگانه تهران شرایط خوبی ندارند و دلیل آن هم این است که از اول مهرماه تاکنون 6 تا 7 میلیمتر بارندگی داشتیم.